Subscribe: RSS Twitter

پورپویز

دیده بان حقوق حیوانات: مشاهده یک قطعه پورپویز در سواحل پارک سورو بندرعباس با توجه به شواهد موجود و پس از بررسی وضعیت ظاهری حیوان مشخص شد علت مرگ احتمالاً برخورد با جسم سنگین از ناحیه شکم و خونریزی داخلی می باشد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان هرمزگان،در طی گشت زنی ساحلی کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان در روز شنبه مورخ ۶/۱۲/۹۰ لاشه یک قطعه پورپویز در سواحل پارک سورو بندرعباس مشاهده شد.

این گزارش می افزاید: با توجه به شواهد موجود و پس از بررسی وضعیت ظاهری حیوان مشخص شد علت مرگ احتمالاً برخورد با جسم سنگین از ناحیه شکم و خونریزی داخلی می باشد.

با توجه به وضعیت ظاهری لاشه ،بدن جانور سالم بوده و به غیر از ناحیه شکمی اثری مبنی بر برخورد با پروانه شناور و قایق بر روی سایر بخشهای بدن آن دیده نشد و نظر به شرایط لاشه،  مسلماً زمان زیادی از مرگ جانور نگذشته است.لذا پس از انجام عملیات بیومتری و شناسایی گونه مذکور نمونه برداری جهت تکمیل اطلاعات ژنی صورت گرفت.

گفتنی است،پراکنش این جانور در آبهای گرم حاره ای تا آبهای گرم کم عمق  منطقه اقیانوس آرام می باشد اما  معمولا در آبهای ساحلی شامل خلیج های کم عمق ،مناطق باتلاقی جنگل های مانگرو ، خورها  و برخی از رودخانه های بزرگ نیز یافت می شوند.

این گونه گسترش وسیعی از مرکز ژاپن به چین شمالی ،  در جنوب و غرب  در طول حاشیه شمالی اقیانوس هند به خلیج فارس  دارد .یکی از بهترین جمعیتهای آن  در رود Yangtze در چین مشاهده شده است.

تا کنون گزارشی مبنی بر کشتن این گونه به صورت مستقیم و درتعداد زیاد دیده نشده است اما با این وجود برخورد با پره قایق، گیر کردن درتورهای ماهیگیری، تورهای دیواری کنار ساحل (مشتاها) ، تورهای پرنده گیری ،تورهای قاچاق  و پیچ خوردن قلابهای ماهیگیری دور بدنشان، آلودگی آبهای ساحلی، آلودگی صوتی و برهم خورد تعادل صوتی از دلایل  مهم مرگ و میر این جانوران بوده است .

لازم به ذکر است تمامی گونه های پستانداران دریایی موجود در خلیج فارس اعم از نهنگ ها و دلفین ها به عنوان گونه های تحت حمایت محسوب شده و به عنوان گونه های در معرض خطر انقراض جهانی معرفی شده و به منظور ادامه حیات به طور جدی نیازمند کمک می باشند. لذا از هموطنان عزیز تقاضا می شود به محض مشاهده آنها مراتب را با شماره تلفن  ۶۶  و ۴۶۱۳۰۶۴ _ ۰۷۶۱  در بندرعباس و یا ادارات تابعه ساحلی اطلاع دهند.

پورپویز

۱ Comment

  1. فلانی می‌گه:

    با سلام
    سورو پارک نیست بلکه قدیمی ترین محله در بندرعباس هستش که قدمتش به دوره ساسانیان بر میگرده.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN