Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: در دزفول و مناطق اطراف آن ، بسیاری از مردم ، علاقه زیادی به خوردن گوشت گنجشگ دارند.

به گزارش عصرایران، در منطقه دزفول به دلیل وجود باغ ها و درختان زیاد ، جمعیت گنجشک ها بیش از مناطق دیگر است و البته این پرنده کوچک ، طرفداران پروپاقرصی زیادی هم دارد. به همین دلیل ، شکار ، فراوری و فروش گنجشک افراد زیادی در این منطقه را مشغول خود کرده است.

صیادان برای شکار گنجشک ها از دام های دوره ای استفاده می کنند. بدین شکل که معمولا صیادان برای شکار گنجشک یک مکان بخصوص را به عنوان قلمرو خود تعیین می کنند و برای مدتی معین در آن مکان مشخص، دام خود را برای شکار گنجشک می گسترانند.

صیادان چند روز قبل از آماده کردن دام، در منطقه مشخصی برای گنجشک ها طعمه می گذارند و آنها را به این مکان عادت می دهند. بعد از این که تعداد گنجشک های آن منطقه زیاد شد ، اقدام به پهن کردن دام خود برای شکار گنجشک ها می کنند.

http://64.130.220.65/Multimedia%5Cpics%5C1389%5C4%5CPhoto%5C2256.jpg

معمولا هر یک از صیادان چندین مکان مشخص برای صید دارند که به طور دوره ای به مدت چند روز مکان شکار خود را عوض می کنند.

هدف از این کار طبیعی نشان دادن جای دام است زیرا در صورتی که به صورت متوالی از یک مکان برای صید استفاده شود، تعداد گنجشک ها به مرور زمان در آن منطقه کم شده و در نتیجه گنجشک های کمتری صید می شوند.
شایان ذکر است که دام هایی با مساحت های مختلف برای صید وجود دارد که بسته به مکان و کثرت گنجشکها دام مناسب توسط صیاد انتخاب می شود. دام ها، تورهای وسیع به شکل شش ضلعی هستند که بر روی زمین پهن می شوند و پس از جمع شدن کنجشک ها، به ناگاه جمع می شوند و گنجشک ها را در خود گرفتار می سازند.

پس از آن صیاد از دریچه ای وارد دام می شود و ده ها گنجشک اسیر شده را داخل کیسه هایی که از قبل آماده کرده است می اندازد.

زمان لازم برای آماده کردن و تنظیم دام حدود نیم ساعت است. پس از آماده شدن دام ، صیاد روی دام و طناب آن را با خاک استتار می کند و خود نیز در مکانی به نام کمین گاه منتظر می ماند. معمولا فاصله کمین گاه تا دام حدود ۲۰ متر است. کمین گاه نیز معمولا چند شاخه درخت خشکیده یا یک گودال کوچک است که صیاد به منظور دیده نشدن در آن قرار می گیرد.

معمولا صیادان به طور متوسط و البته بسته به مکان قرار گرفتن دام و سایر شرایط، از قبیل شرایط جوی و خنکی و گرمی هوا، روزانه حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گنجشک شکار می کنند.

صیادان پس از شکار گنجشگها ، سر آنها را می برند و به صورت پرکنده به سیخ می کشند. در هر سیخ، ۱۰ گنجشک قرار می دهند و آنها را به صورت سیخی می فروشند. در حال حاضر قیمت هر سیخ گنجشک در دزفول ، ۱۰۰۰ تومان است.

هنگام فروش معمولا گنجشک ها بدون سر فروخته می شوند. البته حدود یک پنجم مشتری ها علاقه مند به خرید سر گنجشک نیز هستند.

مشتریان هم در ابتدا گنجشک ها را شسته، سپس آنها را به میزان چند دقیقه در آب می جوشانند. منظور از این کار، از بین بردن طعم تلخ اولیه گنجشک است.

پس از جوشاندن گنجشک ها، از آن ها در خورشت قیمه استفاده می کنند. البته بعضی اوقات گنجشک ها را با پیاز و گوجه فراوان سرخ کرده و سپس به آن آب اضافه می کنند. معمولا در این شیوه طبخ، که در زبان محلی به «اُ – بنگشت» معروف است، نان در آن تلیت می شود.

در صورت استفاده به عنوان گوشت در خورشت قیمه، معمولا با پلو سرو می شود. ولی معمولا صورت دوم آن یعنی همان « اُ بنگشت» از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
البته بعضی ها هم ترجیح می دهند گنجشک ها را بر روی آتش کباب کنند.

از نظر طب سنتی گنجشک طبع گرم دارد و به همین دلیل بیشتر مردم آن را در فصل زمستان استفاده می کنند. اما در تابستان هم به عنوان غذایی محلی مورد استفاده قرار می گیرد.

علت محبوبیت گنجشگ در بین دزفولی ها نسبت به سایر برندگان سالم بودن تغذیه گنجشک است. زیرا گنجشگ هیچ گاه از میوه جات فاسد و همچنین آفات گیاهی (لارو حشرات) همچنین آب آلوده استفاده نمی کند. گوشت گنجشک بر خلاف گوشت سایر پرندگان قرمز است.

علاقمندان به گوشت گنجشک ، آنقدر پروپاص هستند که هر روز صبح ، تمام گنجشک ها را از فروشندگان می خرند و بسیاری از اوقات ، اگر کسی نزدیک ظهر برای تهیه آن اقدام کند با این پاسخ مواجه می شود: تمام شد!

_________________________

خبر مرتبط:

کباب گنجشک، غذایی تاسف بر انگیز/ تصویری

صید گنجشک با تور/ تصویری

 محمد باقر صدوق خبر داد: پروانه انتفاعی صید سار و گنجشک با تور صادر می شود

پروانه انتفاعی صید سهره طلایی صادر می شود

مجوز صید برای پرندگان مهاجر و حفاظت شده

خوشمزگی، بهترین دلیل کشتار!

سه نفر شکارچی سهره جنگلی در بوکان دستگیر شدند

۲۵ پرنده کمیاب در آستارا کشف شد

فروش علنی گونه های حمایت شده در پیاده روهای پایتخت

خرید و فروش گونه‌های جانوری در معرض خطر در بازار پرنده‌فروش‌های خلیج فارس

بازی با حیوانات نادر ایرانی با مجوز محیط زیست

فروش یک گونه در حال انقراض در پیاده رو!

برچسب‌ها, , , ,

۴ Comments

  1. کاوه می‌گه:

    حداقل دستور طبخ این گنجشکهای زبان بسته را ننویسید!!

  2. آزاده می‌گه:

    آخه چه جوری دلشون میاد پرنده به این ظرافت و قشنگی رو با بی رحمی سر ببرند…
    آدم باید خیلی ظالم باشه تا بتونه این کار رو انجام بده…
    گناه داره بخدا…
    گوشت گاو و گوسفند کمتون بود که به یه ذره گوشت گنجشک هم رحم نمیکنید؟
    آی موجود دوپای خونخوار !!!دست از این وحشی گری ا ت بردار…

  3. نرگس می‌گه:

    ن خوردم اما… دیگه نه

  4. کریم می‌گه:

    با اطمینان به شما می گویم آمار آنها از آمار خیلی از پرندگانی که در رستوران های پایتخت کباب می شوند کمتر است . اینها چند صد سال است که کارشن این است و طبیعت نیز به تعادلی پایدار با این وضع رسیده اگر آنها این کار را نکنند و با توجه به آمار زیاد اینها در آن منطقه مزارع گندم را تخریب کنند و نون گیر شما نیاید که بخوری با تیر بار به جون این بدبختا می افتید اکنون عده ای کشاورز دارند کنترل آفت می کنند یک عده بگویند های و وای . فرانسوی ها هم اگر شما را در حال کشتن سوسک آشپزخانه ببینند شاید بگویند شما قاتل و جانی هستید و خدا ازتان نگذرد و الهی زیر وزنه له شوید و از ین حرفها لذا عقل را بر احساس حاکم نمایید و با این دید که کشاورز جهت تامین گندم کشور مجبور به کنترل آفت است این قضیه را نگاه کنیم

Leave a Reply


© ۱۴۰۰ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN