دیده بان حقوق حیوانات: رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: پنج عدد پرنده شکاری نادر پس از مداوا در دامان طبیعت این شهرستان رهاسازی شدند.

کامران حسینی در گفت و گو با ایرنا افزود: این پرندگان شکاری شامل دو عقاب طلایی، یک دلیجه و دو سارگپه پابلند هستند که توسط دوستداران محیط زیست تحویل این اداره شده بودند.
وی اضافه کرد: این پرندگان به دلیل مشکلاتی از جمله شکستگی بال و پا قادر به پرواز کردن و ادامه حیات در طبیعت نبودند از این رو برای مداوا به این اداره تحویل داده شدند.
حسینی گفت: این پرندگان شکاری پس از مداوا و اطمینان از سلامتی آنها، در مناطق کوهستانی مهاباد که زیستگاه اصلی این گونه پرندگان است، رهاسازی شدند.
وی یادآور شد: در ماه گذشته نیز پنج قطعه پرنده شکاری پس از مداوا و بهبودی نسبی در دامن طبیعت رهاسازی شده و اکنون نیز یک قطعه سنقر گندمزار نیز در این اداره تحت مراقبت و نگهداری قرار دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد همچنین از دستگیری یک شکارچی کبک در مناطق کوهستانی ‘آغاسور’ این شهرستان نیز خبر داد و افزود: از این شکارچی دو قطعه کبک، یک قبضه اسلحه شکاری و مقداری ادوات شکار کشف و ضبط شده است.
وی اضافه کرد: این فرد متخلف با تشکیل پرونده به مقامات قضایی شهرستان تحویل داده شد.
عقاب طلایی (golden eagle) با نام علمی «Aquila chrysaetos»، از خانواده «Accipitridae» بوده و یکی از مهمترین پرندگان شکاری در دنیا به شمار می رود که اندازه طول بدن این پرنده 75 تا 83 سانتیمتر و پهنای دو بال آن بین 190 تا 230 سانتیمتر است.
زیستگاه این نوع پرنده کوهسارهای کم گیاه و خشک و گاهی جنگل های کوهستانی، صخره های ساحلی و دشت ها است که روی لبه پرتگاه ها و گاهی روی درخت آشیانه می سازد و از جمله پرندگان بومی ایران است.
دلیجه یا باشه نیز دارای پرهای قهوه ای با خال های تیره بوده و بر خلاف بیشتر بازها، دلیجه دو رنگی جنسیتی دارد بدین معنی که رنگ نر آن با رنگ ماده آن تفاوت دارد و سر و دم دلیجک نر آبی خاکستری و در ماده ها، دم قهوه ای با نوارهای سیاه است.
شهرستان مهاباد با داشتن مناطق کوهستانی و تالاب های دایمی و فصلی متعدد یکی از زیستگاه های انواع پرندگان در آذربایجان غربی به شمار می رود.
مهاباد در 120 کیلومتری جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.