Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: در روش سنتی آموزش دامپزشکی، حیوانات بسیاری کشته و کالبدشکافی می شوند تا دانشجویانی که در آینده حرفه ایشان باید به تیمار حیوانات بپردازند، با ارگان های درونی حیوانات آشنا شوند. این آشنایی گاه منجر به زنده شکافی (Vivisection) حیوانات وآزار آنها می شود. برخی متخصصین آموزش بدون تشریح و کالبد شکافی را غیر ممکن می دانند و برخی دیگر چنین روشی را از اساس مردود می شمرند. صرف نظر از روش های جایگزین جدید به جای استفاده از بدن واقعی موجود زنده یا استفاده از جسد حیواناتی که به مرگ طبیعی مرده اند، حتی با قبول اجبار به استفاده از روش های فعلی، تصاویر این گزارش نمایانگر نیاز مبرم دانشکده های مرتبط با حیوانات است به اخلاقیات. از سویی نیاز مبرم به نظارت بر دانشکده های دامپزشکی و محیط زیست که اقدام به تشریح و زنده شکافی حیوانات می کنند حس می شود و از سویی لزوم نگارش و وضع قوانین و دستور العمل هایی که منجر به برخورد اخلاقی تر با حیوانات زبان بسته شود به چشم می آید.

به گزارش دیده بان حقوق حیوانات، تصاویر زیر مربوط است به دانشکده دامپزشکی ارومیه و لاک پشتی که به قصد تشریح کشته شده. در تصاویر به وضوح مشخص است که لاک پشت کشته شده در شرایط آمادگی برای تخم گذاری بوده و پس از کشته شدن و تشریح، تخم های حیوان بخت برگشته از شکم خارج و نابود شده اند.

دیده بان حقوق حیوانات ضمن تاسف از وجود چنین اتفاقاتی در حیطه آکادمیک کشور، از هرگونه اقدام در زمینه تحدید این اقدامات پشتیبانی می کند.

۲۷ Comments

  1. شهرزاد می‌گه:

    واقعا تاسف باره.در دانشکده های دامپزشکی اولین چیزی که دانشجویان یاد میگیرند بی وجدانی و مرگ آور بودن برای حیواناته.این ها عزرائیل حیواناتند نه دامپزشک! در جامعه ی ما که کودکان و مردم عادی هم قصاب هر موجود زنده ای جز خودشون هستند ،این هم که وضع دامپزشکانش باشه جای هیچ امیدی باقی نمیذاره.
    تو خیلی از دانشکده ها اسیر کردن حیوانات زنده برای درس کالبدگشایی نمره هم داره.این اساتید و این دانشجویان یک چرخه ی نفرت انگیز از زشت سیرتی انسانند.
    اخبار وحشتناک دیگه ای از دانشگاه های کرج و شهریار هم هست.کاش نهادی بود که رسیدگی کنه.

    • مجید می‌گه:

      روانپریش ! تو چرا اینقدر مزخرف سر هم میکنی . تو چرا همه را با یک چوب میزنی . بیسواد ! اگر دامپزشکان نبودند که تو باید الان در چراگاه سبز طبیعت سبزه خواری میکردی و غذایی برای خوردن نداشتی . البته من تصور میکنم تو به بیماری مشمشه مبتلا شدی و برای همین از دامپزشکان اینقدر دلخوری که چرا از سرایت این بیماری به تو جلوگیری نکردند . خدا شفای عاجل بدهد .

    • دنا جوکار می‌گه:

      کاملن با حرف شهرزاد موافقم

  2. Amir می‌گه:

    sallam
    . man daneshghahe azaad garmsar dampezeshki khoondam
    oonja be dalile inke case sag va gorbe nadaran, ye seri sag az mahali ha mikharan har term ta bache ha rooshon jarahi tamrin konan va ta vaghti zende bemoonan rooshon jarahi haye mokhtalef mishe ta bemiran. fekr nemikonam in behtarin ravesh baraye yad dadadn jarahi be danshjoo ha bashe.

  3. فاطمه می‌گه:

    مثلا قراره اینها دلسوز حیوانات باشند و مرهمی بر زخمشان!

  4. فاطمه م می‌گه:

    مثلا قرار بود اینها دلسوز حیوانات باشند و مرهمی بر زخمهایشان!

  5. محمدفر می‌گه:

    با وجود ماکت و تصاویر و برنامه های ۳ بعدی کامپیوتری و آی پد و تکنولوژی های بی نظیر روز جهان آیا واقعا راه بهتری برای آموزش وجود ندارد؟

    http://www.lakposhtha.com/t6170-topic

  6. Farideh می‌گه:

    با شهرزاد عزیز موافقم. اکثر دامپزشکان هیچ احساسی برای حیوانات ندارن و فقط برای درآمدزایی این کار رو می کنن. من خودم نمونه اش رو دیدم. خواستین اسمش رو هم می گم. فقط می خوان پول بگیرن همین و بس.
    یه نمونه اش یکی از دکترهای کلینیک دامهای کوچک خیابان محمد قریب

  7. ناديا می‌گه:

    منو باش که یک زمانی آرزو داشتم که دامپزشک بشم!

    چه میدونستم چه خبره !

    این افراد احتمالن ترازشون به پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی نرسیده و از میان رشته های پزشکی , تنها دامپزشکی شانس قبولیشون بوده.
    و برای همین شدند دانشجوی دامپزشکی ! در حالیکه علاقه ای به حیوانات ندارند که هیچ , تازه از زجر کش کردن حیوانات لذت هم میبرند.
    اگه امکانی در ایران فراهم بود که هر کسی بنا به استعداد و علاقه خودش , نه بنا بر اسم و رسم و چشم و هم چشمی رشتشو انتخاب کنه , این نتایج تلخو نمی دیدیم.

  8. فریده می‌گه:

    فقط می تونم بگم دستتتون بشکنه چرا حییونی رو که حتی نمی تونه فریاد بزنه رو می کشین. لعنت بر همه […] قاتل. باز هم می گم من نمونه اش رو دیدم. لاک پشتم به خاطر پول پرستی این دامپزشک مرد.

  9. فریده می‌گه:

    فقط می تونم بگم دستتتون بشکنه. چرا حیونی رو که حتی نمی تونه فریاد بزنه رو می کشین. لعنت بر همه […] قاتل. باز هم می گم من نمونه اش رو دیدم. لاک پشتم به خاطر پول پرستی این دامپزشک مرد.

  10. یه نفر می‌گه:

    سلام من رشتم سلولی مولکولیه این ترم اناتومی دارم . عاشق حیوانات هستم نمیدونم چطور باید زجر کشیدن حیوانات بیچاره روببینم کاش هر چه سریع تر یه فکری به حال این قضیه بشه .

  11. shahin می‌گه:

    faghat mitonam begam motasefam

  12. نسرین می‌گه:

    به نظر من این دامپزشک هایی که برای آموزش حیوانات بی گناه و زبان بسته رو می کشند هیچ فرقی با آن قاتلین خرس ها ندارند . تا قوانین سفت و سختی در مورد حمایت از حقوق حیوانات نداشته باشیم ، حیوانات بیچاره همیشه مورد ظلم واقع خواهند شد .

  13. محمد اشتری می‌گه:

    با سلام من دانشجوی دکتری دامپزشکی دانشگاه تهران هستم واقعا متاسفم از افرادی که از خدام نمیترسن از شغلم واسا دوستام تو دانشگاه ارومیه متاسفم چوب خدا صدا نداره خیر نبینید ابرو هاچی دامپرشکه بردید دمتون گرم شیعه های علی .

  14. emadkh می‌گه:

    آخه خوبه یک نفر باخودشون همین کارروبکنه؟؟؟؟

  15. شیما می‌گه:

    حالا باز این خوبه توی ایران پلیس هاش یک سگ کوچولورو با تفنگشان زنده زنده می کشند و تاره تعضی ها هم می گویند هقشونه ولی من وافعا براشون متسفام

  16. arghavan mofidi می‌گه:

    doroud. man khodam daneshjuye sale 4 doctoraye dampezeshki hastam, va az vaze’ bade daneshkadamun kheily naraziam.va tu in zamine hazeram komak konam,kheily sahneha harruz ettefagh miofte va moteasefane baraye bazi az dustaye khodam kamelan adi shode va haghe khodeshun midunan ke baraye yadgiri (masalan!) harkari anjam bedaN.albate alan ostadaye ma ejaze nemidan az vazEyathaye kheily bad film begirim, vali man baz hazeram samimane komak konam tu in zamine.

  17. بیات می‌گه:

    بنده هم دانشجوی ارومیه بودم و هم گرمسار هر دوتاشون در رعایت حقوق حیوانات بسیار ضعیف هستند و متاسفانه اکثر اساتید هم خودشون در حیوان آزاری پیش قدم هستن تا اعتراض هم میکنیم میگن ای بابا اینجا ایرانه من نمیدونم چه ربطی داره.

  18. میلاد می‌گه:

    باید […] که دیگه از این کارا نکنن

  19. الهام می‌گه:

    در پاسخ به همه ی دوستان حیوان دوست:
    قبول دارم که حیوان زنده رو بهتره نکشت و زجر نداد.اما حیواناتی که تو دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برای تشریح استفاده میشن به وسیله ی کلروفرم بیهوش میشن و دردی رو حس نمیکنن.
    همچنین لمس و تشریح کردن حیوان از نزدیک امکان ایجاد خلاقیت و اشتیاق و جستجوی بهتر رو فراهم میکنه و هیچ فیلم و عکسی مثل تشریح از نزدیک نیست.دانشجو باید از نزدیک تشریح کنه تا حداقل یاد بگیره لوازم تشریح رو چطوری دست بگیره و ازشون استفاده کنه.
    من خودم برای کارهای پژوهشی بیش از۱۰۰حیوان تشریح کردم.هیچوقت هیچ حیوانی که بیهوش نشده باشه رو نکشتم و نمیکشم.حتی نمیتونم یک سوسک رو زنده بکشم،دلم نمیاد.اما هرچی بیشتر تشریح میکنم نکات بیشتری زیر دستم میاد و نکته سنجی و خلاقیتم بیشتر میشه .اولین جلسه ای که میخواستم حیوان تشریح کنم حتی بلد نبودم لوازم تشریح رو چطوری به دست بگیرم.وقتی هم که یاد گرفتم چون دستام عادت نکرده بود برام خیلی سخت بود.اما الان میتونم حیوانی مثل موش زنده رو طوری تشریح کنم که یه قطره هم خون ازش نیاد و این تو آینده ی پزشکیم خیلی خوبه.
    کمی هم نیمه ی پر لیوان رو نگاه کنید

  20. الهام می‌گه:

    راستی منم دوبار لاک پشتی که اینجوری تو شکمش تخم داشت رو تشریح کردم.

  21. مازیار می‌گه:

    سلام
    من فکر میکنم هیچ کدام از ما حاضر نباشه اعضا خانوادش توسط جراحی بی تجربه که فقط جراحی رو از تو کتاب یاد گرفته و تا حالا جراحی نکرده مورد درمان و جراحی قرار بگیره
    من ا… توفیق

  22. آبتین می‌گه:

    سلام بچه ها خدا رو شکر که هنوز هم میشه انسان هایی رو پیدا کرد که که دلشون برای چیزی جزخودشون میسوزه واقعا از همتون ممنونم.
    من دانشجوی کارشناسی زیست شناسی دانشگاه شهید بهشتی هستم که یه قسمت از خانه ی حیونات دنشکده رو هم خودم اداره میکنم.
    توی این مدتی که از موشهای رت و سوری دارم نگهداری میکنم خیلی چیز یاد گرفتم . جالب ترینش اینه که اگر بهشون محبت کنیم کاملا متوجه میشن و در جواب این کار شما علاقه دارن باهاتون بازی کنن. شاید باورتون نشه این موجودات دوست داشتنی حتی منو گاز هم نمیگیرن در حالی که همش دارن روی دستم وول میخورن یا میرن تو جیب روپوشم.
    حرفای شما در مورد رعایت اصول اخلاق در مورد کاربا حیوانات از ذرست هم اونورتره. من و استادم هم همین نگرانی ها و حساسیت های شما رو داشتیم بخاطر همین طرحی ریختیم که دانشجوهای فوق لیسانسش با رعایت استاندارد های MRC(Medical Research council) از موش ها برای تحقیقاتشون استفاده کنن و با این کار میزان کشته شدن این مخلوقات باهوش رو به کمترین حد خودش رسوندیم.
    اما بزرگترین مشکل پیش روعدم توجه مسئولین وزارت بهداشت و علوم به شرایط نگهداری و رفاه حال این حیواناته. خود ما هم داریم با این مساله دست و پنجه نرم میکنم چون با وجود تمام کارهایی که کردیم بازم موش ها دارن از بودن تو یه فضای کوچیک و نامناسب رنج میبرن.
    بودجه گرفتن از دانشگاه برای رسیدگی به امور حیوانات واقعا سخته.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN