مصوبه اکتشاف نفت در پارک ملی کویر بازبینی می‌شود

1302

دیده بان حقوق حیوانات: معاون رییس‌جمهور از بازبینی مصوبه اکتشاف نفت در پارک ملی کویر خبر داد.

به گزارش ایسنا محمدجواد محمدی‌زاده در حاشیه مراسم «امضای پروتکل الحاقی به کنوانسیون دریای خزر (تهران)»، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برای مصوبه قبلی پیشنهاد اصلاحیه فرستاده است و این امر جدیدی نبوده و مکررا اتفاق می‌افتد که مصوبه اشکالی داشته باشد و پس از مدتی اصلاح شود.

وی ادامه داد: قانون در حوزه مناطق چهارگانه در ارتباط با راه‌اندازی مجدد معادن متروکه مجوز داده اما در خصوص واکاوی معادن جدید، چنین اجازه‌ای نداده است و در حقیقت هر گونه تجدیدنظر در مورد مناطق چهارگانه و معدن‌کاوی با ضوابط و قوانین زیست‌محیطی اعمال می‌شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در جلسه کارگروه توسعه بخش معدن سازمان محیط زیست هم حضور داشته و هیچ گونه مصوبه‌ای که بر روی محیط زیست آثار مخرب داشته باشد، تصویب نمی‌شود.

اکتشاف نفت توسط ایران در دریای خزر هیچ گونه آثار مخربی نداشته است

محمدی‌زاده با بیان اینکه موضوع اکتشاف نفت در دریای خزر توسط کشورهای حوزه مانند آذربایجان از سال‌های پیش آغاز شده، افزود: ایران آخرین کشوری است که این فعالیت را در دریای خزر آغاز کرده و تاکنون کل عملیاتی که انجام شده، هیچ گونه آثار مخربی نداشته است.

وی ادامه داد: استانداردهایی برای فعالیت در دریای خزر تعریف کرده‌ایم که تاکنون چنین چیزی وجود نداشت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بیشترین مشکلی که در دریای خزر به وجود آمده، مربوط به کشور آذربایجان است که برای مقابله با این مساله، پیگیری‌های دیپلماتیک انجام شده و تعهدات لازم برای اصلاح وضع موجود گرفته شده است که در پی آن، کشور آذربایجان برخی چاه‌های حریم خود را در دریای خزر مسدود کرده و چاه‌های جدید را با استاندارد محیط زیست احداث می‌کند.

محمد‌ی‌زاده در پاسخ به این سوالی مبنی بر اینکه با اکتشاف نفت، فاجعه‌ای مانند “خلیج مکزیک” اتفاق خواهد افتاد یا نه؟ افزود: متاسفانه آلودگی‌هایی که در دریای خزر توسط کشور آذربایجان به وجود آمده، مربوط به همان شرکت انگلیسی است که باعث آلودگی خلیج مکزیک شده بود که به همین دلیل، اقدامات لازم برای اصلاح این مساله صورت گرفته و در نشستی که با روسیه داشتیم، در این خصوص صحبت‌هایی شده است.

وی در خصوص احداث پالایشگاه در مناطق چهارگانه، با بیان اینکه اجازه بهره‌برداری در این مناطق داده نمی‌شود، اظهار کرد: دو سال قبل مجوز فرآوری صنعتی پتروشیمی در خارج از این مناطق داده شده بود به این صورت که پس از امکان‌سنجی و بررسی، فرآوری صنعتی و پالایشگاه‌ها به خارج از محدوده مناطق چهارگانه انتقال داده خواهد شد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید