Subscribe: RSS Twitter

http://img.irna.ir/1389/13891008/30160369/30160369-846046.jpg

ایرنا نوشت: تفاهم نامه همکاری بین ایران و قطر در زمینه گسترش روابط در حوزه محیط زیست شامگاه چهارشنبه در استانداری کرمان با حضور معاون رییس جمهوری و وزیر محیط زیست قطر منعقد شد.

به گزارش ایرنا، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست کشور در نشستی که به همین منظور با حضور مسوولان استان کرمان برگزار شد، مهمترین و حساس ترین محور همکاری محیط زیستی ایران و قطر را پیشگیری و جلوگیری از قاچاق پرندگان، حمایت از حیوانات وحشی و جلوگیری از فعالیت های غیررسمی که به محیط زیست آسیب وارد می کند، نام برد.
‘محمد جواد محمدی زاده’ خاطر نشان کرد: در این رابطه یکی از نمونه های همکاری بین دو کشور، اهدا دو راس آهو از سوی ایران به قطر و اهدا دو راس ‘اورکس’ از سوی قطر به ایران است.
وی ادامه داد: اورکس جانوری در حال انقراض و حمایت شده است که خوشبختانه ایران و قطر در همه مسائل مربوط به گونه های زیستی مانند جانوری و گیاهی همکاری نزدیکی را آغاز کرده اند.
محمدی زاده افزود: همچنین رایزنی و مشورت نزدیک و صمیمی بین دو کشور در مورد مسائل مهم بین المللی در حوزه محیط زیست و حمایت از منافع دو کشور نیز به عنوان اولویت های نخست این همکاری صورت خواهد گرفت.
وی بیان کرد: با حضور در کرمان قصد داشتیم با امضا تفاهم نامه، گامهای عملی این همکاری را آغاز کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: مهمترین هدف تاسیس مرکز بزرگ ذخیره گاه طبیعت در منطقه سیرجان به مساحت ۱۰۰ هکتار، پرورش پرندگان در اسارت مثل ‘هوبره’ و پرندگان شکاری و مانند آنها و همچنین رهاسازی این پرندگان و ایجاد فضای مناسب برای برگزاری مسابقات پرندگان است.
محمدی زاده گفت: رویکرد پرورشی و تقویت زیستگاه و تربیت پرندگان باعث جلوگیری از فعالیت غیرقانونی قاچاق پرندگان خواهد شد.
معاون رییس جمهور بیان کرد: دو کشور ایران و قطر متعهد شده اند از هر اقدام غیرقانونی افراد فرصت طلب در قاچاق پرندگان جلوگیری کنند و با سرمایه گذاری مناسب فضای امنی را برای پرورش و تقویت پرندگان و همچنین رهاسازی آنها با انجام کار علمی و پشتوانه های مطالعاتی قوی ایجاد کنند.
وی گفت: امیدواریم با استفاده از تجربیات کشورهای پیشرو در این رابطه، پرورش پرندگان در اسارت محقق شود، و پرندگانی که در حال انقراض هستند به تولید انبوه برسند.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد فضای مناسب و امن و ایجاد زیرساختهای مناسب، مسابقات پرندگان را به عنوان تفریح و همچنین فعالیت اقتصادی و توسعه ای برگزار خواهیم کرد.
محمدی زاده افزود: با انجام این اقدام بزرگ ضمن جلوگیری از قاچاق و شکار غیرمجاز پرندگان، پرورش و تربیت پرندگان با پشتوانه علمی سامان می پذیرد.
معاون رییس جمهور ادامه داد: همکاری بین ایران و قطر در رابطه با محیط زیست به دلیل وجود زیستگاه پرندگان در کرمان و مناطق اطراف آن، تقویت خواهد شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار داشت: این فعالیت ارزشمند زیست محیطی که هوشمندانه و عالمانه طراحی شده است، موجب اشتغالزایی و رونق اقتصادی خواهد شد و به نوعی فعالیت ورزشی نیز محسوب می شود.
وی بیان کرد: نتایج این همکاری ها در زمینه های فنی، اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و سیاسی بین دو کشور ایران و قطر بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی به علاقه کشورهای منطقه به موضوع شکار و بازی با پرندگان اشاره کرد و گفت: از این طریق می توانیم به سمت هدف روشن و مشخص برای برگزاری سالم مسابقات پرندگان پیش رویم.
محمدی زاده گفت: ‘سایتیس’ مرجع بین المللی حمایت از پرندگان تمامی این برنامه ها را برای تقویت و پرورش پرندگان زیر نظر دارد.
وی ادامه داد: این تفاهم نامه همکاری بین ایران و قطر در رابطه با محیط زیست قرار است در مدت ۵ سال و با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری قطر انجام شود.
معاون رییس جمهور افزود: ایران نیز متعهد شده است که از نظر فضای فیزیکی و جانوران مورد نیاز برای اجرای این طرح ها همکاری لازم را انجام دهد.
محمدی زاده، در ادامه به تعامل دو کشور در خصوص تقویت ذخایر آبزی و توسعه شیلات و راه اندازی پروژه های شیلاتی در قطر را از محورهای این همکاری عنوان کرد.
وی بیان کرد: همکاری در رابطه با کنترل و مهار پدیده نوظهور گرد و غبار و تثبیت شن های روان دیگر محور این تفاهم نامه است که توافق شده ایران پروژه هایی را در این رابطه در قطر اجرا کند.
معاون رییس جمهور گفت: در طول حدود یکسال اخیر چندین توافق نامه بین ایران و قطر در حوزه محیط زیست به امضا رسیده است.
محمدی زاده افزود: اراده رهبران دو کشور ایران و قطر برای توسعه روابط در همه زمینه ها موجب شده که رفت و آمد بین مسوولان برای اجرای برنامه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و به ویژه محیط زیست با جدیت پیگیری شود.
وی ادامه داد: دو کشور ایران و قطر دارای مشترکات فراوان تاریخی، فرهنگی و اقتصادی هستند و علایق دو ملت و دولت در سطح بالایی در توسعه روابط نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطوح بین المللی مثال زدنی است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نقش سفیر ایران در قطر و سفیر قطر در تهران را در گسترش همکاری های دو کشور بسیار تاثیرگذار عنوان کرد.
وزیر محیط زیست قطر نیز در این نشست گفت: تاکنون چند تفاهم نامه در رابطه با محیط زیست بین ایران و قطر منعقد شده است.
‘عبدالله بن مبارک بن اعبود المعضادی’ افزود: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده بین ایران و قطر علاقمند به پرورش و تکثیر برخی پرندگان در قطر هستیم و همچنین تعدادی پرنده نیز در تهران رهاسازی خواهد شد.
وی ادامه داد: مسوولان و کارشناسان محیط زیست قطر در شمال ایران تجربیات لازم را کسب کردند که امیدواریم با امضای این تفاهم نامه همکاری های محیط زیستی بین دو کشور ایران و قطر افزایش یابد.
المعضادی خاطر نشان کرد: علاقمند به پایان اجرای محورهای توافق شده در این تفاهم نامه هستیم تا بتوانیم مسابقات پرندگان را برگزار کنیم.
وزیر محیط زیست قطر گفت: بخشی از برنامه همکاری ایران و قطر در زمینه محیط زیست در کرمان برگزار می شد که امیدواریم با تعامل لازم بین دو کشور این طرح هر چه سریعتر اجرایی شود.
وی بیان کرد: اراده مقامات دو کشور ایران و قطر برای تقویت روابط در تمامی حوزه ها، باعث فعالیت این دو کشور در بخش های مختلف به ویژه محیط زیست شده است.
همچنین استاندار کرمان در این نشست گفت: با توجه به مسائل فرهنگی و همسایگی دو کشور ایران و قطر، مودت و دوستی لازم بین دولت قطر و ایران وجود دارد.
‘اسماعیل نجار’ ادامه داد: امیدواریم این تفاهم نامه همکاری بین ایران و قطر مایه تحکیم روابط دوستانه دو کشور شود.

۱ Comment

  1. امیر.س می‌گه:

    تــــــــولــــــــــیـــــــــد !!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
    تـــــــفـــــــــریــــــــــح !!!!!؟؟؟؟
    آزاد کردن پرنده تولیدی در طبیعت!!!
    اونم با تایید و هماهنگی محیط زیست!!!!؟؟
    خدای من ! ما کجا زندگی میکنیم ؟؟؟
    فقر سازمان از بودجه نیست از مغز و دانایی و …ست.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN