«بادوم زمینی» صدای وجدان بشر!

Animal-Rights-Watch-ARW-8312

دیده بان حقوق حیوانات: سال 1993 هنگامی که «بادوم زمینی» در ایالت میسوری ایالت متحده آمریکا کشف شد بسیاری از انسان‌ها برای این سنگ‌پشت گریستند. «بادوم‌ زمینی» به‌عنوان سمبلی برای آنچه بشریت بر سر محیط‌زیست، زمین و جانداران آن آورده، شناخته شد.
به گزارش فرهیختگان مواد پلاستیکی قاتل قدرتمند سیاره ما هستند. زمانی که انسان استفاده از پاکت‌ها و بسته‌بندی‌های کاغذی و پارچه‌ای را به بهانه قطع بیش از اندازه درختان کنار گذاشت نمی‌دانست ماده‌ای که به جای آنها انتخاب می‌کند خود قاتل محیط‌زیست، درختان و حیوانات خواهد بود. البته ساده‌انگاری است که اتهام افراط در مصرف مواد پلاستیکی را تنها به انسان‌ها و انتخاب نادرست‌شان مربوط بدانیم. ساز‌مان‌ها و شرکت‌های نفتی و تبلیغات آنها برای هرچه بیشتر استفاده کردن مشتقات نفت هم از عوامل عمده گرایش انسان‌ها به پلاستیک بوده است. این مواد را به سبب طولانی بودن تجزیه‌شان در طبیعت یعنی بین 300 تا 500 سال می‌توان در رده مواد تجزیه‌نشدنی طبقه‌بندی کرد. یعنی اینکه هنوز نخستین پلاستیک تولیدشده به دست بشر به چرخه طبیعت برنگشته است. در این میان حیوانات بزرگ‌ترین گروهی هستند که از رها شدن پلاستیک‌ها در طبیعت ضربه می‌خورند. سالانه هزاران جانور با خوردن پلاستیک‌ها یا گیر کردن در تورهای پلاستیکی می‌میرند و تنها دلیل آن هم این است که ما راه درست بهینه مصرف کردن پلاستیک‌ها را نمی‌دانیم. از میان این حیوانات گاهی مواردی مشاهده شده که قلب و روح انسان را به درد آورده و صدای وجدان نوع بشر بوده است. لاک‌پشت‌های دریایی که در تورهای ماهیگیری مستعمل رهاشده در دریا، گیر کرده‌اند یا پرندگان و چرندگانی که پلاستیک خورده‌اند از آن جمله هستند، اما داستان «بادوم زمینی» بسیار دردناک است.
«بادوم‌زمینی» 9 ساله از گونه سنگ‌پشتان گوش قرمز در حالی پیدا شد که نواری پلاستیکی که ویژه بسته‌بندی بطری‌های نوشابه است دور لاک او را گرفته و لاک‌پشت بی‌چاره در این بخش لاک خود رشد نکرده بود.
دامپزشکانی که او را معاینه کردند بر این عقیده بودند که «بادوم‌ زمینی» از دوران کودکی در این پلاستیک‌ گیر کرده و در این قسمت، لاک و اجزای داخلی بدنش رشد نکرده است. اگر این حادثه برای یک سمور آبی یا دیگر حیوانات آبزی اتفاق می‌افتاد حیوان بی‌چاره بی‌شک از عفونت می‌مرد. گو اینکه برای بسیاری از حیوانات دریایی و خشکی اتفاق‌هایی مشابه می‌افتد.
با معاینه «بادوم‌زمینی» دامپزشکان دریافتند که به جز لاک بخشی از اندام داخلی او هم به اندازه کافی رشد نکرده است. ولی خبر خوب این بود که می‌توانست با همین اندام ناقص هم زنده بماند اما چون لاک این حیوان بسیار سخت بود، دیگر امکان ندارد که این قسمت بدنش به حال عادی برگردد.
داستان «بادوم زمینی» تلنگری به وجدان انسان است. انسانی که طبیعت پیرامونش را به نابودی کشانده است و آرام‌آرام خود را نیز نابود می‌کند.
سنگ‌پشت گوش قرمز، بومی جنوب ایالات متحده آمریکاست و به بیشتر کشور‌های دنیا صادر و به‌عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شود. این گونه حالتی تهاجمی دارد و جزء صد گونه نخست مهاجم در دنیا به حساب می‌آید و به دلیل گاز‌های دردناکی که می‌گیرد در طبیعت رها می‌شود. این گونه در رقابت با سایر گونه‌های زیستی همسان خود بسیار موفق است و چون دشمن طبیعی ندارد، به سرعت تکثیر می‌شود.
بنابراین بسیاری از کشور‌ها به‌منظور حفاظت از گونه‌های داخلی حیات‌وحش خود، واردات این لاک‌پشت‌ها را ممنوع و مجازات‌های سنگینی برای نگهداری، خریدوفروش و رهاسازی این حیوان در طبیعت وضع کرده‌اند. اتحادیه اروپا خرید و فروش و نگهداری این‌گونه را از سال 1997 ممنوع کرده است.
به تازگی خرید و فروش این‌گونه از لاک‌پشت‌ها در کنار سمندر امپراتور (که گونه‌ای در حال انقراض است) به‌ویژه پیش از عید نوروز در کشور ما رواج یافته است. لاک‌پشت گوش قرمز را معمولا با نام لاک‌پشت مینیاتوری یا لاک‌پشت سنگاپوری پیش از عید نوروز به فروش می‌رسانند، در حالی که بیشتر این‌گونه از لاک‌پشت‌ها حامل ویروس بیماری «سالمونلا» (از بیماری‌های بسیار کشنده مشترک بین انسان و حیوان) هستند.

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “«بادوم زمینی» صدای وجدان بشر!”

  1. شهاب نیم‌رخ

    نوع بشر بالاخره زمانى به فكر مى افتد كه از تخريب طبيعت دست بردارد ، اميدى نيست كه آن زمان امكان جبران مافات وجود داشته باشد

دیدگاهتان را بنویسید