دیده بان حقوق حیوانات/ سپهر سلیمی: اعلام خبر ایجاد محدودیت در شبکه جهانی اینترنت و استفاده از شبکه داخلی با نام «اینترنت ملی» بازتابهای زیادی را در بین افراد جامعه و رسانه ها داشته است. در حالیکه جهان امروز به سرعت به سوی گسترش شبکه های اطلاع رسانی پیش می رود، طرح اینترنت ملی را می توان به نوعی حرکت در مسیر معکوس تکنولوژی تصور کرد که ممکن است به اینجا هم ختم نشود و مثلاً بعد از مدتی گفته شود که باید در اینترنت ملی هم محدودیت هایی ایجاد کرد و به روشهای قدیمی تر رجوع کرد و یا اصلاً مشخصات فنی اینترنت ملی در حد حرفهای گفته شده نباشد و تکنولوژی آن خیلی قدیمی باشد.
حرکت در خلاف مسیر شبکه های اطلاع رسانی و استفاده از سیستم های قدیمی اطلاع رسانی پیشاپیش باعث بروز نگرانی هایی برای دوستداران محیط زیست و حامیان حیوانات در سراسر کشور شده است. دوستداران محیط زیست و حامیان حیوانات معتقدند با ادامه این مسیر، کم کم کار به استفاده از ابزارهایی برای اطلاع رسانی می رسیم که بطور مستقیم با محیط زیست و حیوانات در ارتباط هستند.
برخی از طرح های احتمالی پس از ملی شدن اینترنت که باعث بروز نگرانی در دوستداران محیط زیست و حامیان حیوانات در سراسر کشور شده است شامل موارد ذیل است:
استفاده از کبوتر نامه بر:
همانطور که می دانیم در قدیم کبوترهای نامه بر گاهاً وظیفه انتقال اخبار و نامه ها را در مسیرهای مشخص بر عهده داشته اند و از اینرو از این روش می توان به عنوان یکی از جایگزین های مناسب ایمیل در آینده ای نه چندان دور نام برد.
استفاده از کبوتر برای ارسال ایمیل می تواند باعث ایجاد مخاطرات فراوانی برای این حیوانات زبان بسته شود. آلودگی هوا و گسترش شهرها از دلایلی است که جان کبوترهای ایمیل بر را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد. همچنین مشخص نبودن نحوه ی فیلتر کردن کبوترها از جمله دلایلی است که باعث نگرانی دوستداران حیوانات شده است. ضمن اینکه در صورت اجرای این طرح ممکن است ورود هرگونه پرنده ی مهاجر به کشور ممنوع است و پرندگان مهاجر وارد شده به کشور با اتهام جاسوسی مواجه شوند.
استفاده از طبل:
استفاده از طبل هم یکی دیگر از روشهای اطلاع رسانی در دنیای کهن بوده که در ژاپن و بویژه در میان سامورایی ها مرسوم بوده است. بنا بر اعتقاد اکثر کارشناسان محیط زیست استفاده از طبل باعث گسترش آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ خواهد شد و به نوعی محیط زیست انسان ها را با مخاطره مواجه خواهد کرد.
پیش بینی می شود استفاده از طبل به عنوان یکی از ابزارهای جایگزین ابزار بیوز (Buzz) در یاهو مسنجر مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از دود:
آتش و دود هم یکی دیگر از سیستمهای اطلاع رسانی بوده که توسط سرخپوستها استفاده می شده که ممکن است پس از ملی شدن اینترنت مورد اقبال عمومی قرار بگیرد.
این روش علاوه بر آلوده کردن هوا می تواند باعث بروز آتش سوزی در جنگل ها نیز شود و از اینرو باعث ایجاد حساسیت در بین طرفداران محیط زیست شده است. هر چند که کارشناسان محیط زیست معتقدند با توجه به حجم بالای آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، عملاً استفاده از این روش کارایی چندانی برای اطلاع رسانی نخواهد داشت.
استفاده از اسب و چاپار:
یکی دیگر از روشهایی که پیش بینی می شود پس از پروژه اینترنت ملی اجرا شود، استفاده از اسب و در واقع همان چاپار برای اطلاع رسانی است. کارشناسان اینترنت ملی استفاده از اسب را جایگزین مناسبی برای ارسال اطلاعات با حجم بالا می دانند و در واقع کبوترها وظیفه ارسال ایمیل های متنی را بر عهده دارند و اسب ها وظیفه ارسال فایل های پیوست شده (Attach ) با حجم بالا را بر عهده خواهند داشت.
دوستداران حیوانات معتقدند استفاده از اسب ها می تواند باعث بروز مشکلات فراوانی برای این حیوانات شود و جان این حیوانات را مورد تهدید قرار دهد. ضمن اینکه پیش بینی می شود از آنجائیکه چاپار سیستمی بوده که در ایران باستان مورد استفاده قرار می گرفته برخی از گروههای فرهنگی و سیاسی با آن مخالفت کنند و در این میان اسب ها قربانی درگیری گروههای سیاسی فرهنگی شوند.
منبع: دوستداران حیوانات و محیط زیست
___________________
امیدوارم این اتفاق نیافته.
امیدوارم این اتفاق نیافته .