دیده بان حقوق حیوانات: معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست روز گذشته به اراک سفر کرد.
به گزارش ایسنا، در اولین برنامه رسمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به کلانشهر اراک که در قالب کارگروه کاهش آلایندگی هوای این شهر برگزار شد تمام آنچه این سالها در دل تشکل های مردمی تلنبار شده بود بیرون ریخته شد تا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پی به عمق فاجعه آلایندگی هوای اراک ببرد.
در بدو ورود دکتر معصومه ابتکار به اراک در حالی که میزبانان قصد داشتند تا به افتخار ورود وی به این استان گوسفندی را قربانی کنند، وی مانع از این کار شد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با هدف بررسی مشکلات زیستمحیطی استان مرکزی بویژه آلودگی هوای اراک و مدیریت بومی تالاب میقان به اراک سفر کرده است.
این ممانعت به هر دلیلی که بوده ( حیوان دوستی یا جلوگیری از تشریفات و… ) زیبا و دلنشین می باشد .
وقتی به سالهای زندگی ام فکر میکنم چه خون هایی که به دلایل مختلفی نظیر قبولی دانشگاه و خرید خودرو و جلوی پای عروس و داماد به نام من ریخته شده که می توانستم جلوی آنها را بگیرم .
به هر حال گذشته ها گذشته . خوشحالم که با دوستداران حیوانات و حامیان حقوق آنها آشنا شدم و در سبک زندگی ام تغییرات چشمگیری به وقوع پیوست
جلوگیری از تشریفات خوب است. ولی ایده عدم قربانی حیوان جالب نیست. حیوان را قربانی کنید، و گوشت آن را بین فقرا تقسیم کنید.
خداوند در قرآن از برخى مسلمانان صدر اسلام، به سبب تحریم خوردن گوشت حیوان ذبح شده نکوهش میکند: شما را چه شده است که از آنچه نام خدا [هنگام ذبح] بر آن برده شده است، در حالی است که آنچه حرام است را برای شما برشمردیم؟ (انعام:۱۱۹)
خدا در جای دیگر میفرماید: اى کسانى که ایمان آوردهاید، از نعمتهاى پاکیزهاى که به شما روزى دادهایم بخورید … همانا خداوند مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که (هنگام ذبح) نام غیر خدا بر آن برده شده، حرام کرده است… (بقره:۱۷۲و۱۷۳)
نخوردن گوشت حیوانات به بهانه اینکه حقوق آنها ضایع می شود، مورد نکوهش خداوند است، طبق آیات بالا.
ضمن اینکه چرا اینهایی که به حقوق حیوانات توجه میکنند، به حقوق گیاهان توجه نمیکنند؟ چرا گیاهی را از زندگی محروم میکنید برای زندگی خود؟ پس لطفا نه از گیاهان و نه از حیوانات تغذیه نکنید، آن وقت ببینیم چگونه زنده میمانید!
دوست عزیز،
تفاوت گیاه و حیوان در «قدرت ادراک» است که یکی از پایه های اساسی حقوق حیوانات محسوب می شود.
طبق ضوابط سازمان دامپزشکی ذبح احشام خارج از کشتارگاه ممنوع است و طبق فتوای علمای اسلام تخلف از قوانین موضوعه کشورهای اسلامی، حرمت شرعی دارد.
مضمون گزارش فوق گیاهخواری نیست؛ با اینحال دقت بفرمایید که اسلام با گیاهخواری مخالفتی ندارد.
خودتان متوجه شدید چه گفتید؟؟؟؟؟؟ خانم ابتکار یک حرکت زیبا و نمادین انجام داده اند و حق حیات یک جاندار را به او بازگردانده اند. این یعنی رشد فکری و اخلاقی انسان متمدن
گیاه رستنی است و یک گیاهخوار تنها از محصول گیاه استفاده می کند نه آنکه درخت را از ریشه برکند یا به آن آسیب بزند. بله آسیب زدن بر گیاهان هم همانند کشتن سایر جانداران زشت و غیراخلاقی است.
اولا: فقط کلام آخر من در مورد تفاوت گیاهان و حیوانات بود. بقیه مطالب هم پاسخ می خواهد
ثانیا: شما پیاز و چغندر و لبو و … نیشکر و … را میوه و محصول شان را استفاده می کنید، یا آنها را از ریشه می کَنید، و به آنها آسیب می زنید؟
ثالثا: خداوند اجازه داده است که انسان ها برای موارد مشروع بتوانند از حیوانات استفاده کنند. بله، مثلا برای تفریح اجازه نداده حیوانی را بکشند، و شکار تفریحی طبق فتوای فقها اشکال دارد، حتی اگر بعد از شکار تفریحی آن را بخورد. گفتم، خداوند از اینکه کسانی خوردن آن چه را حرام نشده ناروا بدانند، نکوهش شده است (در ترجمه آیه اول، کلمه ای از آن اشتباها افتاده است. ترجمه این است: شما را چه شده است که از آنچه نام خدا [هنگام ذبح] بر آن برده شده است نمی خورید، در حالی است که آنچه حرام است را برای شما برشمردیم؟)
پس اسلام با کسی که عدم گیاه خواری را بد و ناروا می داند، مخالف است.
دوست محترم بهتر نیست بجای گرفتن جان حیوانی بی گناه که هیج اجبار حیاتی و علمی واخلاقی و حتی دینی در خوردن گوشت نیست مگر درموارد شاید خاص پزشکی ، به توزیع عادلانه ثروت در جامعه و فقرا فکر کرد من مدتی هست که دیگر گوشت نمی خورم نمیدانم چطوری تا حال به خودم اجازه میدادم گوشت حیوان و موجود زنده ای را که آگاهانه جانش را گرفته ام یا گرفته ایم را با لذت و حرص و ولع میل کنم و….
اگر دندان هایمان را با دندانهای گیاهخواران و گوشت خواران مقایسه کنیم می بینیم که شکل و فرم دندان های انسان به گیاهخواران نزدیک تر است. همچنین تعداد آیاتی از قرآن که به گیاهان مختلف به عنوان خوراکی یاد شده به مراتب از آیاتی که انسان را به گوشتخواری تشویق نموده بیشتر است. و این از دو جنبه قابل توجه است. یکی اینکه انسانهایی که رژیم غذایی شان بیشتر از گیاهان است به مراتب از سلامت جسمانی بیشتری برخوردارند. و این اعجاز قرآن است. و نکته دیگر این که واقعا بسیاری از انسانها از عواطف شدید و روحیات حساسی برخوردارند به طوری که واقعا کشتن حیوان به قصد خوردن برایشان قابل درک نیست. به این دلیل خداوند حکیم خوراکی های متنوع گیاهی در اختیار بشر قرار داده به طوری که با تهیه مخلوطی از آنها تمام نیازهای تغذیه ای برطرف می شود. از آن گذشته گوشت چارپایان به عنوان یک غذای سالم در قرآن مطرح نمی شود. و گوشتی که به عنوان طعام بهشتی به آن اشاره می شود گوشت پرندگان است و مطابق دانش آیورودا سالمترین گوشتها پرندگان و به طور اخص بوقلمون است و اینهم از جنبه های اعجاز قرآن است. به این ترتیب ذبح حیواناتی مثل شتر دیگر واقعا توجیه چندانی ندارد بویژه که این حیوان تا زمان جان دادن بسیار زجر می کشد. در ضمن بعضی روایات حاکی از آنست که حضرت رسول هیچگاه حیوانی را ذبح ننمودند.