ساخت پوست ضدگلوله با شير بز!

ضدگلوله

دیده بان حقوق حیوانات: دانشمندان هلندي با تركيب پوست انسان و شير بز موفق به توليد پروتئين مشابه تار عنكبوت شده‌اند كه گلوله را متوقف مي‌كند.

به گزارش ايسنا ابريشم به دست آمده توسط دانشمندان با پوست بيومهندسي شده آزمايشگاهي پوشش‌دهي شده و مي‌تواند ضربه يك گلوله را تحمل كند. البته گلوله‌اي كه از سرعت كامل برخوردار نيست.

به گفته دانشمندان، تارهاي تنيده عنكبوت از قدرتي چهار برابر كولار كه در جليقه‌هاي ضدگلوله به كار مي‌رود، برخوردارند.

در ويديويي از اين پروژه كه بر روي سايت نيوساينتيست منتشر شده، مي‌توان برخورد يك گلوله با سرعت نيمه را بر روي اين پوست مشاهده كرد. البته اين گلوله در زمان سرعت كامل 329 متر بر ثانيه، مي‌تواند اين پوست را سوراخ كند.

اين پروژه به خاطر وزن و سرعت يك گلوله 22 كاليبري با عنوان «2.6 g 329 m/s» ناميده شده است. هدف از ساخت اين پوست، جايگزيني كراتيم درون پوست با تار عنكبوت بوده است.

اين تار عنكبوت در اوتا توليد شده، سپس در كره به شكل رشته‌اي درآمده و در آلمان به صورت لايه‌هاي پارچه‌ تنيده شده است.

مرحله آخر شامل پرورش يك لايه پوست واقعي در اطراف يك نمونه از پوست ضدگلوله بوده كه حدود پنج هفته به طول انجاميد.

استفاده از تار عنكبوت به عنوان سپر دفاعي ريشه تاريخي دارد. چنگيزخان مغول در يكي از جنگ‌هاي خود دستور داده بود كه تمام اسب سوارانش از جليقه‌هاي تار عنكبوت استفاده كنند؛ چرا كه تير در برابر آن ناكارآمد بود.

جليقه هاي ضدگلوله از سالها پيش مورد استفاده بوده؛ اما پوست ضدگلوله يك ايده علمي تخيلي به شمار مي‌رود كه اين دانشمندان اكنون در تلاش براي دستيابي به آن هستند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید