19 درصد خزندگان جهان در معرض خطر انقراض .

دیده بان حقوق حیوانات : کارشناسان «کمیسیون حفظ بقای گونه‌ها» در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)، در مقاله مشترکی با همکاری انجمن باغ وحش شناسی لندن (ZSL) اعلام کردند که تقریبا 19 درصد از خزندگان جهان در معرض خطر انقراض هستند.

Animal-Rights-Watch--ARW-1-1274

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این مطالعه که در مجله «حفاظت بیولوژیک از محیط زیست» منتشر شده برای نخستین بار وضعیت جهانی حفاظت از گونه‌های خزندگان را به طور خلاصه تشریح کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت،‌ در این ارزیابی بیش از 200 تن از کارشناسان برجسته بین‌المللی در عرصه حفاظت از حیات وحش، خطر انقراض 1500 گونه خزنده را که به طور اتفاقی از سراسر جهان انتخاب شده بودند، بررسی و مطالعه کردند.

این بررسی‌ها تایید کرد: 19 درصد از این حیوانات در آستانه انقراض نسل، 12 درصد جزو گونه‌های به شدت در معرض خطر نابودی، 41 درصد جزو گونه‌های بسیار کمیاب و در معرض انقراض و 74 درصد نیز در گروه گونه‌های آسیب پذیر هستند.

فیلیپ بولس، هماهنگ کننده «اداره فهرست قرمز مارها و مارمولک‌ها» در کمیسیون «حفظ بقای گونه‌های IUCN» دراین‌باره متذکر شد: یافته اخیر، زنگ خطری برای وضعیت فعلی این گونه‌های جانوری و تایید کننده تهدیدات فزاینده‌ای است که این حیوانات با آنها مواجه هستند.

یکی از این گونه‌های در شرف انقراض، مارمولک رونده جنگلی با نام علمی Ameiva vittata است که در حال حاضر فقط تعداد اندکی از آنها در منطقه‌ای از بولیوی باقی مانده است و از عوامل مهم کاهش جمعیت این خزنده، تخریب زیستگاه‌های طبیعی آن به دلیل افزایش فعالیت‌های کشاورزی و خاک‌برداری توسط انسان‌ها است.

همچنین در هائیتی نیز شش گونه از 9 گونه مارمولک Anolis‌ به دلیل تخریب جنگل‌ها به شدت با خطر انقراض مواجه هستند. این اطلاعات بعنوان بخشی از آمار ارزیابی جهانی از وضعیت خزندگان در پایگاه داده‌های IUCN‌ ثبت خواهد شد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید