Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: کارشناسان محیط زیست خبرهای بدی را برای طرفداران گوشت قرمز دارند چرا که این غذای محبوب علاوه بر هزینه‌های اقتصادی،‌ هزینه‌های زیست‌محیطی بسیاری نیز به دنبال دارد.

به گزارش ایسنا، کارشناسان محیط زیست در آمریکا در دو مطالعه جداگانه هزینه‌های زیست‌محیطی و اقتصادی تولید برخی محصولات غذایی نظیر گوشت گاو، گوشت ماکیان، لبنیات و تخم مرغ را طبقه‌بندی کرده‌اند. آنها در این مطالعه قصد داشتند تاثیر زیست‌محیطی بر صنایع مربوط به ویژه در مناطق دچار خشکسالی یا تغییرات جوی را دریابند. در این مطالعه کارشناسان محیط زیست از دانشگاه «ییل» آمریکا نیز حضور داشتند.

در بررسی اخیر گوشت گاو و در میان پنج محصول دامی – زراعی به عنوان پرهزینه ترین محصول شناخته شد. بنابر اعلام کارشناسان، هزینه‌های تحمیلی تولید گوشت گاو بر محیط زیست ۱۰ برابر سایر فرآورده‌های حیوانی بود. کارشناسان محیط زیست همچنین برای تخمین هزینه‌های زیست‌محیطی انواع صنایع غذایی هزینه‌های هر یک از بخش‌های غذایی را مورد بررسی قرار دادند. به عنوان مثال آنها بررسی کردند که کدامیک از تغییرات جوی بر تغذیه دام‌ها تاثیر می‌گذارد. مثلا خشکسالی کالیفرنیا و مراتع خشک‌شده از عواملی بودند که مورد بررسی قرار گرفتند و این مسئله باعث تحمیل هزینه‌ها به دامپروران شده بود که به دلیل خشکسالی نتوانستند دام‌های خود را در مراتع بچرانند و در عوض مجبور بودند آنها را در دامداری‌ها و با علوفه‌هایی که تهیه آنها نیازمند آبیاری بود، تغذیه کنند. این کارشناسان تصریح کردند که تولید گوشت گاو تاثیرات زیست‌محیطی قابل توجهی بر محیط زیست دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی «تریپل پاندیت»، کارشناسان با برآورد هزینه‌های مربوط به آبیاری و کوددهی برای تهیه علوفه در تولید شیر نشان دادند که چگونه هزینه تولید محصولات لبنی افزایش می‌یابد. در این مقایسه مشخص شد که برای پرورش گاوها به ۲۸ برابر زمین بیشتر و ۱۱ برابر آبیاری بیشتر نیاز است و این واقعیت باعث می‌شود که صنعت گاوداری پنج برابر بیش از صنایع مرغداری و تولید تخم مرغ، گازهای گلخانه‌ای تولید کند.

کارشناسان خطاب به علاقمندان به مصرف گوشت قرمز می‌گویند شاید این مطالعه به آنها کمک کند تا با برآورد هزینه‌های پنهان در تولید غذای مورد علاقه خود در انتخاب غذا دقت بیشتری به خرج دهند و این جنبه از دسته‌بندی مواد غذایی همچنین به کارشناسان و تولیدکنندگان محصولات غذایی کمک می‌کند تا راه‌های جدیدتری برای کاهش هزینه‌های تولید محصولات غذایی پیدا کنند.

۳ Comments

  1. nature می‌گه:

    جالب است که از نظر دانشمندان علم تغذیه هر فرد بالای چهل سال برای برخوردار بودن از سلامت کامل و قرار گرفتن در وضعیت نرمال سلامت عمومی، تنها مجاز به خوردن ۴۰ گرم گوشت در یک هفته است و به عبارتی ۱۶۰ گرم در ماه.
    با نگاهی به جامعه خودمون و عادات غذایی کاملا مشخص می شود دلیل اینهمه شیوع انواع بیماری های خود ایمنی مانند ام.اس و انواعی از سرطان ها، احتمالا چربی خون بالای ناشی از مصرف افراطی گوشت است…

  2. nature می‌گه:

    گاوداری ها و دامداری ها صنعتی به دلیل انباشت حجم زیاد فضولات گاوها، گاز متان زیادی را وارد چرخه طبیعی می کنند که به گرم شدن زمین و عوارض بعدی آن سرعت می بخشد… از جمله تخریب اکوسیستم ها، نازک شدن لایه ازن و…

    • hamyar می‌گه:

      با سلام
      دوست عزیز
      همیشه یک بعدی به این قضیه نگاه نکنیم هر چیزی خوب داره بد هم داره ما انسانها تعادل رو به هم میزنیم تک تکمون توش شریکیم
      ضمنا صنایعی هستند که بسیار بیشتر از گاوها اکو سیستم و لایه ازن و انواع بیماری ها و نابودی سریع تر زمین رو انجام میدن همین برداشت بی رویه نفت گاز چه چیزی برای جایگزینی این همه فراورده وجود داره فضای خالی شده از این محصولات چگونه پر میشه نشستهای که در زمین اتفاق می افته.
      همین خودرویی که سوار میشیم خبر دارید چقدر تولید مشکلات محیطی و زیست محیطی و غیره میکنه مگه خوردهای برقی چشونه که باید فقط بنزین سوز و گازوئیلی تولید بشه چون نفت و گاز باید بسوزه هوا بیشتر آلوده شه . محیط زیستم که با دریافت جریمه همچی رو درست میکنه مثل بقیه چیزها که درست کرده.
      ضمنا فضولات حیوانات که تولید گاز متان میکنه میتونه ما رو از مصرف بی رویه گازهایی که از زیر زمین استخراج میشه نجات بده ضمن اینکه بهتر میسوزه و دی اکسید کمتری تولید می کنه
      موفق باشید.
      همیار

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN