Subscribe: RSS Twitter

تبناک نوشت: علت های جدید مرگ شیر و ببر پارک ارم+پلمب باغ وحش
حدود یک ماه قبل علایمی دال بر اسهال در ببرهای اسهال در باغ وحش تهران مشاهده شد/اینکه ببرها شناسنامه سلامت نداشتند کذب محض است/شیرها به هیچ وجه مشکلات ببر سیبری را نداشتند و یکی از شیرها ۲۲ ساله بوده و سن بالایی داشته /روسها هنوز از این موضوع اطلاع ندارند و طبق آخرین مکاتبات صورت گرفته با آنها دو نوع آنتی بیوتیک را برای مقابله با بیماری مذکور توصیه کرده‌اند.
در حالی که رئیس باغ وحش ارم در مصاحبه دیروز خود ایدز داشتن ببرو یا مریض بودن خر را علت اصلی مرگ ببر و همچنین از عدم تخصیص اعتبار برای نگهداری ببر ها و شیرها انتقاد کرده بود، معاون سازمان محیط زیست نیز با انتقاد از عدم تخصیص بودجه لازم، علت مرگ این حیوانات کم یاب و در معرض انقراض را ۶۰ درصد، مشمشه اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، دکتر محمد باقر صدوق که خبر تابناک اجتماعی در خصوص استعفا و کناره گیری اش از معاونت سازمان محیط زیست را تایید و از رفتن خود طی دو ماه آینده از این سمت خود خبر داده، امروز درباره علت مرگ ببر و برخی ادعاهای مطرح شده درباره شناسنامه ببرها و … واکنش نشان داده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تاکنون علت قطعی مرگ ببر سیبری در باغ وحش تهران به طور صد در صد مشخص نشده است، گفت: در عین حال به احتمال ۶۰ درصد ببر مذکور به دلیل بیماری مشمشه مرده است.

دکتر محمدباقر صدوق عصر شنبه پس از پایان جلسه کارشناسی که با حضور نمایندگان دامپزشکی، محیط زیست و مسوولان باغ وحش تهران برگزار شد، افزود: تیمی شش نفره مسوول پیگیری ماجرا شدند و حداکثر تا پایان هفته علت مرگ ببر سیبری که در باغ وحش تهران روز پنج شنبه تلف شده است را مشخص و اعلام می‌کنند.

وی ببرهای آمده از روسیه را مهمانان ناخوانده توصیف کرد و گفت: قرار نبود این ببرها به این زودی وارد ایران شوند و ما بستر کار را آماده نکرده بودیم.

وی در خصوص اعتبار پنج میلیاردی در نظر گرفته شده برای احیای نسل ببر مازندران گفت: اگر شما این پنج میلیارد تومان را دیده‌اید ما هم دیدیم.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیستی با تاکید بر اینکه هیچ پولی در این خصوص اختصاص نیافته است، گفت: قرار بود سازمان از محل بودجه خود ۲۰۰ میلیون تومان برای این امر اختصاص دهد که تاکنون هیچ پولی اختصاص پیدا نکرده است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه تمام هزینه‌های نگهداری ببر سیبری توسط باغ وحش تهران تامین می‌شد، گفت: هشتاد میلیون تومان از اعتبارات معاونت طبیعی جهت بازسازی دو پاسگاه میانکاله اختصاص یافت که این پروژه اجرا شده است. از سوی دیگر ۱۲ میلیون تومان نیز برای نقشه قفس ببرها از سوی معاونت طبیعی اختصاص داده شد که طراحی این امر انجام شده و هم اکنون جهت اجرا در استان مازندران به دنبال پیمانکار هستیم.

مذاکره با طرف روسی برای دریافت ۴ قلاده ببر

به علت نبود قرنطینه و آماده نبودن زیستگاه انتقال ببرها به پناهگاه حیات وحش میانکاله، مجبور شدیم آنها را به باغ وحش تهران بفرستیم

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مذاکره صورت گرفته توسط رییس سازمان حفاظت محیط زیست با طرف روسی جهت دریافت چهار قلاده ببر دیگر، گفت: موافقت برای ورود این چهار ببر به طور قطعی صورت گرفته، اما روسها درخواست چهار قلاده پلنگ به جای ببرها را کرده‌اند که هنوز سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص موافقت نکرده است.

وی با تاکید بر اینکه پروژه احیای نسل ببر مازندران تاکنون مسوول نداشته و مسوولیتش تنها بر عهده معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بوده است، تصریح کرد: کارشناسان ما هم اطلاعات لازم را در خصوص ببرها نداشتند و قرار بود روسها ضمن آموزش کارشناسان ایرانی دوره آموزشی در این خصوص برای کارشناسان ما بگذارند که این امر نیز تاکنون عملی نشده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه به علت نبود قرنطینه و آماده نبودن زیستگاه انتقال ببرها به پناهگاه حیات وحش میانکاله مجبور شدیم آنها را به باغ وحش تهران بفرستیم، خاطر نشان کرد: از همان ابتدا نباید ببرها را به باغ وحش تهران می فرستادیم، اما چاره‌ای نداشتیم. از سوی دیگر مطالعه و آمادگی لازم نیز در این خصوص وجود نداشته است.

وی در خصوص دو قلاده پلنگی که از سوی ایران تحویل روسیه شده است، اظهار کرد: یکی از این پلنگ‌ها که دستش در تله گیر کرده و شکسته بود هم اکنون بهبود یافته و پلنگ دیگر نیز که به دلیل خوردن سم با مشکل جدی مواجه شده بود نیز خوب شده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: به طور کلی باید بگوییم وضعیت پلنگ‌های ایرانی در زیستگاه سوچی که هم اکنون در جنگل بسیار زیبایی نگهداری شده و با دوربین‌های مداربسته و سیستم‌های حفاظتی تحت کنترل هستند، بسیار خوب است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی نیز به دلیل احتمال مشمشه به مدت ۳ روز باغ وحش تهران را تعطیل کرده است.

معاون دفتر تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه هنوز عامل بیماری ببر نر سیبری در باغ وحش تهران به طور صد در صد مشخص نشده گفت: اینکه ببرها شناسنامه سلامت نداشتند کذب محض است و تمامی مراحل و مکاتبات لازم از طریق سازمان دامپزشکی ایران با مرجع روسیه صورت گرفته و طرف روس نیز تمام مدارک مورد نیاز در خصوص سلامت ببرهای روسی را برای ما ارسال کرده‌ است.

دکتر مقدم، معاون دفتر تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست عصر شنبه افزود: حدود یک ماه قبل علایمی دال بر اسهال در ببرهای اسهال در باغ وحش تهران مشاهده شد که بلافاصله دامپزشکان دفتر حیات وحش و آبزیان به همراه متخصصان عازم باغ وحش تهران شدند و در آن برهه اسهال ببرها درمان شد.

وی گفت: حدود ۱۰ روز قبل علایم زخم پوستی و مشکلات تنفسی و ترشح از بینی ببر نر نیز به ما اعلام شد که نهایتا علیرغم تمهیدات پیش‌بینی شده به دلیل ضعف عمومی ببر نر سیبری در باغ وحش تهران مرد.

معاون دفتر تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نمونه‌برداری‌های لازم در این خصوص انجام شده است گفت: احتمالا علت مرگ ببر سیبری عامل باکتریایی بوده ولی نوع آن مشخص نیست و مسوولان دامپزشکی نیز در جلسه امروز به صورت صد در صد نتوانسته‌اند علت مرگ این ببر را مشخص کنند. در عین حال به نظر می‌رسد با تکمیل شدن تحقیقات حداکثر تا پایان هفته علت مرگ ببر سیبری اعلام می‌شود.

وی در خصوص اینکه آیا مشمشه می‌تواند عامل مرگ ببر سیبری باشد به ایسنا گفت: ۳ یا ۴ نوع باکتری می‌تواند عامل این مرگ باشد که مشمشه یکی از آنهاست. اما به طور قطع در این خصوص باید منتظر نتایج نهایی آزمایشات ماند.

مقدم در خصوص مرگ دو قلاده شیر در باغ وحش تهران نیز گفت: شیرها به هیچ وجه مشکلات ببر سیبری را نداشتند و یکی از شیرها ۲۲ ساله بوده و سن بالایی داشته و دیگری نیز به دلیل یک باکتری که در گربه سانان به هیچ عنوان عرف نیست مرده است.

وی در عین حال شیوع بیماری مشمشه را در میان شیرهای تلف شده منتفی دانست و در پاسخ به سوالی در خصوص علت تعطیلی سه روزه باغ وحش تهران گفت: سازمان دامپزشکی بر اساس پروتکل مشمشه‌ای که دارد اگر محلی را مشکوک به این بیماری بداند فورا آنجا را قرنطینه کرده و تمامی حیواناتی که تست آنها مثبت باشد معدوم و آنهایی که منفی باشد از محل منتقل می شوند.

معاون دفتر تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در عین حال گفت: تا ۷۲ ساعت دیگر علت دقیق مرگ ببر سیبری مشخص شده و از طریق روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست اطلاع رسانی می‌شود.

دکتر مقدم همچنین در ادامه اظهارات خود در خصوص وضعیت بهداشتی باغ وحش تهران به ایسنا گفت: باغ وحش ارم شاید نتواند نمره ۲۰ در این خصوص بگیرد ولی در کشور ما یکی از باغ وحش‌هایی است که از نظر بهداشتی وضعیت مطلوبی دارد.


اختلاف نظر کارشناسان در خصوص علت مرگ ومیر شیرها و ببر باغ وحش تهران

روس‌ها ببرها را فرستادند اما ما آماده نبودیم!
به گزارش ایسنا، این اظهارات دکتر مقدم در حالی عنوان شد که مهندس ضیایی، مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه گفت: دو شیر باغ وحش تهران به دلیل بیماری مشابه ببر نر سیبری مردند و وضعیت مابقی شیرها نیز نگران کننده است.

وی با اشاره به اینکه روس‌ها برای مسابقات زمستانی که سمبلش پلنگ بود پیشنهاد دریافت دو قلاده پلنگ را به ایران ارائه کردند گفت: در عوض این پیشنهاد، پیشنهادهای مختلفی برای این امر مطرح شد اما با توجه به مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۹ میلادی با مطالعه بر روی ۲۰ نمونه پوست ببر خزری انجام و مشخص شد که ببر خزر و سیبری همه جزو یک زیرگونه بوده و تنها در یک DNA اختلاف دارند، قرار شد روسها به ما دو قلاده ببر بدهند و در عوض دو قلاده پلنگ بگیرند.

مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ما اعلام کردیم تا ببرها نیایند پلنگ‌ها را نمی‌دهیم. این در حالی بود که روس‌ها ببرها را فرستادند اما ما آماده نبودیم.

وی با اشاره به اینکه قرار بود ببرها به پناهنگاه حیات وحش میانکاله منتقل شوند و یکی از اهداف اصلی این پروژه نجات این پناه گاه حیات وحش است گفت: صندوق کوچک تسهیلات جهانی محیط زیست (جف) یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار برای احیای نسل ببر ایرانی اعتبار تخصیص داد و در کنفرانس ببرها هم قرار شد تجهیزات و کمک مالی به ایران ارسال شود. از سوی دیگر اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) نیز اعلام کرد که ببر سیبری با ببر مازندران یکی است.

ضیایی با اشاره به اینکه روس‌ها بر روی پلنگ‌های ما نام پلنگ قفقازی را گذاشتند، ضمن انتقاد از افرادی که با ورود ببرها به کشور مخالف می‌کردند گفت: متاسفانه آنطوری که کارها باید با سرعت پیش می‌رفت نرفت.

وی با اشاره به اینکه ببر نر پس از آمدن به تهران هفت روز اعتصاب غذا کرد افزود: این که گفته می‌شود ببر نر و ببر ماده با هم درگیر شده و همدیگر را گاز گرفته‌اند به هیچ عنوان صحت ندارد.

ضیایی گفت: ببر نر در محوطه نگهداری می‌شد و ببر ماده در قفس بود اما یک روز در قفس را باز کردیم و تا روز پنجشنبه گذشته حدود یک ماه این دو ببر با هم زندگی کردند، لذا اینکه می گویند ببر نر به ببر ماده پریده به هیچ عنوان صحت ندارد.

وی با تاکید بر اینکه بیماری پوستی و تنفسی به باغ وحش تهران آمده است گفت: نمی‌شود گفت چنین بیماری وجود ندارد چرا که دو قلاده شیر این باغ وحش بر اثر همین بیماری مردند و چند شیر دیگر نیز مریض هستند. از سوی دیگر ما نیز خیلی نگران ببر ماده هستیم و تلاش می‌کنیم تا با خوراندن ویتامین فعلا این ببر را در حالت پایدار نگهداریم.

ضیایی در پاسخ به سوالی در خصوص علت انتقال ببر نر به سردخانه پارک طبیعت پردیسان گفت: به هیچ عنوان مساله تاکسیدرمی ببر مرده مطرح نیست و یکی از علل اصلی این امر نگهداشتن این ببر برای تحقیقات بعدی است.

وی با اشاره به اینکه همه امیدواریم که بیماری شایع شده در باغ وحش تهران مشمشه نباشد گفت: متاسفانه بیماری مشمشه بیماری خاصی است که هیچ درمانی ندارد و از راه خوراکی آمده و پس از ورود به دستگاه گوارش مجاری تنفسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد که برای انسان نیز بسیار خطرناک است.

ضیایی در خصوص آخرین وضعیت ببر ماده گفت: هنوز آثاری از بیماری مشابه ببر نر در ببر ماده مشاهده نشده است.

وی افزود: ‌پروژه احیای نسل ببر مازندران پروژه‌ای ده ساله است که باید دامداران را از منطقه خارج کرد و آنهایی که به زور اراضی را از میانکاله تصاحب کردند خلع ید شوند.

ضیایی به موضوع احداث جاده از داخل میانکاله اشاره کرد و گفت: خوشبختانه عملیات احداث این جاده با پیگیری‌های ریاست سازمان و معاون محیط طبیعی فعلا متوقف شده اما هنوز منتفی نشده است.

وی خاطر نشان کرد: اگر جاده میانکاله احداث شود باید فاتحه میانکاله خوانده شود لذا با تلاشهای صورت گرفته احداث این جاده از متن مصوبات پیشنهادی دور جدید سفر رییس جمهوری خارج شده است.

تایید خبر تابناک، من یکی دو ماه دیگر مهمان شما هستم
دکتر صدوق، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه در پاسخ به سوالی در خصوص استعفای وی و علت انصراف از این امر گفت: من یکی دو ماه دیگر مهمان شما هستم و بر اساس مذاکرات صورت گرفته با دکتر محمدی زاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، از من خواستند که در این مقطع زمانی نروم و قطعا به دلیل احترامی که برای رییس خودم قایلم از این امر صرف نظر کردم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه وقتی شما نمی‌روید آیا تخریب‌هایی که صورت می‌گیرد را به پای شما نمی‌نویسند؟ گفت: مجوزهای تخریبی که شما از آن یاد می‌کنید در کمیسیون زیربنایی دولت صادر می‌شود و نماینده ما در آنجا دکتر نوریان معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست است.

صدوق همچنین در ادامه این جلسه در پاسخ به سوالی در خصوص احداث پالایشگاه در میانکاله گفت: با احداث پالایشگاه در میانکاله موافقت شده ولی هنوز مکان یابی آن انجام نشده است.

وی در عین حال گفت: معاونت محیط طبیعی کتبا و رسما در خصوص احداث پالایشگاه در میانکاله مخالفت خود را اعلام کرده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه آیا روسها از مرگ ببر نر سیبری مطلع هستند گفت: روسها هنوز از این موضوع اطلاع ندارند و طبق آخرین مکاتبات صورت گرفته با آنها دو نوع آنتی بیوتیک را برای مقابله با بیماری مذکور توصیه کرده‌اند.

صدوق در خصوص آتش‌سوزی در پارک ملی گلستان نیز گفت: خوشبختانه مهار آتش سوزی در پارک ملی گلستان با سرعت صورت گرفت و ارتش و نیروهای محلی به کمک محیط بانان و سایر نیروهای امدادی سریعا آتش را مهار کردند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست از نظر نیروهای گارد در مضیقه است در خصوص مهمترین مشکل حفاظت ازیوزپلنگ ایرانی گفت: متاسفانه مهمترین معضل در این خصوص طعمه یوزپلنگ است که در این راستا باید تلاش کنیم تا زیستگاه احیا شود.

۳۰ سال است در حال توجیه مسوولان سازمانیم
در ادامه مهندس ضیایی، مشاور معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفت: احساس می‌کنم بودن یا نبودن دکتر صدوق موضوعی بسیار مهم است و اینکه فردی بماند یعنی بسیار شهامت داشته است.

وی با تاکید بر اینکه باید تشویق کنیم که افرادی مانند دکتر صدوق در سازمان حفاظت محیط زیست بمانند گفت متاسفانه سی سال است که روسا و معاونین سازمان پشت سر هم عوض می‌شوند و کارشناسان تا می‌آیند آنها را علاقمند به طبیعت کرده و به آنها بگویند ماجرا چیست، از سازمان می‌روند.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN