دیده بان حقوق حیوانات/ سپهر سلیمی: در خبرها آمده بود که «محمدرضا محمدی ملایری» مدیر دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار در «نخستین همایش باغ های وحش، موزه های طبیعی و جانوران ایران» در سخنانی سازمانهای مردم نهاد را متهم کرده است که به اشتباه و بدون تفکر و به تقلید از کشورهای غربی فکر می کنند فقط باید از سگ های ولگرد حمایت کرد.
در این خصوص نکاتی قابل ذکر است:
– حمایت از سگهای ولگرد و اصولاً حیوانات شهری نظیر سگ و گربه چه منافات و تعارضی با حمایت از حیوانات دارد؟ آیا ایشان فکر نمی کنند ریشه بسیاری از مشکلاتی که برای حیات وحش کشورمان به وجود می آید در برخورد ناصحیح با حیوانات خانگی و حیوانات شهری است؟ آیا در شهر و جامعه ای که حیوانات شهری مورد آزار و اذیت قرار می گیرند می توان انتظار داشت که مشکلی برای حیوانات وحشی به وجود نیاید؟!
– کدام یک از گروههای حامی حیوانات ادعا کرده اند که با حل مشکلات سگهای ولگرد تمام مشکلات کشور حل می شود که ایشان چنین ادعایی را از جانب آنها مطرح می کنند؟
– در میان سازمانهای غیردولتی زیست محیطی، گروههای متنوع و متکثری وجود دارند. عده ای در زمینه حفاظت از حیات وحش تلاش می کنند و عده ای برای حمایت از حیوانات اهلی و شهری و عده ای دیگر بر طبق اساسنامه در هر دو حوزه فعال هستند. چه کسی گفته که همه تشکل ها باید در زمینه حیات وحش فعالیت کنند؟
– ایشان چه سابقه ای در زمینه فعالیت در سازمانهای غیر دولتی دارند و یا به طور شفاف تر اینکه ایشان در چه جایگاهی هستند که در خصوص سازمانهای غیر دولتی اظهارنظر می کنند و آنها را متهم می کنند که “به اشتباه و بدون تفکر و با تقلید از کشورهای غربی مسیر را اشتباه طی می کنند” و فقط از سگهای ولگرد حمایت می کنند.
– مگر نه اینکه در زمینه حمایت از حیوانات و حیات وحش، سازمانهای مردم نهاد در کشورهای غربی بسیار پیشرو تر و قوی تر از سازمانهای غیردولتی ایران هستند. پس چطور ایشان ادعا می کنند آنها راه را اشتباه رفته اند و سازمانهای غیردولتی ایران نیز مانند آنها در اشتباه هستند؟
– اینکه باید در زمینه حفاظت از حیات وحش تلاش شود سخن درستی است. اینکه در زمینه حیات وحش شاید فاجعه ای در حال رخ دادن باشد حرف درستی است. اما ای کاش ایشان می گفتند که بیشترین مشکل برای حیات وحش در سالهای گذشته توسط چه دستگاههای ایجاد شده است. جاده سازی، واگذاری زیستگاهها به مناطق شهری، ایجاد نیروگاه و پالایشگاه و …. همه از مشکلات حیات وحش ایران است. اگر ایشان به بروز فاجعه ای در زمینه حیات وحش معتقد هستند ای کاش دلایل بروز این فاجعه را نیز بررسی می کردند.
– تا آنجا که می دانیم رشته دامپزشکی ارتباط نزدیک تری با موضوع حیوانات کوچک و حیوانات شهری دارد و موضوع حیات وحش بیشتر در حیطه فعالیت سازمان محیط زیست است. با توجه به اینکه ایشان دامپزشک هستند بهتر نبود در رابطه با موضوع حمایت از سگهای شهری که به تخصص ایشان نزدیک تر است اظهار نظر می کردند؟ اصلاً اگر قرار باشد سازمانهای مردم نهاد از سگ ها حمایت نکنند و شما و امثال شما هم چنین دیدگاهی به موضوع سگ های شهری داشته باشند، آنوقت چه دستگاه و ارگانی باید از این حیوانات حمایت کند؟!
و در نهایت آنکه: آیا اگر با «سگ» ها و همچنین «سازمانهای غیر دولتی» مشکل داریم بهتر نیست آن را به شکل دیگری و در جای دیگری بیان کنیم؟! «سگ ستیزی» و «ان جی او ستیزی» چه دردی از دردهای دامپزشکی و یا حیات وحش این سرزمین دوا کرده و می کند؟!
منبع: وبلاگ دوستداران حیوانات و محیط زیست
سلام
با تشکر از جناب آقای سلیمی
و مطالبی دیگر در این زمینه: http://raazebaghaa.ir/showthread.php?t=4857
متشکرم
ممنون از جواب شما آقای سلیمی، وجود افرادی مثل شما نور امیدی در این ظلمات است
ممنون از جواب شما آقای سلیمی،
تصور بنده این است که چون عزیزان دامپزشک از تلاش موثر حامیان حیوانات در سالهای اخیر در زمینه افشاگری افتضاحات در دانشکده های دامپزشکی و مبارزه ی جدی و سازمان یافته مبارزان با آزمایش بر روی حیوانات به زحمت افتاده اند به این شکل سعی در فرافکنی دارند
خوب است آقای دکتر چشمشان را باز کنند چون با چشم کور هم نمی شود فعالیت های درخشان گروه های چون یوزپلنگ ایرانی را در حمایت از حیات وحش نادیده گرفت!
سلام دوستان
من خودم و همسرم دامپزشک هستیم و نزدیک به ۹ ساله اختصاصا” کار پت انجام میدیم و سعی میکنیم از هیچ کمک درمانی و یا حمایتی تا توانمون کوتاهی نکنیم اما شاید با بعضی از حرفها هم نظر دیگه ای داشته باشم: ببینید در مورد اینکه اگه ما هر کاری کنییم میگن فرهنگ غربه خب بذار بگن حالا ما بیایم دنیایی بگیم بابا اول ما سگ رو اهلی کردیم کو گوش شنوا یا اینکه در دینمون اینهمه دستور به مهربانی به حیوانات شده ( نرود میخ آهنین در سنگ)
ولی در مورد حرف این آقای دکتر من به شخصه فکر میکنم منظورشون بیشتر این بود که چرا حیات وحش اینقدر مظلوم تر واقع شده وگرنه منم با شما موافقم کسی که دنبال میکنه گربه رو با ماشینش تا بخنده از حیات وحشم چیزی سرش نمیشه
اما در مورد اینکه متولی حیات وحش محیط زیست باید یاداوری کنم در صورت نیازهای درمانی حتما” باید از دامپزشک با تجربه در همون فیلد استفاده بشه
زیاد وقتتونو نگیرم.
ما را به خیر تو امید نیست ، شر مرسان
آقای دکتر اگر قرار نیست مداوا کنی ، اگر قرار نیست رو زخم کسانی که دلشون از بی قانونی و بی محبتی آدمها نسبت به حیونها خونه مرهم بذاری لطفا ساکت بشین سر جات بگذار تا بقیه یه کاری بکنن. تو که هم کیش و آئینی اینو بگی از بقیه چه انتظاری میشه داشت. گاندی میگه هر کس فقط یک متر از اطرافش رو پاکیزه نگه داره ، جهان پاکیزه میشه ، شما اگر به همین گربه ها و سگهایی که تو خیابونها آواره یه لقمه نونو یه جای امن برای خواب هستند بسنده کنی گوشه ای از مشکلات حل میشه. محیط زیست ما مراتع و جنگلها و… غیره نیست. محیط زیست ما از همین کوچه ای که توش زندگی می کنیم شروع میشه تا به جنگلها و غیره میرسه. شما باید چشمت یه قدم جلوترو ببینه . هر چیزی جای خودش. از همه حامیان حیوانات متشکرم.
جواب آدم […] رو بدین خوشحالش می کنین، بهتره […] حسابش نکنین و به کارتون برسین