نظر نماینده IUCN درباره مرگ خرس مادر در آهار و یتیم بودن محیط زیست/ کارشناسان محیط زیست هیچ احساس مسئولیتی برای پیدا کردن دو توله خرس نداشتند

Animal-Rights-Watch-ARW-7984

دیده بان حقوق حیوانات: نماینده اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست (IUCN) در ایران با اشاره به مشکلات عدیده در محیط زیست کشور گفت: این حوزه به معنای واقعی یتیم شده است.

حسین ظهوری در گفت‌وگو با ایسنا با انتقاد از وضعیت فعلی محیط زیست و نوع حفاظت از حیوانات، گفت: هر روز شاهد اتفاقات جدیدی در حوزه محیط زیست هستیم که چیزی جز اسفبار کردن شرایط در پی ندارد.

وی با اشاره به مرگ یک خرس ماده در هفته‌های اخیر در یکی از روستاهای تهران اظهار کرد: طبق بررسی‌هایی که صورت گرفت این خرس به واسطه یک ماده سمی مسموم و کشته شده است و علاوه بر آن دو توله داشته که در نهایت بی‌توجهی بعد از مرگ مادر، متواری شده‌اند.

نماینده IUCN در ایران این اتفاق را ناشی از فقر فرهنگی مردم دانست و افزود: مردم این منطقه از نظر مالی هیچ مشکلی ندارند و عامل مسموم شدن این خرس صرفا مشکلات فرهنگی است. ظاهراً آنها برای حفاظت از دام‌های خود چنین راهکاری را انتخاب کرده‌اند.

این دکترای تنوع زیستی با تأکید بر اینکه این فقر فرهنگی امروز بیش از هر چیزی در جامعه خودنمایی می‌کند، تصریح کرد: علاوه بر این متأسفانه اظهارنظرهای به ظاهر کارشناسی، خود فشار بیشتری را به این شرایط تحمیل می‌کند. چیزی که در سازمان محیط زیست به وفور شاهدیم وجود افراد مدعی است و متأسفانه محیط زیست امروز به جهت کمبود متخصص واقعی لطمات زیادی را متحمل می‌شود.

ظهوری عنوان کرد: خرس موجودی است که هر دو سال یکبار جفت‌گیری می‌کند به همین جهت حفاظت از توله‌های آن بسیار حائز اهمیت است. به دنبال مرگ این ماده خرس در روستای آهار تهران، دو توله خرس از محل دور شدند و کارشناسان محیط زیست نیز هیچ احساس مسئولیتی جهت پیدا کردن این دو توله خرس نداشتند و به راحتی عنوان شد که نیازی به پیدا کردن این توله خرس‌ها نیست.

وی با اشاره به اینکه اهالی یک روستا زمانی که به راحتی یک خرس با آن جثه بزرگ را می‌کشند قاعدتاً دو توله خرس هفت هشت ماهه را در امان نخواهند گذاشت، افزود: این جای سؤال است که چرا زمانی که خرس مادر کشته شد محیطبانان و کارشناسان محیط زیست اجازه دور شدن دو توله خرس را دادند؟

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک اظهار کرد: محیط زیست ما به معنای واقعی یتیم شده است. هرکسی به خود اجازه می‌دهد به اسم متخصص وارد عمل شود در صورتی که محیط زیست و حفظ حیات وحش قانون و اصول دارد. مشکل امروز این است که همه خود را کارشناس می‌دانند.

ظهوری اضافه کرد: متأسفانه فراموش کرده‌ایم که حیوانات دارای شعور هستند و بدون در نظر گرفتن اصول محیط زیست و شعورمند بودن حیوانات اظهارنظرهایی بیان می‌شود که فقط مایه تعجب است. شرایط به قدری تعجب‌برانگیز شده که شکارچیان به راحتی به روی محیطبانان اسلحه می‌کشند و در نهایت محیط‌بان است که مقصر شناخته می‌شود.

_____________________

کشف لاشه ماده خرس قهوه ای در کنار دو توله یتیم/ تصویری

عاملان کشتار یک خرس قهوه ای در گلستان دستگیر شدند/ تصویری

 

دیدگاه‌ها

2 پاسخ به “نظر نماینده IUCN درباره مرگ خرس مادر در آهار و یتیم بودن محیط زیست/ کارشناسان محیط زیست هیچ احساس مسئولیتی برای پیدا کردن دو توله خرس نداشتند”

  1. زهره نیم‌رخ

    آیا 20 سال آینده یا 50 سال آینده و پس از آن خبری از وجود خرسها و سایر حیوانات خواهد بود؟! تا زمانی که در کشورمان حیوانات و حق حیات آنها محلی از اعراب نداشته باشد اوضاع روز بروز بدتر خواهد شد. از حیوانات شهری باید آغاز کرد.

  2. nature نیم‌رخ

    بالاخره برای اولین بار یک فرد مسئول حرف دل همه دوستداران محیط زیست را زد…
    واقعا محیط زیست یتیم است، حیوانات و حیات وحش ایران از بچه گربه های شهری گرفته تا خرس و شغال و کفتار مانند کودکان یتیم و آسیب پذیر در معرض انواعی از سواستفاده ها هستند بدون اینکه هیچ پناه یا امنیتی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید