ماهي هاي پريشان احيا مي شوند/ گونه ها به تالاب بر مي گردند

دیده بان حقوق حیوانات: گروه هاي مردمي، جوامع محلي و محيط زيست شهرستان كازرون با رهاسازي ماهي ها در حوضچه هاي تالاب پريشان قدمي ديگر براي احياي گونه هاي اين تالاب برداشتند.

پس از خشكي پريشان گونه هاي آبزي و كنار آبزي اين تالاب به آبگيرهاي اطراف درياچه پناه بردند.

به گزارش بخش خبری سازمان حفاظت محیط زیست اين آبگيرها اگرچه آب زيادي براي زيست اين گونه ها نداشت ولي زيستمندان منطقه با استفاده از اين ميزان آب مي توانستند به حيات خود ادامه دهند.

طي مدت اخير بارندگيهاي به نسبت مناسبي نيز در تالاب صورت گرفت كه باعث احياي برخي از چشمه هاي تالاب و پر آب شدن حوضچه هاي اطراف پريشان شد و اين اتفاق نويدبخش روزهاي احياي پريشان را داشت.

پس از پرآب شدن برخي از چشمه ها و حوضچه هاي پريشان آثاري از حضور گونه جانوري” شنگ” در تالاب ديده شده كه به اين واسطه مي توان چنين تعبير كرد كه شنگ نيز كه پس از خشكي تالاب خانه خود را ترك كرده بود با بهبود يافتن شرايط آن دوباره به پريشان بازگشته است.

لاكپشت هاي پريشان

 

اما اكنون جوامع محلي، دوستداران تالاب و همچنين محيط زيست شهرستان با كمك يكديگر برخي از ماهي هايي كه در آبگيرهاي تالاب روزگار مي گذراندند را نيز به حوضچه هاي پرآب تر تالاب منتقل كردند تا اين امر نيز گامي ديگر براي احياي گونه هاي در خطر انقراض تالاب باشد.

رئيس محيط زيست شهرستان كازرون   با بيان اينكه با همكاري گروه هاي مردم نهاد تعدادي ماهي در درياچه پريشان رها شده، گفت: مردم روستاهاي اطراف درياچه پريشان با همكاري تعدادي از گروههاي مردم نهاد و محيط زيست اين شهرستان ماهياني كه در آبگيرهاي اطراف درياچه گرفتار شده بودند را جمع آوري وبه قسمتهاي پرآب تر درياچه منتقل كردند.

جمال خداپرست افزود: در بين گونه هاي ماهي ها، ماهي پرك، زردك، سرخه و تعدادي گونه ديگر كه همگي از بومي هاي محل هستند مشاهده شده است.

وي اظهار داشت: بر اساس بررسيهاي اوليه اينگونه به نظر مي رسد كه اين ماهي ها از گونه هاي منقرض شده و يا در خطر انقراض هستند كه در حال حاضر مي توان با انجام اقدامات لازم از انقراض آنها جلوگيري كرد.

رئيس محيط زيست شهرستان كازرون ادامه داد: ماهي هاي جمع آوري شده در قسمتي از تالاب كه به صورت حوضچه و آبگير است، رها شده اند.

خداپرست اظهار داشت: در آينده اي نزديك در خصوص وضعيت ژنتيكي اين گونه ها تحقيق صورت مي گيرد تا وضعيت آنها مشخص شود.

قسمت احيا شده پريشان

 

همچنين دبير موسسه 13 فروردين نيز   گفت: اين ماهيها كه بيشتر از نوع زردك هستند در منطقه فامور در اطراف تالاب پريشان جمع آوري و در يك حوضچه كوچك در تالاب رها شدند.

علي اكبر كاظميني با بيان اينكه بايد در تالاب پريشان شرايطي مهيا تا از اين گونه ها حفاظت شود، بيان كرد: اين ماهيهاي جمع آوري شده در سايزهاي مختلف از يك سانتي متر تا 10 سانتي متر است كه برخي از ماهي ها در بهار امسال به وجود آمده اند.

وي با اشاره برگزاري كميته زيست محيطي با حضور نماينده بين المللي تالابها كه طي هفته گذشته در كازرون برگزار شده، بيان كرد: در اين جلسه پيرامون گسترش دادن چشمه بنگ بحث و تبادل نظر شد و مقرر شد كه با انجام اين كار شرايط پرورش ماهيها و ديگر گونه ها فراهم شود تا در آينده كه تالاب احيا مي شود گونه هاي گذشته همچنان وجود داشته باشند.

اين فعال محيط زيست با اشاره به اينكه در سال گذشته از آب تلمبه هاي اطراف براي پركردن حوضچه هاي تالاب استفاده شد، تصريح كرد: در اين جلسه مقرر شد كه مانند گذشته از آب تلمبه ها و چاه هاي اطراف پريشان براي پرآب كردن درياچه استفاده شود زيرا در صورت استفاده از ديگر منابع آبي ممكن است براي تالاب يا گونه ها مشكلي به وجود آيد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید