اولین تک شاخ ایرانی در رامهرمز/ عکس

 

دیده بان حقوق حیوانات: اولین تک شاخ ایرانی در دشت دیمه رامهرمز به دنیا آمد.

ماه گذشته، غزال های عربی معاوضه شده با آهوان ایرانی که در منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز زندگی می کنند، صاحب یک بره شدند. غزال عربی یا اوریکس، به دلیل داشتن شاخ های صاف و متقارن اگر از نیم رخ و فاصله دور دیده شود، به دلیل همپوشانی شاخ ها شبیه به موجودی با یک شاخ رویت می شود و در طول تاریخ به عنوان یکی از اسناد وجود خارجی تک شاخ افسانه ای مطرح بوده.

تک شاخ یا Unicorn موجودی است افسانه ای که عمدتا به شکل اسبی سفید تصویر می شود با ریشی شبیه بز و یک شاخ تیز تاب دار بر روی پیشانی. تک شاخ که برای اولین بار توسط یونانیان باستان معرفی شد، تبدیل به مهمترین موجود خیالی قرون وسطی و عهد رنسانس شد. در آن زمان تک شاخ عمدتا به عنوان حیوانی جنگلی و کاملا وحشی معرفی می شد و مظهر زیبایی و پاکی به حساب می آمد و فقط دوشیزگان توان رام کردن آن را داشتند. در لغتنامه ها گفته می شد شاخ او قدرت تبدیل آب مسموم را به آب قابل شربی دارد که شفا دهنده است. تا قبل از قرن نوزدهم باور به وجود تک شاخ در میان مورخین، کیمیاگران، نویسندگان، شاعران، طبیعی دانان، فیزیک دانان و مذهبیون شایع بود.

اوریکس The oryx

اوریکس غزالی است با دو شاخ بلند و باریک بر پیشانی. برخی معتقدند که اگر اوریکس از فاصله دور و از نیم رخ دیده شود، شبیه اسبی با یک شاخ به نظر می رسد (در حالی که شاخ او بر خلاف تک شاخ اصیل به سمت عقب متمایل است.) احتمالا مسافرین عربستان افسانه تک شاخ را از این موجود گرفته اند. اگرچه به نظر می رسد نویسندگان کلاسیک به وضوح بین تک شاخ ها  و اوریکس ها تفاوت قایل بوده اند. Peregrinatio اولین سفرنامه مصوری بود که در 1486 منتشر شد. این سفرنامه شرح سفری بود به اورشلیم و از آنجا به مصر از طریق کوه سینا (طور سینا). این سفرنامه به وضوح حکاکی های بزرگ متعددی را توسط Erhard Reuwich نشان داد. او کسی بود که به این سفر رفته بود و شهرها را با جزییات و دقت زیاد تصویر کرده بود. این کتاب همچنین شامل تصاویر حیواناتی است که در این سفر دیده شده اند، و مشتمل است بر یک کروکودیل، شتر و تک شاخ (احتمالا اوریکس)، حیواناتی که آنها به راحتی در مسیر می توانستند ببینند.

هم پوشانی شاخ ها در نمای نیم رخ/ اوریکس افریقایی
شاخ ها بر خلاف تک شاخ افسانه ها رو به عقب است
نمایان شدن واقعیت در دید با زاویه
تک شاخ ایرانی در حال حاضر باید مشابه این عکس باشد

تک ‌شاخ چیست؟
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

تک شاخ یا Unicorn  نام موجودی اساطیری و افسانه در فرهنگ اروپای کهن و قرون وسطی است. با اینحال اسب تک شاخ در اساطیر دیگر فرهنگ‌ها نیز دیده شده است.

تک‌شاخ موجودی افسانه‌ای به شکل اسب با یک شاخ روی سر است. بر پایه افسانه‌ها، تک شاخ‌ها را نمی‌توان به آسانی شکار کرد زیرا بسیار چابک هستند … آن‌ها زنان و دختران را به مردان ترجیح می‌دهند … البته بعضی گویند که آن‌ها فقط توسط زنان رام می‌شوند.

شکل ظاهری

اسب تک شاخ اسبی سفیدو زیبا با یال‌های بلند است که در افسانه‌های اکثر نقاط اروپا از آن یاد شده است. این موجود تخیلی بدنی به شکل اسب و شاخی در بالای سر خود دارد که قالبا به شکل مارپیچ است. تک شاخ‌ها در ابتدای کره بودنشان طلایی رنگند و پس از آن در سیر بلوغ به رنگ نقره‌ای در می‌آیند و بعد از بلوغ کامل سفید رنگ می‌شوند … آن‌ها عموماً از اسب‌های عادی لاغر تر ولی بلند ترند.

ریشه تصور تک شاخ‌ها

ریشه اصلی تولد این موجود افسانه ای مشخص نیست … بعضی می‌گویند که این افسانه از یونان نشات می‌گیرد اما به خاطر گستردگی داستان هایی با شخصیت تک شاخ در کل اروپا و به خصوص شمال اروپا نمی‌توان آن را کاملاً جزء اساطیر یونان نام برد.

ریشه تک شاخ کنونی

تک شاخ‌های کنونی با تک شاخ‌های افسانه‌های گذشته اروپا بسیار متفاوت است. تک شاخ‌های سفید و بزرگی که شاخی چند متری بر سر داشتند و صورتشان کمی گرد تر از اسب بود در طول زمان دستخوش تغییراتی شدند که آن‌ها را به صورت اسبی سفید و لاغر با شاخی مارپیچ و کوتاه و یال‌های بلند در آورد.

ریشه این تک شاخ‌های کنونی هم مشخص نیست اما گمان می‌رود این تک شاخ از دانمارک و اسکاندیناوی ریشه می‌گیرد.

 

____________________________________

خبر مرتبط:

غزال‌های عربی ایران بچه‌دار شدند

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید