95 درصد روستاییان مازندران اردک پرورش می دهند

مهر نوشت:

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی مازندران گفت: 95 درصد مردم مناطق روستایی مازندران عادت به پرورش اردک دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نگهدار ظهر سه شنبه در جلسه بهبود تولیدات دامی استان در ساری افزود: بیشترین عادت سنتی در مازندران به پرورش اردک به لحاظ ذائقه مصرف گوشت این پرنده در مناطق آمل و بابل و جویبار و شهرهای همجوار آن بوده و بیشترین اردک نیز در این مناطق در حال پرورش و تولید است.

وی جمعیت اردک مازندران را بالغ بر 450 هزار قطعه، تولید گوشت این پرنده در استان را حدود 270 تن و تولید تخم خوراکی را 165 هزار تن عنوان داشت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در میان انواع رشته های مرتبط با صنعت پرورش طیور در سطح کشور، پرورش اردک بدلیل عدم وجود اطلاعات مدون و دقیق، ناشناخته مانده است.

نگهدار عنوان کرد: گوشت اردک به عنوان یکی از منابع پروتئین حیوانی بوده که می تواند یک فاکتور مهم برای رفع نیاز غذائی جامعه انسانی باشد.

وی پرورش اردک و تولید گوشت این پرنده را در مازندران دارای محاسن زیادی دانست و افزود: شرایط آب و هوایی مناسب، وجود امکانات بالقوه از جمله شالیزارها، رودخانه ها، برکه ها، آبنندان ها و استخرهای پرورش ماهی، باغات میوه و مرکبات از مواردی بوده که هزینه تمام شده پرورش اردک را پائین آورده و به آن صرفه اقتصادی می دهند.

وی وجود230 هزار هکتار اراضی شالیزاری، 85 هزار  هکتار باغ مرکبات ، 50 هزار هکتار اراضی کشت دانه های روغنی ، هشت هزار هکتار آببندانهای دشت مازندران، 1200 هکتار استخرهای پرورش ماهی را از امکانات بالقوه استان مازندران در پرورش اردک برشمرد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید