دو سوم گونه‌هاي گياهي و جانوري متعلق به آسيا و اقيانوسيه است

دیده بان حقوق حیوانات: رئيس سازمان حفاظت محيط زيست: دو سوم گونه‌هاي گياهي و جانوري متعلق به آسيا و اقيانوسيه است رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بيش از دو سوم گونه‌هاي گياهي و جانوري جهان متعلق به منطقه آسيا و اقيانوسيه است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، محمد جواد محمدي زاده در مراسم افتتاحيه نشست منطقه‌اي آسيا و اقيانوسيه (ساز و كار بين الدولي تنوع زيستي و خدمات زيست بومي ) كه در سالن همايش‌هاي سازمان محيط زيست برگزار شد، اظهار داشت: در منطقه ما غني‌ترين تنوع زيست جهان، بي همتا ترين اكو سيستم‌هاي حياتي با كاركردهاي متنوع و كم نظير در كنار كهن‌ترين تمدن‌ها وجود دارد و براي حفاظت از  عناصر حياتي و طبيعت بر ما تكاليفي را در مقابل جامعه جهاني تعيين مي‌كند.

وي ادامه داد: بيش از 2 سوم از گونه‌هاي گياهي و جانوري شناخته شده در جهان متعلق به منطقه آسيا اقيانوسيه است. بنابراين اين منطقه لازم است پيش آهنگي حركت‌هاي علمي در اين عرصه را بر دوش بگيرد.

محمدي زاده عنوان كرد: تنوع زيستي كليد تضمين ذخيره غذايي جهان است و براي زيست فناوري و به ويژه كشاورزي و پزشكي منبع عظيمي از ژن فراهم مي‌كند. همچنين براي بوم گردشگري (بيوتوريسم‌ها) محبتي عظيم به شمار مي‌رود.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست بيان كرد: نام گذاري سال 2010 به نام سال جهاني تنوع زيستي و نام نهادن دهه حاضر به نام دهه تنوع زيستي توسط سازمان ملل متحد، نشان از توجه كشورهاي جهان به اين موضوع دارد.

محمدي‌زاده اظهار داشت: با وجود تلاش‌هاي صورت گرفته براي تشويق كشورهاي صنعتي و در حال توسعه به اتخاذ توافقي مشترك در مورد اينكه حفاظت از طبيعت قرباني بهره وري اقتصادي نشود اما توافق مشترك بين تمام كشورها وجود دارد كه براي برقراري ارتباط قوي‌تر و مستحكم‌تر نياز به ساز و كار براي تنوع زيستي است كه به عنوان مكانيسم جهاني معرفي مي‌شود.

وي ضمن چند توصيه به كارشناسان و نمايندگان كشورهاي مهمان گفت: تعادل در مواجه با طبيعت و رجعت انسان به اصل خويش به عبارتي بهره برداري معقول و آشتي انسان با طبيعت كليد توفيق و تضمين كننده حيات رو به تعالي همه انسان‌ها است. بنابراين همان گونه كه در تمامي كتب آسماني و الهي اشاره شده بايد مسير حركت را به درستي تشخيص داده تا سياست دو سر برد حقوق آدمي و طبيعت را تامين كند.

محمدي‌زاده بيان كرد: ابزارهاي حقوقي مانند معاهده و پروتكل‌ها فقط بستر كار را فراهم مي‌كند ولي ابزار واقعي كه اخلاق و تحول درون به ويژه در نگرش به تنوع زيستي بوده است، بايد تغييرات شگرفي را ايجاد كند.

معاون رئيس جمهور با بيان اينكه آنچه كرده‌ايم در چند دهه گذشته آينده بسيار ناگوار را در پي خواهد داشت، تاكيد كرد: دانشمندان ما بايد از تكرار كرده‌هاي كلاسيك و كليشه‌اي دوري كنند و به تراوشات ذهني جديد در اين زمينه نيازمنديم. ضمن اينكه بايد از كليشه‌ها و قالب‌ها خارج شده و طرحي نو بياوريم..

محمد‌ي‌زاده گفت: انتظار دارم نتايج اين نشست علمي در تهران در اجلاس آتي IPBEF (تنوع زيستي) كه در پاناما سيتي برگزار مي‌شود يك بسته عملياتي و سياستي كارآمد تبديل كند و در هر يك از شاخصه‌ها راه حل محوري روشني ارائه كند.

نشست منطقه اي آسيا- اقيانوسيه با موضوع سازوكار بين دولي تنوع زيستي و خدمات زيست بومي شنبه گذشته با حضور 42 كشور از منطقه آسيا و اقيانوسيه در سازمان حقاظت محيط زيست آغاز شد . اين نشست به مدت سه روز در تهران ادامه دارد.

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “دو سوم گونه‌هاي گياهي و جانوري متعلق به آسيا و اقيانوسيه است”

  1. نوید رکوعی نیم‌رخ

    درسته آقای رئیس ، ولی چند درصد حفاظت می شه ؟

دیدگاهتان را بنویسید