دیده بان حقوق حیوانات: از گوشه و کنار خبر می رسد که پس از ماه ها بی خبری از ببر ماده سیبری و اخبار ضد و نقیض از سلامت حیوان، این ببر قرار است بابت ابتلا به مشمشه معدوم شود. گروه های مدافع حقوق حیوانات اما می گویند مسوولان اولا باید اسناد مبتلا بودن حیوان به مشمشه را ارائه دهند و در گام بعدی اگر ببر قابل درمان نبود آن را پیش از کشتن بیهوش کنند.
به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری میراث فرهنگی پس از ماجرای کشتار دسته جمعی شیرهای باغ وحش ارم، ببر ماده سیبری در قرنطینه به سر می برد تا این که خبر رسید این حیوان نیز به مشمشه مبتلاست و به زودی معدوم می شود. طرفداران حقوق حیوانات اما در ابتلای حیوان به مشمشه تردید دارند و از سازمان های ذی ربط می خواهند بیماری ببر ماده ثابت شود و در صورت ناتوانی از درمان، ببر با بیهوشی و بدون آزار دیدن کشته شود.
«شهرام امیری شریفی»، عضو انجمن دیده بان حقوق حیوانات در گفت و گو با CHN در مورد شرایط ببر ماده سیبری گفت: «سه ماه پیش اعلام کردند که ببر ماده مبتلا به مشمشه است اما در هیچ سندی این موضوع ثابت نشده است.»
به گفته او، گویا به دلیل این که در مورد پیشین و کشتار شیرهای باغ وحش تهران سر و صدای زیادی به پا شده بود، مسوولان قصد دارند این بار قانونمدارانه تر عمل کنند، این است که سازمان محیط زیست توپ را به زمین سازمان دامپزشکی انداخته است.»
شریفی اضافه کرد: «در هر حال باید در ابتدا ثابت شود که بیماری وجود دارد، پس از آن برنامه ای برای اعدام در نظر گرفته شود که آسایش حیوان لطمه کمتری بخورد و در نهایت مسوولان مسوولیت این کار را به عهده بگیرند.»
این عضو دیده بان حقوق حیوانات معتقد است که هر اقدامی در مورد ببر ماده سیبری باید با نظارت گروه های حامی حقوق حیوانات انجام شود.
به گفته شریفی، مسوولان وارد کننده ببرهای سیبری باید قبول کنند که این طرح، طرحی غیرمنطقی بوده و هر سه نهاد سازمان محیط زیست، سازمان دامپزشکی و باغ وحش ارم سهم خود را از فاجعه ببرهای سیبری بپذیرند.
گفته های شریفی در جایی است که مسوولان نه تنها مسوولیت خود را در این باره نمی پذیرند بلکه از زمانی که مجلس سه نهاد درگیر را موظف کرد گزارشی در این باره به نمایندگان ارائه دهند بیشتر از یک سال می گذرد و گزارشی تقدیم مجلس نشده است.
با وجود تمام مسایلی که در وارد کردن ببرهای نر و ماده سیبری به ایران به وجود آمد و نیز تمامی انتقادهای کارشناسانه، سازمان محیط زیست باز هم قصد دارد تعدادی ببر برای احیای ببر مازندران وارد ایران کند.
شریفی در این باره گفت: «هیچ کس به جز حقوق بگیران سازمان محیط زیست با این طرح موافق نیستند اما از آن جا که مساله ورود ببرها به مساله ای سیاسی تبدیل شده است، به نظر می رسد این کار انجام می شود و از دست کسی کاری ساخته نیست.»
او اما تاکید کرد که اگر چنین اتفاقی بیفتد، یک نفر باید مسوولیت آن را به عهده بگیرد.
اگر مبتلا به مشمشه هم باشد می تواند در قفسی جداگانه و دور از دیگر حیوانات زندگی کند. این چه نوع دیدگاهی ست که به حقوق حیوانات دارند؟مگر تاکنون سابقه داشته بگویند انسانی چون به سرطان مبتلاست باید معدوم شود؟درمان می کنند اگر درمان نشد هم می گذترند به مرگ طبیعی بمیرد.
سلام
مایه ی تاسفه که هیشکی واسه ی حیوانات دل سوزی نمیکنه
اولا باید درمان بشه
دوما اگه درمانش میسر نیست باید جداگانه زندگی کنه اگه داره زجر می کشه باید بیهوشش کنن و در کمترین زمان و با کمترین درد خلاصش کنن آخه چرا به این حیوانات بیگناه رسیدگی نمیکنن…