طعم شيرين ترس ماهي‌ها!

دیده بان حقوق حیوانات: محققان سنگاپوري در تلاش براي شناسايي ماهيت ترس، موفق به شناسايي ماده اسرارآميزي شده‌اند كه ماهي ها در زمان جراحت از خود منتشر كرده و ترس ساير ماهي‌ها را برمي‌انگيزد.

به گزارش ايسنا در اين تركيب شيميايي نوع خاصي از قند وجود دارد كه در پوست ماهي به وفور يافت مي‌شود.

هنگامي كه يك ماهي مجروح مي‌شود، قطعاتي از اين قند موسوم به «سولفات کندرويتين» (chondroitin sulfate) براي هشدار به ديگر ماهي هاي نزديك مي‌پردازد.

سولفات کندرويتين يكي از اجزاي اصلي پوست ماهي‌ها بوده و تجزيه آن كه توسط آنزيم‌ها در زمان جراحت اتفاق مي‌افتد، كليد معماي 70 ساله در مورد طبيعت علامت هشدار براي ديگر ماهي‌ها است.

اين پژوهش جديد نشان داد كه علامت ترس و اين قطعات قند در بخش خاصي از مغز ماهي گورخري ثبت شده است. اين منطقه در مركز پردازش بوي پياز بويايي شامل يك طبقه مرموز از سلول‌هاي عصبي حسي شناخته شده به عنوان سلول‌هاي کريپت است.

به گفته محققان اين سلول‌هاي عصبي احتمالا مسوول شناسايي علامت قندي هشدارآميز است.

اين يافته‌ها نشانگر يك گروه جديد از بوها براي ماهي بوده و همچنين به توضيح چگونگي تكامل احتمالي اين علامت خطر كه هيچ مزيتي براي فرستنده آن ندارد، كمك مي‌كند.

اين قطعات قند در زمان جراحت به طور طبيعي آزاد شده و ماهيهاي ديگر مي‌توانند اين بو را استشمام كرده و از صحنه فرار كنند.

با اين حال، اين معما هنوز كاملا حل نشده چرا كه ماهي ها به ماده منتشر شده از ماهي‌هاي گونه ديگر واكنش زيادي نشان نمي‌دهند. به نظر مي‌رسد كه قطعات كندرويتين از عطرهاي متفاوتي برخوردار بوده و از اين رو محققان اكنون قصد دارند به آزمايش امكان واكنش مشابه ديگر ماهي‌ها نسبت به قطعات قند ماهي گورخري بپردازند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید