دیده بان حقوق حیوانات: مدیر همکاریهای بینالملل وزارت محیط زیست روسیه با معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی ملاقات نمود.
به گزارش ابتکار، به منظور بررسی های کارشناسی انتقال ببر سیبری به ایران نشست کارشناسی با حضور معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و کارشناسان دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان با هیات روسی تشکیل شد.
اصغر محمدی فاضل معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست با اشاره به همکاری مشترک ایران و روسیه و ضرورت اطلاع رسانی به موقع به افکار عمومی گفت انتظار داریم طرف روسی با اطلاع رسانی شفاف و به موقع از انتشار مطالب غیر فنی توسط رسانه های خارجی جلوگیری کند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه زنده گیری پلنگ ها از طبیعت امکان پذیر نیست گفت:جمهوری اسلامی ایران امکان انتقال پلنگ های حادثه دیده که برای مدوا به پارک پردیسان منتقل شدند، را به کشور روسیه دارد. وی با اشاره به مشکلات انتقال پلنگ های زخمی برای طرف روسی اظهار داشت: پیشنهاد جایگزین جمهور ی اسلامی ایران تکثیر پلنگ های موجود در ایران و انتقال توله این پلنگ ها به کشور روسیه است که این امر با توجه به مدت زمان بارداری پلنگ امکان پذیر است.
اصغر محمدی فاضل با اعلام آمادگی همه جانبه ایران در انتقال ببر سیبری خاطر نشان کرد: تجربه طرف روسی میتواند در انتقال ببر ها به ایران کمک نماید. آقای رحمان ایناموف مدیر همکاریهای بینالمللی وزارت محیط زیست روسیه و رییس هیات کارشناسان روسی با اشاره به مشکلات کشور روسیه در انتقال ببر ها خاطر نشان کرد: اولویت ما احیای ببر مازندران و پلنگ قفقاز است و تمام سعی ما بر اینست که این حیوانات در بلند مدت به طبیعت بازگردند. وی افزود: این برنامه،یک برنامه منحصر بفرد در دنیا است و کارشناسان اتحادیه جهانی حفاظت(IUCN) آمادگی خود را برای همکاری کارشناسی اعلام نمودند و البته باید توجه داشت که این برنامه مشکلات خاص خود را دارد و نباید انتظار موفقیت صد در صد داشت.
مدیر همکاریهای بینالملل وزارت محیط زیست روسیه اظهار داشت: در چارچوب مقررات بینالمللی اقدامات اداری لازم برای انتقال ببرها به ایران در حال انجام است و روسیه آمادگی تحویل ببر ها را در دو مرحله به ایران دارد. در این ملاقات معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه سایت میانکاله برای نگه داری ۲ ببر پیش بینی شده است، اظهار داشت: ما از لحاظ تئوری میگوییم این فضا برای ۲ ببر فراهم شده است ولی از نظر عملی باید طرف روسی نظر بدهد که میشود ببر بیشتر در آن نگه داری شود یا خیر؟.
دکتر فاضل در ادامه تصریح کرد: علاوه بر سایت میانکاله، در پناهگاه حیات وحش سمسکنده سایت جایگزینی در نظر گرفته شده است که شبیه سایت میانکاله در سایز کوچکتر ساخته میشود که برای جدا سازی، قرنطینه و گرمای غیر قابل تحمل سایت میانکاله برای ببر ها از این سایت استفاده خواهد شد. دکتر فاضل در ادامه افزود: قبل از تحویل این حیوانات کارشناسان ایرانی میبایست آموزش های لازم را ببینندو انتظار داریم طرف روسی همکاری بیشتری در این خصوص اعمال کند..
رییس دانشگاه محیط زیست تاکید کرد: کارشناسان هر دو کشور و همچنین کارشناسان IUCN در موضوع انتقال ببر میبایست نظرات کارشناسی را ارائه نمایند و هیچ اقدامی بدون تائید کارشناسی صورت نگیرد. اصغر محمدی فاضل با اشاره به بیماری ببر ماده موجود در قرنطینه باغ وحش تهران اظهار داشت: این ببر ماده به دلیل مشکوک بودن به بیماری مشمشه مجوز انتقال به سایت میانکاله را ندارد.
وی از آمادگی کشورمان برای پذیرش دو جفت ببر خبر داد و خاطر نشان کرد: با توجه به دمای هوای میانکاله باید مبادله ببرها هر چه زودتر انجام شود.
با سلام و درود
ای کاش این ببرها تا ابد در پشت فنس باقی بمانند و اجنبی جای ببر ایران را نگیرد .
ما به خراش های باقی مانده بر درختان کهن هیرکانی راضی هستیم .
زنده باد ببر مازندران
با سپاس
حامی گرگ های ایران
اول از اینکه میانکاله در تابستان بسیار گرم و سوزان است من برای عکاسی از پرنده ها و حیوانات وقتی در تابستان به این منطقه میروم تمام لباسم خیس میشه از گرمای بسیار بالای این منطقه و دوم :اینکه تالاب میانکاله با ورود ببرها از حالت بکر و طبیعی اش خارج میشه و با ورود انسان برای دیدن ببرها اون منطقه تخریب میشه و سوم من محل نگهداری ببرها رو دیدم و واقعا برای ببر سیبری کوچیک و کم هست و سوم اینکه گویا هر سال باید تعدادی پلنگ زیبایی که عزیزان ایرانی با سختی دارن از این گربه زیبا حمایت میکنند تا بلکه تعدادشون زیادتر بشه که وقتی به اخر سال میرسیم اقایان دوباره فکر دادن پلنگ سالم و نادر ایرانی به روسیه میکنند و از ان طرف ببر سیبری ناسالم وارد میکنند تا واقعا نمیدونم این یعنی چه پلنگ درجه ۱ سالم کمیاب ایرانی رو بده و ببر ناسالم و جالب اینجاست هنوز عزیزانی که میخوان از این گربه بزرگ نگهداری کنند نمیدونند باید چگونه با این حیوان رفتار بکنند و اون هم در میانکاله که هیچ معنی واقعا نداره اون هم ببر سیبری که باید در سرما زندگی بکند خود اقایان هم اینو میدونند ولی این به نظر من ان سویش به سیاست میرسه اخر این داستان رو شما ببینید چی میشه