دیده بان حقوق حیوانات: به گزارش شهرخبر، اواخر اسفند ماه سال گذشته بود که شهرام امیری شریفی، رئیس انجمن دیدهبان حقوق حیوانات در مناظره ای تلویزیونی اعلام کرد: طبق آمار 116 محیطبان را توسط شکارچیها یا توسط کسانی که تفنگ شکاری دارند از دست دادهایم .
این سخنان در حالی بود که اخبار در خصوص ضرب و شتم محیطبانان زیاد است. یک روز خبر می رسد، شکارچیان غیرمجاز با ضربات چاقو و تبر، دو محیط بان گلستانی را به شدت مجروح کردند.
محیطبان «صمد کیانی» قصد دستگیری متخلفان را داشت که با تهدید به تیراندازی بهوسیله اسلحه و حمله با داس و چوب از سوی شکارچیان روبه رو شده به طوری که آنها به سویش حمله ور شده و او را مورد ضرب وجرح قرار دادند.
این مامور از چند ناحیه دچار آسیبدیدگی شد و متخلفان با متلاشیکردن تلفن همراه مامور محیط زیست، با گرفتن لاشه شکار متواری شدند!
بعد از آن نیز خبر رسید که تعدادی شکارچی غیرمجاز که با یک خودرو سمند به منطقه پارک ملی دنا وارد شده بودند یک محیطبان را زیر گرفتند. در این حادثه محیطبان، سرباز وظیفه، احمد پایهگذار از ناحیه پا دچار شکستگی شدید شده است.
پس از این حادثه سرباز محیطبان، احمد پایهگذار توسط عوامل اورژانس به بیمارستان شهیدبهشتی یاسوج منتقل شده و به دلیل آسیب جدی و شکستگی استخوان، از ناحیه پای راست تحت عمل جراحی قرار گرفت و هم اکنون پس از عمل جراحی و قراردادن پلاتین تحت مراقبتهای پزشکی است.
این اتفاقات اما در حالی هنوز رخ می دهد که سال گذشته معاون سازمان حفاظت محیط زیست از ایجاد پلیس تخصصی محیط زیست در ناجا خبر داده بود.
این پلیس هرچند قرار بود تداخلی با وظیفه محیط بانان نداشته باشد اما، تصمیم بر این بود تا بخشی از بار کاری آنها را کاهش دهد و به این صورت درگیریهای شدید میان محیط بانان و شکارچیان و قاچاقچیان را کم کند.
این در حالی است که شکارچیان غیر مجاز همچنان فعالند و محیطبانان همچنان جان بر کف به حمایت از محیط زیست ادامه می دهند.
به عنوان مثال همین چند روز پیش خبر رسید که شکارچيان متخلف در درگيري با محيط بانان شهرستان علي آبادکتول استان گلستان دستگير شدند و از آنان لاشه دو راس قوچ وحشي به دست آمده است.
مسوول روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست گلستان درباره جزئيات اين حادثه گفت: نيروهاي يگان محيط زيست علي آبادکتول در محيط باني « محمد آباد» روز پنجم آبانمتوجه صداي شليک چندين گلوله در ارتفاعات منطقه «سياه مرزکوه» شدند.احمد دباغيان افزود: محيط بانان پس از چند ساعت بررسي منطقه، با اطلاعات به دست آمده از همياران محلي، متوجه شدند که گروهي از شکارچيان متخلف پس از اقدام به شکار غيرمجاز در حال خروج از منطقه هستند.
وي اضافه کرد: دو نفر از محيط بانان به منظور شناسايي نشدن از سوي شکارچيان با خودروي هاي شخصي اقدام به ايجاد راه بند کرده و در يکي از مسيرهاي خروجي به کمين متخلفان نشستند.
به گفته دباغيان، پس از مدتي يک دستگاه خودروي پرايد با پنج سرنشين به راه بند ماموران رسيد اما راننده پرايد با مشکوک شدن به اوضاع به سرعت راه بند ماموران را گشود و با سرعت زياد متواري شد.مسوول روابط عمومي محيط زيست گلستان ادامه داد: پس از فرار متخلفان، محيط بانان نيز سوار خودرو شده و تعقيب و گريز براي دستگيري سرنشينان پرايد آغاز ميشود، پس از مدتي تعقيب و گريز، محيط بانان موفق ميشوند از پرايد سبقت گرفته و مسير خودروي متخلفان را مسدود کنند. در اين زمان پنج سرنشين از خودرو پياده شده و به قصد ايجاد ازدحام و فرار، با دو محيط بان گلاويز ميشوند و درگيري بين شکارچيان و ماموران درمي گيرد و پس از ازدحام جمعيت، متخلفان تصميم ميگيرند هر يک مقداري از ادوات جرم را از صندوق عقب پرايد خارج کرده و پاي پياده متواري شوند.
وي افزود: زماني که ماموران با ساير شکارچيان درگير بودند دو نفر از متخلفان مقداري گوشت شکار و مدارک جرم را از درون خودرو برداشته و از صحنه ميگريزند اما محيط بانان سه نفر از متخلفان را بازداشت کرده و اجازه فرار به آنها نميدهند.دباغيان يادآور شد: در جريان بازرسي از درون خودروي متهمان، اجزاي بدن دو قوچ وحشي، يک قبضه اسلحه گلوله زني برنو، چهار عدد فشنگ گلوله زني، يک چاقو و يک قمه، يک دوربين چشمي، چراغ قوه و ساير ادوات شکار کشف و ضبط شد.
این اتفاق اما در حالی روی خط رسانه رفت که روزانه چندین و چند درگیری بین محیط بانان و شکارچیان رخ می دهد که منجر به زد و خورد می شودئ و در این میان یا محیط بان اسیب می بیند و یا برای دفاع از خود آسیب می زند که مشمول دیه و گذراندن حبس است.!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.