
18 شیر، ۲ ببر، ۲ پلنگ و یک سیاه گوش در فضایی کوچکتر از مانژ سوارکاری، محل زندگی الاغ ها و فضای بازی کودکان محبوس بودند
دیده بان حقوق حیوانات: بررسی وضعیت باغ وحش های ایران نشان می دهد در تمامی این اسارتگاه های حیوانات، شرایط گونه های بزرگتر از لحاظ جثه از سایر حیوانات اسیر بد تر است. چنین شرایطی در باغ وحش تهران سلسله اتفاقاتی را ایجاد کرد که به کشتن تمامی شیرها پس از تحمل عمری سختی و رنج در قفس های تنگ انجامید.
به گزارش دیده بان حقوق حیوانات شرایط فعلی نگهداری حیوانات در اسارتگاه ها به گونه ای است که حیوانات بزرگتر عمدتا سختی و آزار بیشتری را متحمل می شوند. این حیوانات به دلیل خاص تر بودن و بزرگ بودن در شرایط عادی و در طبیعت به سختی قابل رویت توسط غیر متخصصین هستند به همین دلیل بیشتر مورد توجه بازدید کنندگان واقع می شوند. از سویی نیز علاقه مردم به دیدن حیوانات از نزدیک و تفکر سود محور مدیریت باغ وحش در کشور سبب تمکین مدیران در برابر خواسته های بازدید کنندگان و در نظر گرفتن فضای زیستی بسیار کمی برای این حیوانات می شود. این در حالی است که حیوانات بزرگ جثه عمدتا در طبیعت به قلمرو و زیستگاه بسیار بزرگتری نسبت به سایر گونه ها نیاز دارند. تمام این مسایل در کنار هم سبب رنج و عذاب و سختی بیش از حد حیوانات می شود. از دیگر سو به دلیل عدم آموزش مردم در زمینه رفتار با حیوانات اسیر، همچنین عدم برخورد با آزارندگان این حیوانات، استرس و فشار بسیار زیادی در زمان بازدید به حیوان وارد می شود.
در تصویر زیر طبق اسناد باغ وحش ارم تهران، به مقایسه فضای زیست شیرهای کشته شده با سایر حیوانات و با فضای با کاربری نامربوط به باغ وحش پرداخته ایم. چنانچه می بینید، فضای در نظر گرفته شده برای زیست تمامی شیرها، از غریب به اتفاق حیوانات دیگر باغ وحش کمتر است. با در نظر گرفتن اینکه در فضای مقایسه شده ۱۸ شیر، دو ببر، دو پلنگ و یک سیاه گوش زندگی می کردند و اینکه بخشی از این فضا مخصوص زندگی روز و نمایش گربه سانان است و بخش درونی مربوط به زندگی شب و استراحت آنها، سرانه فضای مربوط به هر یک از این حیوانات دربند، بیانگر فاجعه ای است که در حال آنها روا داشته شده و می شود. این در شرایطی است که تمامی این حیوانات در طبیعت قلمرو طلب بوده و قلمروی هر یک در طبیع چند ده برابر مساحت کل مجموعه ارم است. به همین دلیل پس از ورود ببرهای سیبری و اشغال دو اتاق توسط آنها، تراکم بیش از حد شیر ها در اتاقهای باقی مانده و وجود چند شیر نر در هر اتاق سبب شد یکی از شیر ها توسط سیمبا، قوی ترین شیر نر باغ وحش خفه شود. (خبر مربوط به شیری که خفه شد و سکوت رسانه ها را اینجا بخوانید.)
در سمت راست تصویر فوق نقشه کلی باغ وحش ارم را مشاهده می کنید و در سمت چپ این تصویر، مستطیل نارنجی کل فضای زیست گربه سانان بزرگ ارم است که با فضای مربوط به تک تک گونه های دیگر مقایسه شده. جالب است که فضای بازی کودکان ۳/۵ برابر، کشتارگاه الاغ ها ۲/۸ برابر، مانژ سوار کاری ۱/۴ برابر و فضای زیست شمپانزه ها برابر کل فضای اختصاص یافته به مجموع ۱۸ شیر، ۲ ببر، ۲ پلنگ و یک سیاه گوش است. ضریب سایر فضاها در کنار شکل قفس و نام گونه ساکن آن مشاهده می شود.
تصویر فوق نقشه کلی ساختمان گربه سانان بزرگ باغ وحش ارم است. بخش قرمز رنگ به دامپزشکی، نگهبانی و مسیر تردد مربوط ست و بخش سبز رنگ مربوط است به مجموع فضای شب و روز ۱۸ شیر، ۲ ببر، ۲ پلنگ و یک سیاه گوش. مجموع کل این فضا را که در تصویر اصلی به رنگ نارنجی نشان داده شده، با فضای زیست سایر گونه ها در باغ وحش مقایسه کنید.
ما اگر باغ وحش نخواهیم باید چیکار کنیم؟
و به چه کسی باید بگیم؟
پیشنهاد میکنم یک پتیشن را اندازی بشه و از مردم نظر خواهی کنیم…
بلکه بتوانیم در این جهنم حیوانات را ببندیم
ba shoma kamelan movafegham
تازه! اون جا که تو نقشه ی پلان نوشته “شیر” همش برای اون شیر های بدبخت نبوده!
اونجا همون جایگاه و ساختمان گربه سانان بوده که قفس های شیر ها کمی از اون بود!
ما خواهان بسته شدن باغ وحش هائی که از اسارتگاه بدتر است برای این بی زبانها هستیم اطفآ پیگیری بکنید