Subscribe: RSS Twitter

Animal-Rights-Watch-ARW-8603

دیده بان حقوق حیوانات: با توجه به حجم سفرهای نوروزی هموطنان و جهت آگاهی رسانی عمومی و ترویج سفرهای مسوولانه در قبال حیات وحش و محیط زیست، کانون دیده بان حقوق حیوانات از مسافران نوروزی می خواهد موارد زیر را رعایت کنند:

در سفر از چه چیز حذر کنیم؟

از خریدن سوغاتی هایی که در آنها از اعضای بدن حیوانات استفاده شده خودداری کنیم.

محصولات ساخته شده از عاج فیل، جمجمه و استخوان حیوانات وحشی، صدف، لاکِ لاک پشت، اجزای بدن خزندگان و حیوانات تاکسیدرمی شده همگی باعث وارد شدن صدمات جدی به حیات وحش و تنوع زیستی می شوند. متاسفانه هنوز هم در استان های شمالی پرنده های تاکسیدرمی شده و صنایع دستی ساخته شده از صدف به تعداد زیاد تحت عنوان سوغاتی فروخته می شوند که باید از خرید آنها خودداری کرد. در جنوب کشور نیز صدف ها، ماهی ها، کوسه ها، لاک پشت ها و انواع زیستمندان دریایی یا قطعات آنها به صورت تاکسیدرمی شده یا سایر اشکال به عنوان سوغاتی فروخته می شوند که مشمول همین توصیه هستند. خاتم کاری های حاوی عاج فیل نیز از این قاعده مستثنی نیستند. سود رساندن به این مشاغل، ضامن بقای آنها و صدمات دایمی به تنوع زیستی است. پایان بخشیدن به قاچاق حیات وحش نیازمند آگاهی و هوشیاری همگانی است.

از خوردن غذاهای محلی طبخ شده با گوشت حیات وحش خودداری کنیم.

در بسیاری از شهرهای توریست پذیر، رستوران هایی هستند که سود خود را در کشتار حیات وحش و فروش گوشت یا غذای طبخ شده با آن ها می جویند. این قضیه به ویژه در رستوران های استان های شمالی باید مورد توجه قرار گیرد. سود رساندن به این رستوران ها، به مفهوم بقای آنها و صدمات دایمی به تنوع زیستی است. در صورت مشاهده چنین مواردی از خرید خدمات خودداری و به دلیل این مساله را به فروشنده اعلام کنید.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2012/04/Animal-Rights-Watch-ARW-3448.jpg

باید ها و نباید های سفر جاده ای/ ریلی

از تصادف با حیوانات پیشگیری کنیم

در صورت عبور از مناطق حفاظت شده و زیستگاه حیات وحش، بیش از هر زمان دیگر احتیاط کنیم. در صورت مشاهده تابلوی محل عبور حیوانات وحشی و یا مشاهده حیواناتی که در حاشیه یا میان جاده ها هستند، با رعایت ضوابط رانندگی در جاده ها، از سرعت خودرو کاسته و از برخورد با حیوانات جلوگیری کنیم.

http://i39.tinypic.com/2s0mr6g.jpg

از تغذیه حیوانات خودداری کنیم

لازم است از تغذیه حیات وحش حتی با نیت خیر و از روی خوش قلبی پرهیز کنیم. حیوانات رژیم غذایی خاص خود را دارند و ته مانده غذای ما برای آنها مضر است. افزون بر این تلاش برای نزدیک کردن آنها به انسان، موجب کم شدن ترس آنها از بشر و افزایش احتمال شکار و صدمه دیدنشان به دست افراد سودجو می شود.

http://i43.tinypic.com/2qvfmeb.jpg

در اطراف جاده ها زباله نریزیم

ریختن زباله در نزدیکی جاده ها، علاوه بر مضرات متعدد تغذیه دستی حیوانات، موجب جذب آنها به حاشیه جاده ها شده و باعث افزایش تلفات جاده ای وحوش می شود. برای پیشگیری از تلفات حیات وحش و صدمات احتمالی به همنوعان خود، از ریختن زباله و مواد غذایی در حاشیه جاده ها خودداری کنیم.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2013/08/Animal-Rights-Watch-ARW-6571.jpg

در صورت مشاهده حیوانات چه کنیم؟

با توجه به آغاز فصل زادآوری حیوانات و فصل رویش، در سفرها و توقف های بین راهی احتمال رویت حیوانات، لانه، تخم، جوجه و بچه های آنها زیاد است. در صورت مشاهده حیوانات لازم است:

از غذا دادن به آنها خودداری کنیم

بشر بزرگ ترین دشمن حیوانات است. با تغذیه حیوانات از روی خوش قلبی و علاقه، ترس آنها از بشر را از آنها گرفته و جان آنها را به خطر می اندازیم. به علاوه مواد غذایی مورد استفاده ما برای حیوانات به خصوص برای نوزادان حیوانات مضر است.

با حیوانات فاصله داشته باشیم

نزدیک شدن به حیوانات از روی علاقه و کنجکاوی، به خصوص در فصل زایش منجر به صدمات مرگ آوری به نوزادان می شود. به علاوه خوی طبیعی حیوانات در دفاع از فرزندان ناتوان ممکن است منجر به ترس شدید یا درگیری آنها با بشر گردد که هر دو شکل به ضرر حیات وحش خواهد بود. در صورت مشاهده وحوش، از آنها فاصله بگیریم.

به حیوانات استرس وارد نکنیم و آنها را نترسانیم

با توجه به اینکه بسیاری از حیوانات در این فصل بچه نوزاد دارند یا آماده زادآوری می شوند، تلاش نیم آنها را نترسانیم و به آنها استرس وارد نکنیم. حیوانات به خصوص در سنین پایین بسیار حساسند.

بچه ها، تخم و جوجه حیوانات را لمس نکنیم

لمس نوزادان، جوجه ها و تخم حیوانات منجر به صدمات جسمی می شود. در اغلب موارد نیزما انسان ها به اشتباه فکر می کنیم حیوانی نیازمند کمک است و با خوش قلبی و با نیت کمک، رفتاری می کنیم که حیوان از زندگی طبیعی باز می ماند. بچه بسیاری از حیوانات قبل از استقلال کامل، روی زمین یا شاخه درختان تجربه کسب می کنند. باید بدانیم امدادر این حین والدین مراقب آنها هستند ولی از چشم ما پنهانند. ندیدن اولیا به مفهوم یتیم بودن حیوان نیست. در صورت مشاهده این شرایط، حیوان را به حال خود رها کرده و دور شوید.

زباله را به خانه برگردانیم

زباله های ما، منابع غذایی خطرناکی برای حیوانات هستند. آنها را به خانه برگردانیم.

و در نهایت:

از لمس حیوانات مرده در طبیعت پرهیز کنیم.

حیوانات مرده منبع آلودگی های احتمالی مضر برای بشر هستند و قانون طبیعت بهترین گزینه برای امحای آنهاست. از لمس حیوانات مرده خودداری کنیم.

ماهی قرمز را در طبیعت رها نکنیم.

ماهی قرمز زیستگاه طبیعی ندارد و در صورت رهاسازی، شرایط را به تفع خود تغییر می دهد. با رهاسازی ماهی قرمز حیوانات بومی اکوسیستم های آبی را به خطر خواهیم انداخت.

سمندر، مار، لاک پشت و حیوانات وحشی را برای نگهداری در منزل نخریم.

حیات وحش حتی زیباترین آنها  مناسب نگهداری در منزل نیستند و در جوار بشر سختی می کشند. به ویژه گونه هایی مانند سمندر، صرفا به علت خرید و فروش قاچاق با خطر انقراض مواجه شده اند. در صورت مشاهده خرید و فروش آنها مسوولان را در جریان قرار دهیم.

نمایش آزارنده حیوانات و اسارت حیوانات تحریم کنیم

بدون هرگونه استثنا، استفاده از حیوانات برای نمایش در سیرکها، دلفیناریوم ها و اکثرباغات وحش و باغ های پرندگان محصول استثمار حیوانات یا قاچاق هستند. تهیه بلیط هر یک از این مراکز، به رونق و استمرار فعالیت آنها کمک می کند.

هرگونه تخلف زیست محیطی، شکار و صید، خرید و فروش حیوان زنده، مرده یا اجزای آن را به ادارات محیط زیست، تلفن ۱۵۴۰ و یا پلیس اطلاع دهیم.

رسیدگی به تخلفات زیست محیطی مسوول خاصی دارد. از برخورد خودسرانه بپرهیزیم و به ادارات محیط زیست اطلاع رسانی کنیم.

و در نهایت تلاش کنیم در کنار خانواده سالی سرشار از شادی را آغاز کنیم.

http://arw.ir/wp-content/uploads/2015/01/Animal-Rights-Watch-ARW-Gun.jpg

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN