پژوهشگران زیر بار فشارهای مدافعین حقوق حیوانات نمی‌روند

دیده بان حقوق حیوانات: شما با استفاده از حیوانات در آزمایش‌های دارویی و تحقیقاتی موافقید؟ بین مدافعین حقوق حیوانات و پژوهشگران بحث در این‌باره داغ شده و هر گروه،‌ گروه دیگر را به داشتن خواسته‌ای غیراخلاقی متهم می‌کنند.
به گزارش خبرآنلاین اگر به مطالعات علمی،‌ به خصوص در زمینه پزشکی نگاهی بیاندازید، رد پای حیوانات را به وفور می‌توانید ببینید. حیوانات ابزار مهمی در مطالعات پزشکی به شمار می‌آیند. اما گروهی از طبیعت‌دوستان و دوست‌داران حیوانات،‌ معتقدند حیوانات هم مثل انسان‌ها حق حیات دارند و ما برای راحتی خود و یا رسیدن به نتایج مطالعاتی خود،‌ حق نداریم این حق را از آن‌ها بگیریم. به خصوص در مورد مطالعاتی که تهاجمی به شمار می‌آیند و موجودات زنده در آن‌ها آسیب‌های جدی می‌بینند،‌ خون مدافعین حقوق حیوانات به جوش می‌آید. شما در این مورد چه نظری دارید؟
گروهی از محققین اما در پاسخ به دوست‌داران حیوانات،‌ عدم استفاده از آن‌ها را غیراخلاقی دانسته‌اند. به گزارش دیسکاوری،‌ محققین آمریکایی اعلام کرده‌اندکه عدم استفاده از حیوانات در پژوهش‌های علمی،‌ به قیمت جان انسان‌ها تمام می‌شود. این محققین که در گذشته یا در حال حاضر در آزمایش‌هایی شرکت داشته‌اند که حیوانات در آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند یا می‌گیرند،‌ در نشست سالانه انجمن آمریکایی پیشرفت‌های علمی، آزمایش‌های حیوانی را باعث رشد چشمگیر در مطالعاتی دانسته‌اند که کیفیت زندگی انسان‌ها را افزایش داده است.
آن‌ها می‌گویند عدم استفاده از حیوان‌ها،‌ یعنی این که ما نتوانیم داروها را آزمایش کنیم و این یعنی عده‌ای از انسان‌ها می‌میرند. درمان بیماری‌هایی مثل دیابت و فلج‌اطفال از راه آزمایش‌های حیوانی به دست آمد و در حال حاضر هم این گونه آزمایش‌ها برای یافتن درمان هپاتیت، ایدز و البته درمان‌های مبتنی بر سلول‌های بنیادی،‌ در حال انجام هستند.
با این حال مدافعین حقوق حیوانات همچنان به آزمایشگاه‌ها فشار می‌آورند که برای آزمایش داروهایشان یک راه دیگر پیدا کنند. آن‌ها تاکید می‌کنند که هرگز از داروهایی استفاده نخواهند کرد که از طریق آزمایش‌های حیوانی به دست آمده باشند،‌ اما محققین معتقدند که آن‌ها به احتمال زیاد تا به حال از این داروها استفاده کرده‌‌اند. بیشتر انسان‌ها نمی‌دانند که داروها و واکسن‌هایشان از همین آزمایش‌ها به دست آمده‌اند.
به علاوه محققین اصرار دارند که دست‌کم در آمریکا،‌ استفاده از حیوانات برای آزمایش‌ها چارچوب‌های ویژه‌ای دارد و باید با آن‌ها درست رفتار کرد. تمام موسساتی که بودجه‌های دولتی دریافت می‌کنند،‌ کمیته‌ای برای مرور همه مراحل آزمایش دارند، ‌حتی اگر قرار باشد تنها و تنها از یک موش استفاده کنند. تازه این همه ماجرا نیست، طرح پژوهشی سپس در گروه دیگری مرور می‌شود که افراد گیاه‌خوار، متخصصین پزشکی و یک نماینده از عموم مردم در آن حضور دارند. آزمایش زمانی اجرا خواهد شد که تمام این افراد طرح را امضا کنند.

_____________________

دیدگاه‌ها

4 پاسخ به “پژوهشگران زیر بار فشارهای مدافعین حقوق حیوانات نمی‌روند”

  1. رامك نیم‌رخ
    رامك

    حدود 30 و چند روش درماني به غير از روش آلوپاتي در جهان وجود دارد كه در هيچكدام از آنها روي حيوان آزمايش انجام نميشود.
    طب آلوپاتي تنها حدود صد و خورده اي سال است كه بوجود آمده است در حالي كه طب سوزني و طب چيني و طب آيورودا چنذين هزار سال قدمت دارند.
    در حال حاضر بنا بر آماري كه در ايالات متحده به دست آمده ،اولين علت مرگ و مير انسانها را همين درمانهاي طب رايج(آلوپاتي ) معرفي كرده اند.
    گاندي گفته ساه ترين جرمي كه بشر در حال حاضر در حال انجام آن ميباشد ،همانا آزمايش روي حيوانات است و چون خون اين موجودات بي گناه پشت آن ميباشد، هيچ دستاوردي نخواهد داشت.

  2. زرین آذر نیم‌رخ

    بحث بر سر اخلاقی بودن یا نبودن آزمایش روی حیوانات صحبت اصلی را به کجراه میبرد.
    پژوهشگران در حقیقت امروزه در تمام دنیا به بررسی و نگاهی دوباره به روشهای تحقیقاتی خود پرداخته اند آنهم نه بدلیل «فشار» از جانب گروهی یا دسته ای بلکه درست به ایندلیل که در بسیاری از موارد به بیهودگی و عدم ارتباط نتایج آزمایش روی حیوانات و انسان پی برده و میبرند. از همین جاست که روشهای آلترناتیو اینگونه امروز مطرح گردیده اند و جالب اینجاست که بنیانگزاران و مخترعان بسیاری از روشهای آلترناتیو همین پژوهشگران به بن بست رسیده بوده اند. هیچ دو حیوانی ترکیب ژنتیکی یکسان ندارند. هیچ دو انسانی ترکیب ژنتیکی یکسان ندارند. هیچ حیوان و انسانی ترکیب ژنتیکی یکسان ندارند. از اینجاست که آزمایش روی حیوانات برای نتیجه گیری های انسانی نامربوط جلوه میکند. اکنون زمان طب فردی است نه طب گروهی. بدن هر فرد با بدن دیگری حتی با افراد نزدیک خانواده خود متفاوت است. بدن یک فرد حتی در زمانهای مختلف متفاوت است و مثلا دارویی که در زمانی برای بدنی کار میکرده در زمان دیگر آن تاثیر را نخواهد داشت.
    کلی گویی البته همیشه آسان است بخصوص اگر از طرف افراد ذینفع و بدلایل تبلیغاتی آنهم با بوق و کرنا اعلام گردد. این ادعا که آزمایش روی حیوانات باعث پیدا شدن درمان فلج اطفال گردیده است نادرست بوده نگاهی به تاریخ مدون پزشکی مدرن در حقیقت نشان میدهد که چگونه شروع آزمایش روی حیوانات باعث به تاخیر انداختن تولید واکسن این بیماری گردید. اولین مورد فلج اطفال در سال ۱۸۳۵ میلادی گزارش شده است. پس از آن و تا سال ۱۹۱۲ دو پزشک معروف با مشاهده بیماران به نتایج درخشانی در مورد عامل این بیماری و طریقه ورود آن  به بدن رسیدند. در این حال پژوهشگران بلافاصله دست بکار آزمایش روی حیوانات و بوجود آوردن مصنوعی این بیماری در حیوانات گردیدند.
    بله ای درست است که اولین واکسن فلج اطفال با آزمایش روی میمونها و در سال ۱۹۳۴ بدست آمد ولی همین واکسن بدلیل متفاوت بودن این بیماری در میمون با انسان ٬ باعث مرگ شش نفر و فلج شدن تعداد بسیار بیشتری از مردم گردید. تنها پس از گذشت حدود دهسال بود که دکتر سابین با مشاهدات کلینیکی واتوپسی ثابت نمود که بیماری فلج اطفال در انسانها متفاوت از حیوانات عمل کرده و در نتیجه راه تولید این واکسن نه از طریق حیوانات است. واکسن موثر فلج اطفال سرانجام توسط آزمایش در آزمایشگاهها ( و نه بر روی حیوانات ) بر روی
    TISSUE CULTURE
    بدست آمده و دکتر سابین برای این کشف خود جایزه نوبل پزشکی را دریافت نمود.
    پس میبنیم که چگونه در زمینه فلج اطفال آزمایشات بر روی حیوانات در حقیقت انسان را به کج راه برده و تولید واکسن این بیماری را سی تا چهل سال عقب انداخته است.
    و اما در مورد بیماری دیابت باید این سوال را مطرح کرد که چرا به جای هدر دادن سرمایه های هنگفت مالی و وقت و انرژی به این راه حل ساده و ارزان نمیپردازیم که دلایل تولید این بیماری در جامعه که همانا رژیم غذایی نادرست و روش زندگی ناسالم است را به پزشکان و به مردم آموزش داده ودر نتیجه از بروز این بیماری جلوگیری نماییم.
    لازم به اشاره است که در سه یا چهار دهه گذشته برای تولید واکسن ایدز و هپاتیت آزمایشات گران قیمت و سرسام آوری بر روی شامپانزه ها انجام گردیده است. از حدود هشتاد واکسنی که در شمپانزه ها به نوعی کارگر بوده حتی یک نمونه برای انسان موثر نیفتاده است.
    شمپانزه ها نزدیکترین خویشاوندان ما از نظر ژنتیکی هستند ولی هنوز آنقدر نزدیک نیستند که بتوان به نتایج آزمایشات دارویی بر روی آنها نیز تکیه کرد.
    زمان آن رسیده که پژوهشگران ما اگر حقیقتا پژوهشگر هستند از دنبال کردن راه معمول و سهل و جا افتاده تنها بدلیل اینکه راه معمول و سهل و جا افتاده است حذر کرده واز خود سوال کنند که آیا براستی آنچه انجام میدهند در خدمت بشر است یا در خدمت جیب و پرستیژ و پست و مقام و نان شب.
    دکتر زرین آذر٬ متخصص بیماریهای کبد و دستگاه گوارش

  3. كيانا نیم‌رخ

    مدافعان آزمايش روي حيوانات نگون بخت با مخالفان اين اعمال قبيحانه، اين همه جر و بحث مي كنند ، كه مثلاً فلان بيماري را با كشتن و شكنجه هزاران حيوان بيچاره درمان كنند كه چند نفري از انسانهاي خودخواه را از مرگ نجات بدهند !!!! كه مانند ديگر همنوعان خويش، به جان اين سياره بدبخت بيفتند. اين آدمهاي خودخواه چه گلي به سر اين سياره زده اند كه اينقدر هم سرسختانه دنبال راه هاي ماندن بيشتر در اين دنيا را مي گردند. وقتي مي بينم يك حيوان به اين زيبايي و بي گناهي بخاطر زنده ماندن يك سري ادم نماهايي كه واقعاً از انگل هم پست تر هستند كشته مي شوند از بودن در اين دنيا بيشتر نفرت پيدا مي كنم.

    1. Bahman نیم‌رخ
      Bahman

      جالب اینجاست که نتایج آزمایشاتی که روی حیوانات انجام میشه نمیتونه در مورد انسان 100% قابل اطمینان باشه!

دیدگاهتان را بنویسید