دیده بان حقوق حیوانات: یک آسیب شناس اجتماعی که از روابط نامشروع گرفته و ماهواره تا نگهداری حیوانات صاحب نظر است در مصاحبه ای غیر مستند از ۵ برابر شدن بیماری همنشینی با حیوانات گفته و نتیجه گرفته حیوانات باید از محیط زندگی دور باشند. در این گزارش بیماری های انتقالی از دام و گوشت به انسان نادیده گرفته شده است.
یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: تحقیقات انجام شده نشان می دهد که بیماری همنشینی با حیوانات (زنوتیک) چهار برابر افزایش یافته است.
دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: با توجه به افزایش نگهداری حیوانات در منازل و گسترش این عادت متاسفانه به دلیل این رفتار غیر بهداشتی بیماریهای زنوتیک نسبت به گذشته بیشتر شده است.
وی گفت: این بیماریها امراضی هستند که از حیوانات به انسان قابل انتقال بوده و متاسفانه منابع مالی و بهداشتی زیادی را به خود اختصاص می دهند.
به گفته وی از میان ۱۷۰۹ عامل بیماری زا ۸۳۲ عامل از حیوانات به انسان منتقل می شود همچنین در بین ۱۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده درانسان ۱۱۴ مورد آن از حیوانات به انسان منتقل می شود و دراین میان افراد مسن، نوزادان و کودکان مخصوصا آنها که در حال آموزش راه رفتن می باشند و افرادی که تحت جراحی قرار گرفته اند استعداد بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماریها دارند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: سگ یکی از حیواناتی است که همواره در زندگی انسان حضور داشته اما آوردن وی به داخل منزل و بر سر سفره خطر بزرگی را متوجه افراد خانواده می کند که بحث درباره آن بسیار طولانی است اما حاری به عنوان یک بیماری ویروسی فوق العاده خطرناک قابل انتقال از حیوانات سگ ، گربه ، راکن ، موش ( همستر) می باشد که با واسطه گاز گرفتن این بیماری انتقال می یابد.
ابهری گفت: ” سالک ” بیماری پوستی دیگری است که به “لیش مامیوز جلدی” معروف است این بیماری بدون درد بوده و خطر بسیاری برای انسان دارد. و همچنین “کیست هیدالاتیک” به دلیل انگل موجود در مدفوع سگ و از راه تماس با مدفوع انسان قابل انتقال است بیماریهای دیگر مثل بیماریهای انگلی خطرناک که گاه انسان را تا آستانه مرگ پیش می برد نیز در این موارد قابل توجه است.
این آسیب شناس اجتماعی افزود: در این میان بیماری انگلی ” کرمهای گرد” یا “توکسو کاریازیش” از جمله بیماریهای قابل انتقال از سگ و گربه است و برای پیشگیری از این بیماریهای خطرناک باید بدانیم جای هیچ حیوانی داخل منزل مسکونی نیست.
وی اظهار داشت: از لحاظ بهداشتی هر حیوانی می تواند تعدادی از بیماریها را به افراد مخصوصا بچه ها منتقل کند که از پرندگان تا سگ و گربه و سایر جانواران دیگر در ردیف این عوامل بیماریزا هستند که بعضی از آنها دارای درمان بسیار دشوار بوده و ممکن است فرد را تا آستانه مرگ بکشد.
به گفته ابهری، ترک این رفتار غیر بهداشتی در صورتیکه تمایل بسیار زیادی به نگهداری حیوانات داشته باشیم،دور نگه داشتن جانوارن از محیط زندگی، آموزش و اطلاع رسانی است.
ما انسان ها تنها کسانی هستیم که یک حیوان را بیمار میکنیم یا شکنجه میدیم یا میزنیمش ولی حیوان تنها کسی است که مارا سالم نگه میداره مارو با رفتارشان خوش حال میکنند مارو وادار به پیاده روی می کنند و >>>>>>
همیشه در رادیو و تلویزیون و جراید ایران گفته میشه حیوانات خانگی هزار جور مرض به انسان انتقال میدن ولی هیچوقت راه درست نگهداری از این موجودات بهشتی گفته نمیشه . پس بهتره اون طور که دلم میخواد به موضوع نگاه نکنیم و به فکر بقیه احترام بزاریم.
سعدی شاعر بزرگ و شیرین سخن می فرماید:
چون نداری کمال فضل آن به
که زبان در دهان نگه داری
آدمی را زبان فضیحه کند
جوز بی مغز را سبکساری
نظر این آسیب شناس بسیار دانشمند!!! در باره شقاوت و بی رحمی قاتلان توله خرسها و کره الاغ سمیرم و انگیزه و دلیل افزایش اینگونه جنایت ها چیست؟!!!
ببخشید اسم خیلی از بیماری ها رو اشتباه آوردین،ایراد از نویسنده اس یا آقای صاحب نظر؟
حاری—->هاری
لیش مامیوز جلدی —-> لیشمانیوز جلدی
کیست هیدالاتیک —> کیست هیداتیک
توکسو کاریازیش —>توکسوکاریازیس
در ضمن در مورد محتوا هم اشکالات زیادی هست
سالک بیماری بدون دردی نیست.حداقل برای من که شاهد بیست تحقیقات مادرم به عنوان محقق بودم بیماری دردناکی بوده.
انتقال کیست هیداتیک هم شرایط خاصی داره.
نام دیگر توکسوکاریازیس هم کرم گرد نیست،بلکه توکسوکاریازیس از خانواده کرم های گرد هست.
نام دیگر همستر هم موش نیست و همستر هم منبع هاری نیست.
ممنون از شما،
اگر نام این متخصص همه فن حریف را جستجو کنید به نتایج جالب تری دست خواهید یافت.
لیشمانیوز جلدی یا سالک عفونتناشی از انگل لیشمانیاست با یک ندولکوچک شروع و اغلب زخمی میشود.این بیماری در بسیاری از کشورهایگرمسیر به صورت بومی دیده میشود.شایعترین محل ضایعات در نواحی بازبدن بخصوص صورت است.
بیماری سالک در بسیاری ازکشورهای مناطق حاره و تحت حارهشیوع دارد و بیماری در نقاط مختلفآسیا نظیر چین، سوریه، عربستان،عراق، ایران، فلسطین ،قفقاز و جنوبشرقی روسیه، پاکستان، افغانستان وهند شایع است. همچنین از کشورهایاطراف مدیترانه و کشورهای آفریقاییموارد متعددی از بیماری گزارشمیگردد.
از کانونهای مهم بیماری در ایراننواحی مرزی در مرز ترکمنستان، ناحیهسرخس، لطف آباد،ترکمن صحرا،منطقه اسفراین در استان خراسان،خوزستان، قم، کاشان، طبس وبخصوص مهمترین کانون اصفهان آنهم در ناحیه شرق، شمال (شهرستانبرخوار و میمه)، شمال شرق(شهرستانهای اردستان، نطنز، آران وبیدگل و کاشان) میباشد که از مناطقبومی کشور است.
لیشمانیوز جلدی بر دو نوعاست:
۱ – شهری یا خشک:(Anthroponotic) در این نوعمخزن بیماری انسان است ولی سگهم بطور اتفاقی به بیماری مبتلامیشود.
۲ – روستایی یا مرطوب:(Zoonotic) در این نوع مخزنبیماری عمدتا جوندگان میباشند. ناقلبیماری پشه خاکی ماده میباشد کههنگام غروب خونخواری میکند.
بطور کلی سالک بوسیله انواعپشه خاکیهای آلوده به سهطریق زیر به وجود میآید:
۱ – انسان به انسان (بنابراین بهتر استبرای جلوگیری از انتشار آلودگیتوسط ناقل روی زخم سالکی پوشیدهشود).
۲ – حیوان به حیوان
۳ – حیوان به انسان یا انسان به حیوان.
تظاهرات بالینی و اشکال مختلفبیماری عبارتند از:
۱ – شکل خشک یا نوع شهری: اینشکل از بیماری چهار مرحله متفاوترا طی میکند. دوره نهفتگی ۲ تا ۸ ماهاست، پس از گذشت این دوران درمحل گزش پشه پاپول سرخ رنگیظاهر میشود که ۳ تا ۴ میلیمتر قطردارد و نرم و بی درد است و بر اثر فشارمحو نمیشود و گاه خارش مختصریدارد; سپس پاپول فعال میشود وشروع به رشد میکند و کم کم بر اثرتجمع سلولها در آن نقطه ضایعه سفتمیشود و به نظر میرسد به بافتهایزیرین چسبیده است. بازشدن زخم بهاحتمال زیاد بر اثر عوامل خارجی مثلضربه است. زخم حدودی مشخص وحاشیه نامنظم و برجسته دارد که رویآن را دلمهای قهوهای رنگ پوشاندهاست. پس از گذشت ۶ تا ۱۲ ماه و گاهبیشتر ضایعه کاملا بهبود مییابد و اثرآن بصورت جوشگاهی فرو رفته باحدودی کاملا مشخص و حاشیه نامنظمباقی میماند. تعداد زخم معمولا کم وگاه منفرد است.
۲ – شکل مرطوب یا نوع روستایی: دراین شکل پس از طی دوره نهفتگی(چند هفته تا چند ماه) ضایعه بصورتجوش همراه با التهاب حاد ظاهرمیشود. زخمی شدن آن در عرض ۱۰روز تا ۲ هفته پس از شروع اتفاقمیافتد. زخم به سرعت بزرگ و دورآن پرخون میشود. زخم نسبتا زود ازبافت گرانولوماتوز (۱) پر میشود.جوش خوردن زخم از وسط و اطرافهمزمان اتفاق میافتد و بطور معمولدر مدت ۴ تا ۶ ماه از شروع، زخمبکلی خوب میشود. تعداد زخمهامتعدد و معمولا بیش از یکی است.
۳ – شکل سقط شونده: این شکلمعمولا بصورت توبرکول کوچکی کهرنگ سرخ دارد شروع میشود، ولیرشد چندانی ندارد; روی آن پوستهپوسته میشود و گاه زخم کوچکی ایجادمیکند که به سرعت بهبود مییابد وجوشگاه کوچکی باقی میگذارد و گاهینیز توبرکول بدون ایجاد زخم بهبودمییابد. تمام دوره عارضه حدود ۵ ماهبیشتر طول نمیکشد.
۴ – اشکال غیر معمول: مواردی ازاشکال بالینی سالک بصورت غیرمعمول نظیر زرد زخمی، اگزمایی،زگیلی، توموری و اسپوروتریکوئیدیبروز میکند.
۵ – نوع مزمن: در این شکل دورهبیماری پس از گذشت مرحله حاد بهطور مزمن برای ماهها و سالها ادامهمییابد. علت پیدایش این شکلبدرستی روشن نیست و به نظر میرسدمصونیتی که لازم است به وجود آید تاضایعه اولیه بهبود یابد در این بیماراناتفاق نمیافتد.
۶ – شکل عود کننده: حدود ۷ تا ۱۰درصد از بیماران مبتلا به سالک پس ازگذراندن دوره حاد بهبود کاملنمییابند و عارضه آنان تبدیل بهشکلی از بیماری میشود که به آنشکل عودکننده (توبرکولوئید یالوپوئید) میگویند. در این بیماران نیزمانند سالک حاد بیماری با یک پاپولقرمز رنگ ظاهر میشود که تبدیل بهزخم و سرانجام جوشگاه میشود. اینجوشگاه بیشتر در روی صورت و شبیهدیگر جوشگاههای ناشی از سالکفررفته با حاشیه مشخص و نامنظماست. دانههای ریز قهوهای و زردرنگی در سطح جوشگاه و اطراف آنظاهر میشود که با فشار لام شبیهدانههای ژله سیب میگردند و در سلپوستی نیز شایع است.
تشخیص قطعی بیماری با یافتن اشکالمختلف انگل در نمونههای بالینی زخم(مواد آسپیره یا بیوپسی) داده میشود.مواد آسپیره یا بیوپسی میتواند ازکناره داخلی یا حاشیه داخلی زخمبرداشت شود. این مواد را میتوان رویلام گذاشت تا خشک و برای جستجویمیکروسکوپی آماده شود. علاوه بر اینروش، از روشهای مختلفآزمایشگاهی دیگر نظیر کشت ،تلقیحبه حیوان آزمایشگاهی، آزمونلیشمانین و… نیز میتوان استفاده کرد.این بمیاری قابل درمان میباشد وداروهای مؤثری برای درمان آنوجوددارد که با نظر پزشک معالجتجویز میشود.