دیده بان حقوق حیوانات: مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: غذا دادن به حیوانات گاهی میتواند سبب بهم ریختن نظم اکوسیستم شود.
محمد درویش کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست و مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: مردم گاهی محبت کردن به حیوانات را دادن غذا ودانه به آنها میدانند در حالی که این کار میتواند برای اکوسیستم مضر باشد.
وی افزود: برای نمونه پرندگان به طور طبیعی برای تغذیه خود باید حشرات را شکار کنند اما ما با غذا دادن به آنها این انگیزه را از پرندگان میگیریم و سبب بهم خوردن نظم اکوسیستم میشویم. همینطور این مساله در مور گربهها نیز صادق است، گربهها دیگر انگیزهای برای شکار موش ندارند زیرا مردم به آنها غذا میدهند به همین علت تعداد موشها در شهر زیاد شده است.
درویش ادامه داد: اگر میخواهیم به حیوانات محبت کنیم بهتر است که که اگر حیوان آسیب دیده ای را دیدیم برای مثال اگر با پرندهای که بالش شکسته، مواجه شدیم، آن را تیمار و از او نگهداری کنیم تا مشکلش برطرف شود.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: چندی پیش شاهد بودیم که در باغ پرندگان شیراز، چند پرنده در اثر بارش برفی چند سانتی متری یخ زده و مرده بودند. دلیل این اتفاق، دور کردن این پرندگان از شرایط طبیعی زندگیشان است؛ هر زمان که خواستهاند به آنها غذا دادهاند و هر زمان که سردشان بوده برایشان بخاری روشن کردهاند، بنابراین مشخص است که با سرمای یک یا دو درجه زیر صفر یخ زده و از سرما میمیرند، در حالیکه در شهرها اطراف که حتی تا ۷۵ سانتی متر نیز برف آمده بود، نه هیچ حیوانی مرده و نه آسیبی به آنها وارد شده بود. بنابراین باید توجه داشته باشیم که برخی از کارهایی را که ما از روی علاقه برای محیط محیط زیست انجام میدهیم، ممکن است نظام زیستی حیوانات و اکوسیستم را بهم بریزد.
البته بعضی حیوانات مثل گربه و کبوتر که جلوی دیدگان و مجاور ما زندگی می کنند در واقع همشهری ما هستند و آنها را نباید از محبت خود محروم کنیم.
با غذا ندادن به حیواناتی نظیر گربه که گوشتخوار هست، نیمه اهلی و مثل ما زندگی شهری داره مخالفم. مگر چه تعداد موش برای این همه گربه ی گرسنه و دچار سوتغذیه که منبع غذاشون سطل های زبالس وجود داره… مگر چقدر انسان به معنای واقعی انسان پیدا میشه که به حیوانات دوروبرش توجه کنه و به اونها غذا بده اونم تو کشوری مثل ایران که اکثر مردمانش حیوان ستیزن؟ شکار غریزه ی حیوان هست و به این شکل نیست که حیوانه گرسنه در شهر بچرخه و با دیدن موش از خیر یه وعده غذای تپل بگذره.. گربه ی خونگی من با اینکه بهترین غذاها رو میخوره تا یه پرنده میبینه میپره که شکارش کنه.. پس این حرف که گربه ها انگیزه ی شکار رو از دست دادن عملاً بی معناست… به جای اینها بهتر به فکر دیگری برای سیر شدن شکم این مخلوقات مظلوم و زبون بسته باشید.. به کارهایی که شهرداری کشور همسایمون ترکیه برای حیوانات شهریش انجام مید نگاه کنید و یاد بگیرید. برای مثال در کنار سطل های زباله سطلای کوچکی گذاشتن و مردم پس مونده ی غذهاشون رو داخل اونها میریزند.. با اینکار هم کیسه خای زباله پاره نمیشه توسط حیوونها و شهر آلوده نمیشه هم حیوانات میتونن غذا بخورن و خیلی کارهای دیگه … متاسفم برای کشوری که کارشناس محیط زیست و مسولین دیدبان حقوق حیواناتش این نظرات رو دارن که دقیقا ضد حقوق حیواناته…. ما دقیقاً به کجا داریم میریم….
کمی مطالعه و کمی جستجو در اینترنتی که امروزه در جیب شما نیز قابل دسترسی است، باعث افزایش اطلاعاتتان از دنیای اطراف می شود. دوستی خاله خرسه از نظر دیده بان حقوق حیوانات اشتباهی است که خودخواهی افراد خوش قلب برای ارتباط نزدیک با حیوانات دلیل آن است.
غذا دادن خوبه اما “مداوم” غذا دادن بده. تداوم “عادت” میاره و عادت حیوون رو از طبیعت جدا میکنه که در اونصورت باید “مسئولیت” در انسان وجود داشته باشه که غذا دادنش زیانبار نباشه.. که اساساً انسانها اینطوری نیستن!
*اگه تو منو اهلی کنی هر دو تامون به هم احتیاج پیدا میکنیم..
میون همۀ کیهان، تو برای من میشی یک موجود یگانه و منم برای تو…
اونوقت صدای پایی رو میشناسم که با بقیه فرق میکنه..
اگه هر روز ساعت ۴ میای اینجا من از ساعت ۳ قند تو دلم آب میشه…*
نهاد و گوهر رو فقط با چشم دل میشه دید. ارزشِ چیزی که اهلیش میکنی بقدر عمریه که صرفش کردی.. آدمها دیگه فراموش کردن اما تو نکن:
**تو تا زنده ای نسبت به اونی که اهلی کردی مسئولی. تو مسئول اون حیوونی..**
“سنت اگزوپری-شازده کوچولو”