Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: برخلاف کشورمان در کشورهای موفق برای نجات گونه‌های جانوری آسیب‌ دیده، تیم‌های امداد و نجات متخصص وجود دارد، به همین دلیل هنگام بروز حادثه‌ای مانند تصادفات جاده‌ای می‌توان امیدوار بود گونه آسیب‌دیده از مرگ نجات پیدا کند. مدتی است در کشورمان با همکاری سازمان‌های مردم نهاد و سازمان حفاظت محیط‌زیست تیم‌های امداد و نجات در حال شکل‌گیری است، اما باید تاکید کرد روند شکل‌گیری این تیم‌ها به کندی پیش می‌رود.

به گزارش جام جم آن لاین، شهرام امیری شریفی، مدیر دید‌بان حیات حقوق حیوانات در این باره به جام‌جم می‌گوید: برای امداد‌رسانی به حیوانات آسیب‌دیده به اصول اولیه نیاز داریم، زیرا تشکیل تیم امداد و نجات حیات‌وحش اولین تجربه در کشور است، به همین دلیل ابتدای کار نمی‌توان آن را سراسری اجرا کرد.

به گفته وی، بهتر است این تیم‌ها به شکل آزمایشی در چند استان فعالیت کنند تا‌ نقاط ضعف و قوت آنها مشخص شود.

امیری شریفی ادامه می‌دهد: باید اصول این کار مشخص باشد تا شخصی نتواند خلاف آن عمل کند. دستور‌العملی در این باره در حال تدوین است که قرار است تا چند ماه دیگر عملیاتی شود.در نبود تیم‌های امداد و نجات کارشناسان توصیه می‌کنند بعد از بروز تصادف با گونه‌های جانوری در اولین اقدام، شخص باید بلافاصله با سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه تماس بگیرد، زیرا افراد عادی در چنین مواقعی نمی‌توانند کمک زیادی به گونه آسیب دیده کرده و به احتمال زیاد دخالت آنها سبب آسیب‌دیدن بیشتر حیوان یا خود شخص می‌شود.

در چنین شرایطی فرد نباید دست به کاری بزند که سبب رم کردن حیوان وحشی شود، زیرا به این شکل گونه حالت تهاجمی به خود گرفته و دست کم اقدام به فرار می‌کند، در نتیجه آسیب بیشتری خواهد دید. در این مواقع بهتر است اشخاص فاصله لازم را با گونه آسیب دیده حفظ کنند و با سازمان حفاظت محیط‌زیست تماس بگیرند.

باید هشدار داد در چنین حوادثی به زنده‌گیری گونه آسیب دیده نیاز است و این کار فقط از عهده کارشناسان و دامپزشکان برمی‌آید، بنابراین اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید به‌هیچ‌وجه دست به چنین کاری نزنید. باید تاکید کرد چنانچه حیوان تلف شده باشد نیز اطلاع رسانی شهروندان می‌تواند به کارشناسان کمک کنند، زیرا اگر گونه آسیب دیده بچه‌ای داشته باشد کارشناسان می‌توانند بموقع وارد عمل شوند و دست‌کم زندگی آنها را نجات دهند. با اطلاع‌رسانی می‌توان کارشناسان را در شناسایی نقاط حادثه‌خیز نیز یاری داد.هنگام رانندگی درجاده‌هایی که از زیستگاه گونه‌های جانوری عبور می‌کند دست‌کم می‌توان با رانندگی با سرعت پایین از وقوع حادثه پیشگیری کرد. با توجه به این‌که در فصل زمستان قرار داریم باید یاد‌آور شد در این فصل بحث مستی گونه‌های جانوری نیز مطرح می‌شود، زیرا اغلب آنها در این فصل در جست‌وجوی یافتن جفت مناسب بوده و فعالیت بیشتری می‌کنند. به گفته کارشناسان، گونه‌های نر در این فصل از حالت عادی بی‌پرواتر شده و به همین دلیل بیشتر از قبل آسیب‌پذیر می‌شوند.

۱ Comment

  1. زهره می‌گه:

    با آرزوی هر چه سریع تر تحقق آرمانهای انسانی و اخلاقی در تمام نقاط کشور!

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN