Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: ظاهرا ایده پرورش گوشت مصنوعی محدود به داستانهای علمی-تخیلی نمانده و راه خودش را به آزمایشگاهها باز کرده است، چند وقت پیش یک پژوهشگر هلندی اعلام کرد که توانسته است به صورت مصنوعی گوشت را در آزمایشگاه تولید کند. اما گوشت مصنوعی چطور می تواند تولید شود؟ آیا چیزی به اسم مولکول گوشت داریم یا فرآیندی هست که بتوان از ترکیب دو یا چند ماده به گوشت رسید!

به گزارش عصر ایران خب همانطور که می دانید، چیزی به اسم مولکول گوشت وجود ندارد و در حقیقت به نظر می رسد این گوشت مصنوعی آنقدر ها هم مصنوعی نباشد چون کار اصلی را طبیعت انجام خواهد داد، سلولهای بنیادی گرفته شده از حیوانات در یک محیط غنی از اسیدهای آمینه، شکر و مواد معدنی که از سرم جنینی حیوانات گرفته شده اند، رشد می کنند و از یک داربست زیستی هم برای تمایز آنها به سلولهای عضلانی استفاده میشود و در نهایت ما گوشت مصنوعی به دست می آوریم.

حقوق حیوانات

اما مساله به این سادگی ها هم نیست، فعلا محققان توانسته اند این کار را با سلولهای بنیادی موش انجام دهند و اصولا تصور تولید گوشت موش چندان خوشایند نیست، چه این گوشت طبیعی باشد و چه مصنوعی! علاوه بر این، گوشتهای مصنوعی در محیط آزمایشگاهی نمی توانند زیاد رشد کنند و بزرگترین تکه گوشت به دست آمده از این روش ابعاد ۸ در ۲ در ۰.۴ میلی متر داشته است. مشکل به اینجا ختم نمی شود و مساله تحلیل عضله هم وجود دارد. یعنی این عضلات مصنوعی هم مانند عضلات طبیعی در صورتی که فعال نباشند و ورزش نکنند، تحلیل می روند. بنابراین تولیدکنندگان گوشت به ناچار این تکه های کوچک را مرتبا با الکتروشوک تحریک می کنند تا از بین نروند. بعد از تمام این مصیبتها، نوبت به سوال اصلی می رسد! طعم چنین گوشتی چگونه خواهد بود؟

هرچند دست اندرکاران پروژه ادعا می کنند که با تغییر دادن در ترکیب محیط کشت گوشت می توانند طعم و کیفیت آن را اصلاح کنند، اما در حال حاضر تنها واکنش سایر صاحب نظران در این مورد یا سکوت بوده و یا عق زدن!

اما شاید بد نباشد به مزایای احتمالی چنین طرحی هم نگاه کنیم. نخستین گروهی که با اشتیاق اخبار چنین تحقیقاتی را دنبال می کنند، طرفداران حقوق حیوانات هستند که عقیده دارند با تولید گوشت آزمایشگاهی ما دیگر ناچار نیستیم برای تغذیه خود حیوانات زبان بسته را سلاخی کنیم. علاوه بر آن عده ای عقیده دارند که با تولید گوشت در شرایط بهداشتی و آزمایشگاهی ما مجبور نیستیم انواع گوشتها و محصولات دامی آلوده به انگلها (و یا انباشته شده از اقسام داروهای آنتی بیوتیک) را مصرف کنیم و احتمالا محصول سالم تری به دست خواهیم آورد.

دانشمندان هلندی در حالی که هنوز با اندازه های میلیمتری این گوشتها درگیر هستند، به فکر تولید انواع متنوعی از آنها افتاده اند و قصد دارند تا با شبیه سازی چیز مانند عروق خونی در این گوشتهای مصنوعی، امکان بزرگتر شدن آن و تولید انواع مناسب برای استیک (کمی سفت و آبدار) را فراهم کنند. همچنین اعلام کرده اند که طرحهایی برای تولید گوشت چرخ شده (که البته از ابتدا به صورتی درهم و شبه چرخ شده رشد خواهد کرد) دارند.

شنیدن چنین خبری می تواند هم جالب و عجیب، و هم نگران کننده باشد. نظر شما در این مورد چیست؟

۳ Comments

  1. ناشناس می‌گه:

    اصلاً چه اصراریه که مردارخواری کنیم؟! این همه خوراکهای طبیعی و تمیز، دیگه چرا گوشت حیوان مرده؟!

  2. platypus می‌گه:

    آفتاب آمد دلیل آفتاب !!! خود شما مرقوم نموده اید (خب همانطور که می دانید، چیزی به اسم مولکول گوشت وجود ندارد و در حقیقت به نظر می رسد این گوشت مصنوعی آنقدر ها هم مصنوعی نباشد چون کار اصلی را طبیعت انجام خواهد داد، سلولهای بنیادی گرفته شده از حیوانات در یک محیط غنی از اسیدهای آمینه، شکر و مواد معدنی که از سرم جنینی حیوانات گرفته شده اند ) . بله صد البته که کار اصلی را طبیعت انجام خواهد داد .تمام درد ما هم همان کار طبیعت پدر سوخته است . آیا می خواهند بگویند بعد از اینکه سرم از جنین حیوان گرفته شد . حیوان از روی تخت عمل بلند شده ،لبخندی خواهد زد ،با دانشمند مربوطه دست خواهد داد ،و خواهد گفت : دست مریزاد ،بابا .این همه پیشرفت !!!! پس بای بای تا دفعه دیگر . یا شاید هم می خواهند بگویند این کار را روی حیوان مرده انجام می دهند . ای عجب ، گوشت مردار ؟ ؟؟ نه خیر طعم این گوشت به دهان کسانی که تابحال گوشت شکار وحشی خورده اند :مزه نخواهد کرد .پس کی را گول می زنند ؟
    راه حل خیلی ساده است .احتیاج به این همه عالم و آزمایشگاه و دروغ های شیک و اصلا جنین حیوان چه از نوع مرده یا زنده اش نیست .در یک جمله ساده ” لطفا گیاه خوار شویم “

  3. شب می‌گه:

    با سلام و عرض ادب
    معلوم نیست تا این یک میلیمتر گوشت مصنوعی به ١٠ کیلو گوشت تبدیل بشه، چند ده هزار حیوان آزمایشگاهی را چه زجر ها که نخواهند داد.
    در ضمن اینها چرا لقمه را از پشت سر به دهان میگذارند؟ اگر بفکر حیوانات هستند که به اندازه کافی گوشت های مصنوعی درست شده از سویا در بازار پیدا میشه که خوشمزه تراست و مزه موش هم نمیده!
    این همه بدبختی در دنیا است و این دانشمندان الکی خوش و شکم سیر، وقتشان و بودجه مملکتشان را صرف چه آزمایش هایی که نمیکنند…

Leave a Reply


© ۱۳۹۹ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN