دیده بان حقوق حیوانات: رییس اداره ساماندهی و هماهنگی اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید با بیان اینکه دستورالعمل استانداردسازی باغ وحشها از سال ۹۰ به استانها ابلاغ شده گفت: البته انتظار نداریم که باغ وحشها طی مدت کوتاهی مانند یکسال به این استانداردها دست پیدا کنند.
سیدمسعود حسینی در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: طبیعی است که روند استانداردسازی باغ وحشها پنج شش سال طول بکشد زیرا این کار هزینههای بسیاری داشته و بخش خصوصی باید آن را از درآمد خود یا وامهایی که میگیرد پرداخت کند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز که یک دستگاه نظارتی است نمیتواند به آنها وام بدهد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال باغ وحش ارم باوجود پیشرفتهای بسیار خوبی که در ارتقای استانداردهایش از لحاظ فاضلاب، قفسها و … داشته نتوانسته به استاندارد لازم دست پیدا کند.
ضرب الاجلی برای استانداردسازی باغ وحشها داده نشده است
حسینی استانداردسازی باغ وحشها را یکی از اهداف سازمان محیط زیست دانست و گفت: به همین منظور سازمان تشویق و تنبیههایی را به کار میبرد تا با توجه به هزینههای زیاد و زمان بر بودن استانداردسازیها تا کنون ضرب الاجلی داده نشده است اما شاید در چند سال آینده برای انجام این کار نیز اقدام کنیم.
وی در خصوص برخورد با باغوحشهای غیراستاندارد اظهار کرد: اگر گزارشی از جانب همیاران سازمان محیط زیست یا بازدیدکنندهها مبنی بر غیراستاندارد بودن باغ وحشها یا فعالیتهای غیرمجاز ارائه شود نیروهای اجرایی سازمان که توسط ادارات کل استانها مدیریت میشوند به شدت با آنها برخورد میکنند.
حسینی ادامه داد: البته همه گزارشهای ارائه شده درست نیست اما اگر پس از بررسیها صحت گزارش تایید شود با متخلفان برخورد شده و مطابق قانون جریمه میشوند.
رییس اداره ساماندهی و هماهنگی اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید گفت: گهگاهی پیش میآید که باغ وحش حیوانی را خارج از حیطه سازمان و از طریق قاچاق اضافه میکند که با توجه به موجود بودن لیست همه حیوانات باغ وحشها در بانک سازمان حفاظت محیط زیست سریعا پیگیری شده و با آن برخورد میشود.
به گفته وی هرگونه انتقال و خرید و فروش حیوانات باید با اجازه سازمان حفاظت محیط زیست و پس از کارشناسیهای لازم و اینکه آیا باغ وحش مقصد امکان نگهداری از حیوان جدید را دارد یا نه انجام شود.
نزدیک به ۷۰۰ مرکز نگهداری حیوانات و باغ وحش در کشور وجود دارد
حسینی گفت: در حال حاضر حدود ۷۰۰ مرکز نگهداری و باغ وحش در کشور وجود دارد که تعدادی از آنها مجوز داشته و باقی آنها نیز درخواست مجوز دادهاند که کارهای آن در جریان است.
آخرین دیدگاهها