بررسي ساماندهي مراكز تكثير و احياي گور خر ايراني در خراسان جنوبي

Animal-Rights-Watch-ARW-5889

دیده بان حقوق حیوانات: مراكز تكثير و احياي گور خر ايراني در خراسان جنوبي ساماندهي مي شوند

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست معاونين محيط زيست استان هاي فارس، يزد، كرمان، سمنان، خراسان رضوي و خراسان جنوبي روز گذشته در محيط باني منطقه حفاظت شده مظفري گرد هم آمدند تا به عنوان 6 استان دارنده زيستگاه گور خر ايراني، ساماندهي مراكز تكثير و احياي گور خر در كشور را مورد بحث و بررسي قرار دهند.
مديركل دفتر حيات وحش و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در سال 1376 مركز تكثير گور خر گوراب يزد با زنده گيري 4 رأس گور از خار توران استان سمنان فعاليتش را آغاز نمود و تا سال 1387 اين آمار به 40رأس رسيد.
محمدي افزود: طي سال هاي 1386و 1387 جمعيت هايي از گورهاي تكثير شده در سايت گوراب به سايت تنگ حناي يزد منتقل شد و تصميم بر اين است جمعيت هايي كه به اين صورت در اسارت تكثير شده اند و بعضاً نسبت هاي جنسي و تعداد جمعيت پايه آنها نامناسب است براي ترميم جمعيت پايه و تقويت ژنتيكي آنها، تعدادي گور نر از زيستگاه هاي طبيعي زنده گيري و به سايت هاي تكثير در اسارت منتقل شوند كه اين برنامه در تير ماه اجرايي خواهد شد.
مديركل دفتر حيات وحش و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست افزود: زنده گيري گورهاي ماده نيز پس از فصل زايمان و چند ماهه شدن كره ها انجام خواهد شد.
وي گفت: در ايران 2 زيستگاه طبيعي گور خر ايراني(آسيايي) داريم كه يكي منطقه خار توران استان سمنان با 150 رأس گور و ديگري منطقه بهرام گور استان فارس با 400 رأس گور مي باشد كه در حقيقت اينها آخرين بازماندگان جمعيت گور آسيايي هستند كه در گذشته در كشورهاي همسايه شرقي و آسياي ميانه و در بيشتر محدوده فلات مركزي ايران وجود داشته است البته گزارش هايي از حضور گور خر ايراني(آسيايي) در كشور تركمنستان در مرز خراسان رضوي نيز دريافت شده است.
محمدي گفت: با عملياتي شدن اين برنامه، در دراز مدت جمعيت هاي گور خري كه در اسارت تكثير مي شوند به طبيعت و زيستگاه هاي طبيعي كه در گذشته، گور وجود داشته و منقرض گرديده منتقل خواهند شد.
مديركل دفتر حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست كشور در خصوص سايت تكثير گور خر ايراني در منطقه حفاظت شده مظفري خراسان جنوبي گفت: هم اكنون در اين سايت 1 رأس گورخر ماده وجود دارد كه تصميم بر آن شد در مرحله اول 1 رأس گور نر و 3 رأس گور ماده به اين زيستگاه منتقل شود و زماني كه جمعيت به 15 تا 20 رأس رسيد و از نظر ژنتيكي تقويت شد به زيستگاه طبيعي منتقل شوند.
وي اظهار داشت: ما در معرفي گور تكثير شده به زيستگاه طبيعي، تجربه خوبي در تنگ حناي يزد داريم.
محمدي افزود: در مديريت جمعيت هاي معرفي شده به طبيعت، براي كنترل مسيرهاي مهاجرت و گستره خانگي آن بهتر است از سيستم هاي رد ياب ماهواره اي استفاده شود كه محدوديت هايي براي خريد و انتقال اين سيستم ها به كشور داريم ولي با رايزني هاي انجام شده اميدواريم از طريق برخي نهادهاي بين المللي حامي محيط زيست اين سيستم هاي ردياب را به كشور وارد نماييم.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید