دیده بان حقوق حیوانات: برای دومین بار توسط قضات فارس متخلفان شکار و صید به احکام آموزنده و فرهنگی محکوم شدند.
محمد حسین صادقی رییس شعبه دوم شورای حل اختلاف زرقان در گفت و گو با خبرنگار دیده بان از درخواست تجدید نظر متخلفان زنده گیری بره آهو پس از حکم مشفقانه قاضی حسینی خبر داد.
به گفته وی فروردین ماه ۹۱ تعدادی از جوانان یکی از روستاهای زرقان وارد پارک ملی میشوند و آهوبرهای را شکار میکنند که توسط محیط بانان دستگیر شده و به دادگاه معرفی میشوند و آهو نیز آزاد میشود.
صادقی ضمن انتقاد از رخ دادن مکرر این رفتار در کوه های اطراف زرقان داستان حکم قاضی پرونده را بسیار هوشمندانه و آموزنده توصیف می کند و می افزاید این قاضی دوستدار محیط زیست با ملاحظه جوانی و وضعیت اجتماعی متهمان مجازات آموزشی را برای ایشان در نظر گرفت.
به گزارش دیده بان حقوق حیوانات متن رای سید حمید رضا حسینی دادرس شعبه اول دادگاه عمومی زرقان به تاریخ ۱۷ / ۶/ ۱۳۹۱ به این شرح است:
«دادگاه بزهکاری نامبردگان را محرز و مسلم دانسته و با استناد به بند ب ماده ۱۳ شکار و صید حکم به محکومیت هریک از مشارالیهم به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری صادر و اعلام مینماید. لیکن نظر به اینکه دادگاه با ملاحظه جوانی و وضعیت اجتماعی متهمان اجرای مجازات مذکور را متناسب تشخیص نمیدهد با استناد به مواد ۲۵ تا ۳۷ قانون مجازات اسلامی ضمن صدور قرار تعلیق، مجازات معنونه را به مدت دو سال معلق نموده و مقرر میدارد که در مدت مذکور، متهمان مکلف به اجرای دستورات آتی میباشند؛ اولاً: ممنوعیت از هر گونه ورود اعم از مجاز یا غیر مجاز به محوطه پارک ملی بمو، ثانیاً: مراجعه به سرپرست پارک بمو در هر ماه و اخذ گواهی حُسن رفتار با محیط زیست و عدم انجام تخلف زیست محیطی و تحویل آن به دایره اجرای احکام کیفری زرقان؛ ثالثأ: مراجعه به اداره کل محیط زیست استان فارس و ارائه یک متن حاوی حداقل دو هزار کلمه از ناحیه هریک از متهمان در خصوص فواید محیط زیست و لزوم حفاظت از آن و سپس ارائه گواهی تقدیم مقاله به دایره اجرای احکام دادگاه عمومی زرقان، چنانچه هر یک از متهمان در مدت تعلیق هر یک از دستورات یاد شده را احراز ننماید در مرتبه نخست برای یکسال به مدت تعلیق افزوده خواهد شد و در مرتبه دوم ضمن الغای قرار تعلیق، مجازات معلق به موقع به اجرا گذاشته خواهد شد، همچنین ارتکاب یکی از جرائم مستوجب مجازاتهای مذکور در ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی موجب خواهد شد تا قرار صادره ملغی و مجازات معلق اجرا شود. بدیهی است اجرای دستورات و عدم ارتکاب جرائم شده موجب پاک شدن مجازات معلق از سجل کیفری متهمان خواهد گردید»
درخواست تجدید نظر در برابر این حکم متمدنانه و محترمانه از جانب مجرمین بسیار عجیب به نظر می رسد.
لازم به ذکر است که هرگونه تردد در محدوده پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده بایستی با ارائه مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست باشد.
پیش تر و در جریان آتش زدن یک الاغ به دست یک زارع در استان فارس، خاطی به حفظ کردن ۵۰ حدیث در زمینه حفاظت از حیوانات محکوم شده بود. این حکم نیز بدل از ۵۰ ضربه شلاق تعزیری صادر شده بود.
حکم این قاضی واسه ی این نوجوونا می تونه از روی این حکمت باشه که زندان تاثیر بدی روی نوجوون ها داره و ممکه که اونا به کلی از طبیعت متنفربشن،اما وقتی یه زارع یه الاغ روکه هیچ آسیبی نمی رسونه به طرز به اون وحشتناکی می کشه واقعا آیا فقط باید ۵۰تاحدیث حفظ کنه؟؟؟؟؟؟؟؟
دستور حفظ پنجاه حدیث مربوط به یک پروندهی دیگر بوده و توسط یک قاضی دیگر صادر شده است.
خداوند هر چه از فضائل اخلاقی ما زده به بعضی از خصلتهای زشت ما افزوده . از جمله اینکه خیلی رو داریم . این جوانان متجاوز به طبیعت توقع دارند چه مجازاتی برایشان در نظر گرفته شود ؟ فکر کنم اونها نه تنها توقع این مجازات را نداشتند بلکه به عنوان شیرین کاری انتظار تشویق و تقدیر دارند .
چه رای با حالی ، دم قاضی گرم ، واقعا دمش گرم