Subscribe: RSS Twitter

http://www.doe.ir/Portal/Picture/ShowPicture.aspx?ID=4814aa68-f184-4158-a8c1-f325c9dec9d2

دیده بان حقوق حیوانات: باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند در نامه ای خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با شرح ماجرای گرفتاری پنج کوهنورد در ارتفاعات البرز مرکزی و فداکاری محیط بان این منطقه برای نجات این کوهنوردان ، مراتب قدردانی و تشکر خود را از سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، شاهرخ ساسان عضو باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند با اشاره به گرفتار شدن گروه کوهنوردی در منطقه البرز مرکزی گفت: به همراه چهار نفر از کوهنوردان در مورخ ۱۱ آبان ماه عازم قله وروشت به ارتفاع ۴۰۷۵ متر در البرز مرکزی شدیم که متاسفانه شب قبل از صعود مشکلی برای راهنمای برنامه پیش آمد که از همراهی گروه بازماند.

وی ادامه داد : گروه با داشتن جی .پی.اس و بدون راهنما عازم منطقه (پل زنگوله – گردنه لاوشم )شدکه پیش بینی هواشناسی برای آن روز و روز آینده ، آسمانی نیمه ابری با احتمال ریزش باران بود.

شاهرخ ساسان تصریح کرد: گروه با البسه و غذای کافی به سمت گردنه نفتون حرکت کردتا از طریق یال” بزدوش” حرکت خود را به سمت قله وروشت ادامه دهد. روی ” گردنه نفتون” بعلت کولاک شدید گروه جهت کاهش ارتفاع به سمت شمال تغییر مسیر داد تا در محل مناسبی اسکان یابد.

این کوهنورد در ادامه توضیح داد : با کاهش ارتفاع متوجه اتاقکی شدیم که در پایین یال قرار داشت و به تصور اینکه ممکن است در آن محل امکاناتی جهت جلوگیری از سرمازدگی اعضای تیم وجود داشته باشد ، به سمت آن حرکت کردیم که با درب بسته آن مواجه شدیم .

بعلت عدم آنتن دهی مناسب تلفن همراه، پس از مقداری تلاش و تغییر محل، موفق به تماس با یکی از دوستان کوهنورد و از فعالان محیط زیست گردیده ، استمداد طلبیدم.

عضو باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند خاطر نشان کرد: طبق اطلاعات دریافتی از ایشان مشخص شد که گروه در منطقه امن گلستانک قرار داریم و اتاقک نامبرده محیط بانی گلستانک است . پس از دریافت شماره تلفن همراه سرمحیط بان منطقه با آن تماس گرفته و اطلاعاتی در مورد منطقه دریافت و در آنجا مستقر شده و منتظر هوای مناسب جهت عزیمت شدیم.

شاهرخ ساسان یاد آورد شد: متاسفانه پس از سه روز انتظار نه تنها هوا مناسب نشد بلکه ارتفاع برف به بیش از یک متر رسید. با رایزنی مجدد با محیط بان مربوطه وضعیت آب و هوا و بارش برف شدید در منطقه به وی گزارش گردید و عنوان شد که امکان برگشت از مسیر اولیه بعلت بارش سنگین برف و امکان ریزش بهمن مسیر نبوده و به ناچار باید به سمت روستا های شمالی منطقه ” کجور و دشت نظیر” حرکت نماییم.

بنا بر این گزارش، این محیط بان نیز به همراه یکی از بستگان خود با یک راس اسب و یک راس قاطر به سمت ما حرکت نمودند که در طول مسیر مجبور به عبور از مناطق پربرف و بهمن گیر و هوای خراب گردیدند.

همچنین ارتفاع برف در برخی مناطق به بالای یک میرسد که همین امر حرکت آنها را با کندی مواجه نمود به طوریکه پس از ۹ ساعت کوهنوردی در شرایط سخت به محل قرار با گروه ما رسید.

این کوهنورد تصریح کرد: گروه نیز پس از ترک پناهگاه و طی یک مسیر ۶ ساعته در برف و کولاک و پس از انتظاری طولانی ، موفق به ملاقات با ایشان گردیده و پس از برپایی آتش و گرم شدن نسبی ، به راهنمایی ایشان به سمت پایین حرکت نمودیم.

وی تاکید کرد: در صورت توقف بیشتر در این نقطه، بعلت سردی بیش از حد هوا و بارش برف، همچنین خیس بودن البسه ، گروه در معرض هایپوترمیا قرار میگرفت که عواقب آن ممکن بود به مرگ منتهی شود.

این گزارش می افزاید، تیم ۵ نفره پس از طی مسیری ۵ ساعته به کلبه ای در محل حسینک رود رسید. درون کلبه توسط این محیط بان فداکار هیزم لازم برای برپایی آتش و گرم کردن گروه فراهم گردید ، وضعیت گروه به تدریج بهتر شد و پس از یک استراحت کافی ، مسیر حرکت خود را به سمت روستای چتن ادامه داد .

شاهرخ ساسان تاکید کرد: این محیط بان تا صبح نخوابیده و هیزم مورد نیاز برای برپایی و روشن نگاه داشتن آتش را فراهم آورند.

وی در پایان افزود: مسیر برگشت در روز پنجم در یک هوای نسبتاً صاف و بدون بارش با راهنمایی این محیط بان باز شده و طی مسیر ۹ ساعت کوهپیمایی در اوایل شب به روستای چتن رسیده و در منزل مسکونی خود مورد استقبال خانواده قرار گرفت.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN