دیده بان حقوق حیوانات: مجله «نیچر» در تازهترین گزارش خود، آژیر خطری را برای فعالیتهای انسانی که منجر به انقراض گسترده شدهاند به صدا درآورد.
به گزارش ایسنا، مجله تخصصی و معروف «نیچر» در جدیدترین تحلیل خود تصویری واقعی از تهدیدهای پیرامون پستانداران، خزندگان، دوزیستان و سایر گونههای زیستی ارائه کرده است. این تحلیل ویژه که توسط این مجله انجام شده نشان میدهد ۴۱ درصد از کل دوزیستان کره خاکی بعلاوه ۲۶ درصد از پستانداران و ۱۳ درصد از پرندگان با خطر انقراض روبرو هستند.
بسیاری از گونهها هم اکنون به شدت در معرض خطر بوده و به انقراض نزدیک شدهاند. این جانوران شامل فیلهای سوماترایی، یوزپلنگ «آمور» و گوریل کوهستان میشوند. اما خطر انقراض و محو شدن از عرصه حیات وحش جانوران دیگری را نیز تهدید میکند که از آن جمله میتوان به ماهی تن باله آبی و لاک پشت سرخ اشاره کرد. در هر یک از این موارد انگشت اتهام مستقیما فعالیتهای بشری را نشانه رفته است. گسترش مداوم کشاورزی سبب نابودی سالانه میلیونها هکتار از زیستگاههای جانوران میشود و حیوانات را بیخانمان میکند. ضمن اینکه رها شدن گونههای مهاجم که اغلب توسط انسانها تشدید میشود سبب نابودی جمعیت جانوران بومی شده است. همزمان، آلودگی محیط زیست و صید بی رویه نیز اکوسیستم آبی را نابود میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، «درک تیتنسور»، متخصص اکولوژی آبی در مرکز جهانی نظارت بر حفاظت از طبیعت در «کمبریج» میگوید: نابودی زیستگاه، آلودگی و صید بیرویه یا جانوران و گیاهان را نابود میکند یا آنها را به شدت ضعیف میکند. مشکل اصلی اینجاست که طی دهههای آتی تهدیدهای مضاعف ناشی از وخامت آب و هوا سبب نابودی بیشتر بازماندگان حیات وحش خواهد شد.
بنابر اعلام مجله «نیچر» این مشکل به دلیل شکاف عمیق میان دانش محققان درباره تنوع زیستی کره زمین تشدید شده است. بطوریکه تخمین تعداد کلی گونههای جانوری و گیاهی زنده از دو میلیون تا ۵۰ میلیون متغیر است. علاوه بر این نرخ فعلی نابودی و انقراض جانوران و گیاهان نیز از سالانه ۵۰۰ تا ۳۶ هزار گونه متغیر است و این آمار گوناگون و نابسامان مهمترین مشکلی است که با آن روبرو هستیم. زمین تاکنون پنج انقراض بزرگ را پشت سر گذاشته که همه این انقراضها بر اثر رویدادهای زمینشناسی یا ستارهشناسی رخ دادهاند اما ششمین انقراض بزرگ پیش رو قطعا ناشی از فعالیتهای بشری خواهد بود.
آخرین دیدگاهها