Subscribe: RSS Twitter

Animal-Rights-Watch-ARW-6255

دیده بان حقوق حیوانات: دومین همایش ملی دانشجویی اکولوژی حفاظت شهریورماه امسال به کوشش انجمن علمی زیست‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

به گزارش دیده بان حقوق حیوانات با توجه به پیشرفت سریع علم در چند دهه اخیر، به خصوص در جهان میکرو، مسائلی همچون حفاظت از تنوع زیستی و محیط‌زیست، حفظ و نگهداری از منابع طبیعی، صرفه‌جویی در استفاده از منابع انرژی تجدید‌ نشدنی و مسائلی از این قبیل، برای مدتی به حاشیه کشیده شده بودند. با گذشت زمان و پی بردن به اهمیت منابع طبیعی و اکوسیستم ها در زندگی انسان، توجه به مسائل حفاظتی و مدیریتی پیرامون تنوع زیستی و محیط‌زیست، افزایش پیدا کرد. از آن جمله می‌توان به نامگذاری سال ۲۰۱۰ به نام سال تنوع زیستی با شعار” تنوع زیستی زندگی است و تنوع زیستی زندگی ماست” و برگزاری اجلاس کپنهاگ  در سال ۲۰۰۹، با حضور رهبران ۱۰۰ کشور دنیا از جمله ایران با اهداف تعیین برنامه ای برای کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای به خصوص در کشورهای در حال توسعه، حمایت مالی از کشور‌های در حال توسعه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی و کاهش آن در این کشورها و ارائه طرح‌هایی با هدف پایان دادن به تخریب جنگل‌ها تا سال ۲۰۳۰ برگزار شد. در همین راستا، انجمن علمی زیست‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی که در بهار ۱۳۸۹ اقدام به برگزاری اولین همایش ملی دانشجویی اکولوژی حفاظت با محورهای تنوع زیستی، مدیرت مناطق حفاظت شده، روش های انتخاب و طراحی مناطق حفاظت شده و ارزیابی کارایی مناطق حفاظت شده در ایران کرده بود، قصد برگزاری دومین دوره این همایش را با محورهای روابط جوامع انسانی با مناطق حفاظت شده، اخلاق محیط زیستی، فواید حفاظت از تنوع زیستی بر اشکال حفاظت در گذشته، اهداف نوین حفاظت در مناطق حفاظت شده، معیارهای انتخاب مناطق حفاظت شده، ارزیابی ثمربخشی حفاظت در شبکه مناطق حفاظت شده در ایران و نقش اکوتوریسم در حفاظت زیستگاه‌ها و حیات وحش دارد.

ضرورت برگزاری این همایش و تداوم و استمرار آن، به دلیل وقوع خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی در ایران از جمله از بین رفتن بخش اعظمی از درختان پارک ملی گلستان در آتش سوزی، سونامی‌های کوچک در جنوب ایران، سرمای بی سابقه سال ۸۶، توفان گونو در سیستان و بلوچستان، خشک شدن تعداد زیادی از اکوسیستم‌های آبی ایران از جمله خشک شدن بیش از نیمی از دریاچه ارومیه، خشک شدن دریاچه هامون و تالاب گاوخونی و همچنین تغییرات عظیم اکوسیستمی ایجاد شده در تالاب‌های شادگان و پریشان، بیش از پیش احساس می‌شود.

انتخاب محورهای دومین همایش ملی دانشجویی اکولوژی حفاظت، با اهداف معینی صورت گرفته است. بر این باوریم که انسجام فکری و ارتباط منطقی بین مباحث طرح شده در همایش، می‌تواند به ارتقای سطح کیفی آن و رسیدن به نتیجه‌ای قابل قبول کمک شایانی داشته باشد. از این رو لازم می‌دانیم برای درک هرچه عمیق‌تر محورها و ارتباط بین آن‌ها از طرف خوانندگان این متن و شرکت‌کنندگان در همایش، به بررسی مختصر کلیت محورها بپردازیم.

این همایش در محورهای روابط جوامع انسانی با مناطق حفاظت شده، اخلاق محیط زیستی، فواید حفاظت از تنوع زیستی بر اشکال حفاظت در گذشته، اهداف نوین حفاظت در مناطق حفاظت شده، معیارهای انتخاب مناطق حفاظت شده، ارزیابی ثمربخشی حفاظت در شبکه مناطق حفاظت شده در ایران، نقش اکوتوریسم در حفاظت زیستگاه‌ها و حیات وحش برگزار خواهد شد.

علاقمندان می توانند اطلاعات مربوط به این همایش را از پایگاه اینترنتی snscce.ir پیگیری کنند.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN