دیده بان حقوق حیوانات: فصل مهاجرت نزدیک است و این در حالی است که سازمان حفاظت محیط زیست ایران صید پرندگان کوچک با تور را مجاز اعلام کرده است؛ پرندگانی چون سهره طلایی، گنجشک و سار.
به گزارش دیده بان حقوق حیوانات طبق اعلام دکتر صدوق، معاونت سازمان حفاظت محیط زیست مقرر شده این پروانه:
۱- صرفاً برای افرادی صادرشود که از این طریق امرار معاش می کنند.
۲- از تاریخ صدور تا پایان بهمن ماه سالجاری معتبر باشد.
۳- بهای آن از طریق ادارات کل استانها با رعایت صرفه و صلاح دولت، در حد متعارف تعیین شود.
بی قانونی و جرم مشهود در خیابان های پایتخت
تا پیش از اعطای چنین مجوزی حتی در تهران که خوردن گنجشک و سار چندان باب نیست، این پرندگان آزادانه و در تعداد غیر قابل شمارش به فروش می رسیدند و می رسند و محیط زیست ظاهرا هیچ نظارت و بازرسی بر این عمل ندارد. تله های صید سهره و سار به مبلغ ناچیزی خرید و فروش می شوند و پرندگان هم در خانه هاو پارک ها در دسترسند. افراد معلوم الحالی خمار آلود و قفس به دست در کنارخیابان ها منتظر مشتریانی هستند که با پرداخت هزینه آزادی یک گنجشک، پرنده ای را به آزادی می رسانند و فروشنده را به چیز دیگر! خیلی اوقات در صف انتظار برای این آزادی تصنعی، فردی خرافی آنها را برای زبان باز کردن کودکش خریداری می کند و … . گروهی هم در گرمای کشنده ظهر تابستان با قفسی مملو از مینا و بلبل خرما در دست، زیر تیغ آفتاب پرنده های نیمه جان را به قیمت های عجیب می فروشند.
در جنوب خوردن کباب بی مجوز مجاز است!
در جنوب کشور اوضاع به شکل دیگری برای گنجشک سانان وخیم است؛ خوردن گنجشک به اعتقاد افراد محلی فواید غریبی دارد و همین خواص اسباب افت شدید جمعیت آن را در جنوب کشور شده. صیادان بدون داشتن هرگونه مجوزی هزار هزار گنجشک صید می کنند و در جای جای شهر به صورت کباب به فروش می رسانند. طبق گزارش ایسنا «صیادان به طور متوسط روزانه حدود ۱۰۰۰ گنجشک شکار میکنند.» و بر اساس گزارش عصر ایران «پس از شکار گنجشگها، سر آنها را می برند و به صورت پرکنده به سیخ می کشند. در هر سیخ، ۱۰ گنجشک قرار می دهند و آنها را به صورت سیخی می فروشند. در حال حاضر قیمت هر سیخ گنجشک در دزفول، ۱۰۰۰ تومان است.»
سازمان بررسی می کند: امرار معاش با کشتار پرندگان یک لقمه ای!
در شرایط این مجوز شگفت انگیز هیچ بحثی از تعداد مجاز صید روزانه نشده و فقط صیادان موظف شده اند در پایان هر سفر و در پایان فصل تعداد پرنده صید شده را به سازمان اعلام کنند. جالب این جاست که هیچ استناد آماری نیز برای جلوگیری از ایراد صدمه به جمعیت حیوان هدف دیده نشده. از طرفی قرار است این پروانه صرفا برای افرادی صادر شود که از این طریق امرار معاش می کنند ولی روش تشخیص اینکه فردی از این راه غریب امرار معاش می کند یا نه مشخص نیست. همچنین مشخص نیست اصولا اجرای چنین شرطی در صلاحیت سازمان محیط زیست هست یا نه و ساز و کار سازمان برای بررسی چنین مساله ای مبهم است.
صرفه و صلاح ۵۰ تومانی دولت از کشتار/ ادارات شهرستان ها صرفه دولت را تعیین کنند!
گزارش های مختلف حاکی از قیمت ۱۰۰۰ تومای هر سیخ کباب گنجشک است. گنجشکی که با تجهیزات و تورهای خاص و با صرف وقت صید، کشته، پر کنی و کباب می شود. با توجه به قیمت هزار تومان برای سیخ ده تایی کباب گنجشک، قیمت یک گنجشک کباب شده با هزینه های فوق و سود تمامی افراد شاغل در این حرفه معادل یک اسکناس صد تومانی است که منطقا کمتر از نیمی از این هزینه مربوط به جسم نحیف گنجشک است. با این اوصاف، صرفه و صلاحی که دکتر صدوق از آن می گوید باید در همین پنجاه تومان نهفته باشد، آن هم بخش بسیار اندکی که ادارات کل تعیین خواهند کرد!
سازمان به صدق گفته صیادان اطمینان دارد!
نکته دیگر تکیه و اعتماد طراحان بر خود اظهاری صیادان است. اگر اظهارات و اعمال صیادان قابل استناد است، این همه هزینه محیط بانی و نظارت و اعمال محدودیت های فیزیکی برای چیست؟ و اگر قابل استناد نیست، چطور سازمان مجوز کشتار جمعی نامحدود صادر می کند و برای صید صیاد شرایط کمّی پیش بینی نشده؟
میزان آشنایی مدیران سازمان با حقوق حیوانات
در مورد سهره طلایی وضع بدتر است. حتما جناب صدوق فروش و نگهداری سهره های طلایی را در قفس های ۱۵ سانتی مشاهده کرده اند. دانستن نظر معاونت معظم ترین سازمان حامی حیوانات کشور در مورد چنین برخوردی با حیات وحش خالی از لطف نیست.
آیا اصولا سازمان محیط زیست می داند برای چه تشکیل شده؟
میداند چرا نامش از شکاربانی به حفاظت محیط زیست تغییر کرده؟
آیا می داند در حال حاضر که صید سهره ممنوع است، تمام بازار پرنده فروشی و تمام مغازه هایی که صاحبانش حیوان قفسی دوست دارند، پر است از سهره های گرفتار در دام؟
مجوز بی محدودیت و بر اساس خود اظهاری چگونه شاهکاری است؟
چگونه این سازمان به خودد اظهاری افرادی استناد خواهد کرد که اگر از همین تفنگ بدون مجوز شلیک محیط بانان هم نترسند، کل حیوانات این مملکت را از حلال و حرام و اهلی و وحشی از دم تیغ می گذرانند؟
سازمان برای کمک به افرادی که فقط با اسیر کردن امرار معاش می کنند، ایده بهتری بجز گرفتن و کشتن و اسیر کردن نمی شناسد؟
مگر مشکل شغل را رییس جمهور که رییس مستقیم مدیر این سازمان است حل نکرده است؟
آیا سازمان مجاز است به تبلیغ اسارت حیات وحش برای چهچهه زدن در قفس های یک وجبی؟
بر اساس گزارش دیده بان حقوق حیوانات فروش مجوز انتفاعی صید سهره طلایی با تور، فروش مجوز انتفاعی صید سار و گنجشک با تور، امضای مجوز بازی با نادرترین پرنده های شکاری کشور، مجاز شدن پرورش هوبره برای شکار لهوی و به عهده گرفتن مسوولیت مرگ ببر سیبری شاهکارهای صدوق در پست معاونت سازمان حفاطت محیط زیست هستند.
بهتر است جناب صدوق بدانند به هر دلیل و با هر توجیه و پیشنهادی که به سازمان بازگشته،با هر نام خوشی که بوده، با هر میزان نیازی که مدیران برای جبران بی تخصصی به ایشان داشتند، نباید اجازه دهند نام نیک سبب استفاده غیر نیک شود.
هفتاد سال عبادت را یک شبه نباید بر باد داد!
_________________________
خبر مرتبط:
گنجشک به شرط چاقو
کباب گنجشک، غذایی تاسف بر انگیز/ تصویری
چشمى و صد نم جانى و صد آه…
واقعا بغضم گرفته . دریغ و درد که چه کسانی جای اسکندر فیروز را اشغال کرده اند !!!!!
شبی خفاش گون باپنجه های خون فشانش
بسته ره بر من.
نه بر چهر سپهر تیره فامش اختری پیدا
نه دلمرده چراغی بر نشیب پرتگاهش گاه سوسوزن.
صدای بال بالی نه
زبوف آشیان گم کرده حتی گاه آهی نه
دراین ماتمگه پر سوگ وبی تسکین
که رویایش، به کابوسی ست ماننده
زمین بیمار و
قلب آسمان خون است،
زمان لرزنده ای چون بید مجنون است
فکنده سر به زیرو
لاغر ومفلوک،
وبرجسمش
هزاران شاخسار پوک .
مرگ بر شکارچی
حالم ازشون به هم میخوره.
قضاوت راجع به این مسایل باید توسط افراد خبره و آگاه صورت بگیره نه هر کی که یه علاقه ای به حیات وحش داره بدون اطلاع از شرایط جامعه شناختی و منطقه ای و فرهنگی بیاد نظر بده اونم از بیرون گود
بهتر منطقی باشیم و یه طرفه به قاضی نریم ضمنا این موردی هم که شما نوشتید دکتر صدوق چوب حراج زدند درست نیست این از بی اطلاعیتون از یه محیط زیستی یا دوستدار حیات وحش بعیده که به ایشون که مایه ی افتخار سازمان هستند و کلی کار مهم انجام دادند این جملات رو نسبت بدید
از نظر سرکار ممنونیم،
در رابطه با اظهار لطف احساساتی شما به ایشان توجه شما را به چند نکته جلب می کنیم:
۱- قضاوت توسط افراد آگاه نافی اظهار نظر تک تک افراد جامعه نیست، بلکه هادی آن است. وای بر فرد آگاهی که توان پاسخ گویی علمی، منطقی و آماری به نظرات “هر کی” را دارا نباشد یا اقدامی برای آموزش عمومی و اصلاح این نظریات به زعم شما غیر تخصصی انجام نداده باشد.
۲- شکی نیست که جناب صدوق کارهای مثبت زیادی انجام داده اند. اما آیا انجام کار مثبت، مجوزی است برای جبران این خوبی در آینده؟! ایشان از مدیران سازمانی بوده اند که “وظیفه قانونی” برای انجام “کار مهم” داشته اند و در ازای این کار حقوق دریافت کرده اند. انجام وظیفه دینی بر گردن جامعه ایجاد نمی کند، چرا که تک تک افراد در جایگاه خود مشغول خدمتند.
۳- لیست خدمات جناب صدوق را در پایان مطلب مجددا بررسی فرمایید. کدام فرد “محیط زیستی یا دوستدار حیات وحش” مطلع با تکثیر و تولید پرندگان شکاری برای قوش بازی و واردات ببر سیبری برای تولید ببر مازندران موافق است؟!
۴- آیا شناخت شما از جامعه، منطقه و فرهنگ موید گنجشک فروشی است؟ اگر بله، لطفا مجددا لیست قیمت های گنجشک و کبابش را بخوانید و با اطلاعاتتان سود حاصله برای صیاد و دولت را محاسبه فرمایید.
۵- وظیفه سازمان تنها مدیریت بر شکار نیست، سازمان حفاظت محیط زیست با شکاربانی متفاوت است. جلوگیری از کشتار حیوانات و آموزش شاید مهمتر از محاسبه قیمت و فروش پروانه شکار باشد.
باز هم ممنون از توجه و دقت شما
وای چه دردناک.یعنی گوشت مرغ این قدر کمیابه و مردم از فقر پروتیین به این کار رو آوردن!!!کشتن این پرنده ها برای یه نخود گوشت قطعا جوجه هاشونم تو لونه از گرسنگی میمیرن.
دوست داریم یکی با ما و بچه هامون این کارو کنه؟
به خدا قسم این پرندگان ظریف و زیبا خوردن ندارند. ننگ و شرم باد بر خورندگان این پرندگان و شرم باد بر سازمان محیط زیست سال ۱۳۹۰٫ امیدوارم خانم دکتر ابتکار چنین مجوزهای شرم آوری را باطل نماید. ۳۰ سال و اندی است هیچ گوشتی نمی خورم و از نظر جسمی و سلامتی از تمام اطرافیانم سالم تر هستم. و همیشه تمام فاکتورهای بیوشیمیایی خونم نرمال است.
بارها و بارها پشت پنجره ای که برنج و گندم و … می ریزیم گنجشکان مادری را دیدم که دانه ها را در نوک خود ساییده و داخل نوک باز شده جوجه هایشان می ریزند و چقدر این صحنه ها دیدنی و زیباست. عاطفه آن موجودات کوچک نسبت به فرزندانشان. خدایا چطور یک انسان حداقل ۶۰ کیلویی راضی می شود آن موجود کوچک و زیبا را به سیخ بکشد. الله اکبر از تفاوت میان انسانها. خدایا رحم خیلی زیباست و انسانهای مهربان بهترین بندگان تو هستند و به خاطر مهربانیشان با مخلوقات بی پناه و بیگناهت شایسته بخشش و ترحم از جانب تو هستند.
سلام من امیر حسین ۶ ساله هستم و می خواستم بگم اگه کسی پرنده ها رو که خدا خلق کرده دوست نداشته باشه مثل اینه که خدا رو دوست نداره .خواهش می کنم نذارین پرنده ها رو بکشن.
انشالله ۱۰ تا ۱۰ تا […] چه اون شکارچی چه کسی که قدرت مقابله با این شکار چی هارو داره ولی اقدام نمیکنه