دیده بان حقوق حیوانات: درسال ۲۰۱۳هالیوود ریپورتر فاش کرد که aha یا همان انجمن حمایت از حیوانات آمریکا با پنهان کردن آنچه تضییع حقوق و رفتار ظالمانه با حیوانات است باعث شده تا برخی فیلمهای بزرگ با وجود اعمال رفتار نادرست با حیوانات بتوانند مجوز اکران بگیرند. aha یا انجمن دفاع از حیوانات در آمریکا، انجمنی قدرتمند است که فیلمها بدون تایید این انجمن اجازه ورود به بخش نمایش را نخواهند داشت. این موسسه مامورانی را در کنار تولید پروژههای سینمایی و تلویزیونی میگمارد و در نهایت زمانی که برچسب « حیوانات بدون آسیب و در سلامت هستند» را روی فیلم میچسباند مجوزی بر سلامت فیلم است. اما در سال ۲۰۱۳ فاش شد که برای تعدادی از پرخرجترین فیلمهای هالیوودی در حالی این تاییدیهها انجام شده که نه تنها حیوانات از گزند آسیب در پروسه تولید آنها در امان نبوده اند که گاهی فجایعی نیز به بار آمده است.
در میان فیلمهایی که برخلاف آنچه انجمن حمایت از حیوانات آمریکا صلاحیت آنها را احراز کرده بود، صلاحیت نداشتند، نام فیلمهای معروفی دیده میشود که حتی جوایز بزرگ سینمایی را نیز گرفتهاند. اما واقعیت این است که هیچکدام از این فیلمها نباید و نمیتوانستند استاندارد لازم را برای حضور در پرده و شرکت در فستیوالهای بزرگ داشته باشند. اما انجمن حمایت از حیوانات با چشمپوشی، اتفاقات دلخراشی را که در زمان تولید این فیلمها برای حیوانات مختلف روی داد منعکس نکرد.
هالیوود ریپورتر در حالی این ماجرا را فاش کرد که مدعی شد نیروهای نفوذیاش در پروژههای سینمایی از جمله هابیت، زندگی پای و دزدان دریایی کارائیب شاهد اتفاقات دلخراشی در رابطه با حیوانات بودهاند. خبرنگاران نفوذی ریپورتر فاش کردند که تنها در قسمت اول از سری فیلمهایهابیت تعداد ۲۷ اسب در اتفاقات فیلمبرداری کشته شدهاند. شاهدان ریپورتر همچنین گزارش دادند که در جریان ساخت فیلم «زندگی پای» که از برندگان اسکار هم بود ببربنگالی که یکی از دو شخصیت اصلی فیلم است تا مرز غرق شدن رفته است. در «دزدان دریایی کارائیب» یکی از پرفروشترین فیلمهای سالهای اخیر سینما محسوب میشود، براثر انفجارهایی که در دریا انجام شده تعداد زیادی ماهی و جانوران آبزی جان خود را از دست دادهاند. نکته قابل توجه اینجا است که انجمن حمایت از حیوانات تمام این اتفاقات را نادیده گرفته و به تمام این فیلمها را فیلمهایی معرفی کرده که در آنها حیوانات آسیب ندیدهاند. هرچند انجمن حمایت از حیوانات این موضوع را رد کرد. آنها اعلام کردند که تمام این اخبار در جهت خدشه وارد کردن به موسسهای است که سالها است جان حیوانات زیادی را نجات داده است. اما این تمام ماجرا نبود.
پای اسپیلبرگ هم در میان است
پیتر جکسون، جان وو و حتی اسپیلبرگ یا هرآدم فرهنگی و اهل تفکری احتمالا احساس مثبتی نسبت به حیوانات و حقوقشان دارند اما وقتی پای تولید پروژههای بزرگ سینمایی وسط است ماجرا فرق میکند. در حالیکه انجمن حمایت از حیوانات سعی در برائت خود از سرپوش گذاشتن بر تضییع حقوق حیوانات در برخی فیلمها داشته و دارد خبر دیگری منتشر شد که بر سهلانگاری یا تبانی این انجمن با فیلمسازان و کمپانیهای بزرگ داشت. یک کارمند اخراجی AHA مدتی بعد فاش کرد که فیلم war hourse ساخته استیون اسپیلبرگ که از طرف انجمن حمایت از حیوانات تاییدیه سلامت حیوانات را گرفته سزاوار این تاییدیه نبوده است. به گفته این کارمند اخراجی انجمن حمایت از حیوانات در این فیلم نیز یک اسب در حین فیلمبرداری کشته میشود اما به خاطر حفظ اعتبار اسپیلبرگ و جلوگیری از بازتاب رسانهای و تبلیغات منفی نه تنها خبری منتشر نمیشود که این فیلم با برچسب تاییدیه انجمن حمایت از حیوانات به رقابتهای اسکار راه یافت. البته که این اتفاقات نه تنها درهالیوود که در بسیاری از نقاط دنیا میافتد. نویسندهای به نام الکس بالک در جملهای معروف میگوید:« اگر شما فیلمیدرباره حیوانات تماشا میکنید در واقع صحنه قتل آنها را میبینید.»
حمله به گرگ والاستریت
اما حتی مارتین اسکورسیزی نیز از گزند دوستداران حیوانات در امان نبوده است. بعد از به نمایش در آمدن فیلم «گرگ والاستریت» ساخته مارتین اسکورسیزی و یکی از فیلمهای موفق اسکار، انجمنهای حمایت از حیوانات اعتراضات خود را آغاز کرده و حتی تعدادی از آنها رسما خواهان تحریم این فیلم از سوی مردم حامی حقوق حیوانات شدند. اعتراض انجمنهای حمایت از حیوانات به آخرین ساخته اسکورسیزی به خاطر صحنهای بود که در آن لئوناردو دیکاپریو شامپانزهای را با خود همراه میآورد. از نظر حامیان و کارشناسان حقوق حیوانات این شامپانزه در معرض بازی دی کاپریو و فشار کارگردانی اسکورسیزی قرار گرفته و این باعث بوجود آمدن تاثیرات منفی روانی روی این حیوان میشود. نکته جالب اینجا است که این فیلم نیز از انجمن حمایت از حیوانات آمریکا تاییدیه سلامت حیوانات را اخذ کرده بود درحالیکه کارشناسان زیادی تحت فشار قرار گرفتن این شامپانزه برای اجرای اهداف مورد نظر اسکورسیزی را نوعی استثمار و ظلم به آن حیوان دانسته و فیلم را شایسته دریافت تاییدیه نمیدانند. بزرگترین معترض فیلم که یک گروه حامیحیوانات در نیویورک هستند معتقدند که این شامپانزه زیبا در سن کم از مادرش جدا و از یک دلال حیوانات سیرک در میسوری خریداری شده است. سپس تحت سه هفته تمرینات فشرده برای آموزش اسکیت بورد قرار گرفته تا برای ایفای نقش آماده شود. حامیان حیوانات این کار را برخلاف قوانین حقوق حیوانات دانسته و معتقدند این موضوع باعث میشود تا این میمون با مشکلات عصبی و روانی مواجه شود.
تاریخچه جدل سینما و انجمنهای حمایت از حیوانات
در سال ۱۹۳۹ و در زمان پخش سریال معروفی به نام «جسی جیمز» اولین بار چالش رسمی میان انجمنهای حامی حقوق حیوانات و تولیدات سینمایی شکل گرفت. در صحنه ای از این سریال اسبی از صخرهای با فاصله ۷۰ فوت پایین افتاد و ستون فقراتش شکست و این آغاز درگیری انجمن حمایت ازحیوانات آمریکا باهالیوود بود. بعد از این اتفاق فعالیت بیش از یک دهه فعالیتهای انجمن حمایت از حیوانات کاهش پیدا کرد تا اینکه در سال ۱۹۸۰ و بعد از انتشار فیلم «دروازه بهشت» که در آن پنج اسب کشته شدند اعتراضات رسمی انجمن حمایت از حیوانات آمریکا این موسسه را تبدیل به عضوی ثابت و لاینفک از تولید هر فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی کرد و این موسسه مسوولیت نظارت بر حفظ سلامت و زندگی کلیه موجودات زنده را برعهده گرفت. اما درست از زمان جدی شدن مسوولیت این موسسه همواره اتهامات و اتفاقات غیرمشروعی نیز رخ داده است از جمله رشوه،تبانی و… هر آنچه که در نهایت به نادیده گرفتن حقوق حیوانات انجامیده است.
آخرین دیدگاهها