دیده بان حقوق حیوانات: مدیرکل محیط زیست گلستان گفت: وجود ۳۱ هزار قبضه اسلحه شکاری دارای مجوز در این استان، حیات وحش این خطه را تهدید می کند.
اسماعیل مهاجر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این حجم بالای سلاح همواره تهدید کننده حیات وحش بویژه گونه های در حال انقراض خطه شمالی ایران است.
وی اظهار داشت: صرف نظر از سلاح های غیرمجاز و فعالیت صیادان و شکارچیان متخلف، وجود ۳۱ هزار اسلحه شکاری دارای پروانه فعالیت مجوز در این گلستان با ظرفیت زیست محیطی استان برابری ندارد.
مهاجر بیان داشت: حتی اگر شکار غیرمجاز و صیدهای افراد متخلف را در نظر نگیریم، فعالیت ۳۱ هزار شکارچی با در نظر گرفتن حداقل یک شلیک در طول سال، جان ۳۱ هزار جاندار را می گیرد که نه تنها با سیاست های سازمان محیط زیست سازگاری ندارد، بلکه مردم نیز آن را قبول نداشته و نگران هستند.
مدیر کل محیط زیست گلستان گفت: با در نظر گرفتن هزینه تهیه اسلحه شکاری و تیرها و هزینه های جانبی آن، صاحبان این نوع سلاح، شکار را تنها برای تامین زندگی و معاش پیشه نکرده اند بلکه آنها فقط در پی تنوع و تفریح از طریق کشتن حیوانات هستند.
وی ابراز داشت: برای رفع مشکل شکار غیرمجاز و تهدیداتی که محیط زیست جانوری گلستان را تهدید می کند باید راهکارهایی همچون ایجاد قرق بان و ایستگاه های مخصوص شکار و نیز فرهنگ سازی هر چه بیشتر تقویت و تشدید شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: شیوع آنفولانزای مرغی در اروپا، علت ممنوعیت هر نوع شکار پرنده در این استان و دیگر استان های شمالی کشور است.
مهاجر با بیان این که در این فصل از سال، استان گلستان پذیرای پرندگان مهاجر از مناطق سردسیر بویژه سیبری است، گفت: به روال معمول فصل شکار پرندگان در گلستان از ۱۵ مهر تا ۱۵ اسفند ماه است اما امسال به سبب شرایط خاص و احتمال شیوع آنفولانزا شکار پرندگان ممنوع شده است و به این منظور جرایم ۴۰۰ هزار تا ۲۰ میلیون ریالی برای هر قطعه پرنده از سارها تا خانواده درنا در نظر گرفته شده است.
وی بدون اشاره به آمار پرندگان و حیوانات شکار شده، خاطرنشان کرد: ماموران محیط زیست گلستان تنها طی آبان و آذر امسال ۱۳۴ شکارچی متخلف را دستگیر و تحویل مقامات قضایی دادند.
وی گفت: اکنون دست کم ۱۱۴ پرنده مهاجر در گلستان زمستان گذرانی می کنند از دیگر سو نسل ۱۶ پرنده موجود در این استان به کلی در اروپا منقرض شده است.
استان گلستان با اقلیم متنوع از دشت، کوهستان، جنگل، دریا و بیابان تشکیل شده است.
آخرین دیدگاهها