Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: گروه اجتماعی روزنامه ایران در تاریخ پنجم شهریور ۱۳۹۳ در صفحه ۱۵ خود گزارشی از جمعیت موش‌های تهران و اشکال مبارزه ناکام با این پدیده رو به رشد به چاپ رساند که در پی آن شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر شهرداری تهران جوابیه بلندبالایی را ارسال کرد که در پی می‌آید. در این جوابیه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر به آمار ۳۰ میلیونی تعداد موش‌ها انتقاد کرده و این رقم را غیر‌واقعی دانسته است. ابتدا باید عنوان کرد آمار گزارشگر ایران به تأیید دکتر اسماعیل کهرم مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رسیده و در واقع به استناد این منبع حقوقی بوده است. این در حالی است که محمد حقانی رئیس‌کمیته محیط زیست شورای شهر تهران صحبت از ۵۰میلیون موش زنده‌خوار در تهران کرده است.
طبیعی است که یک گزارشگر به آمارهای ارائه شده از سوی مرجع ذیصلاحی چون سازمان حفاظت محیط زیست انتقاد کند و اگر قرار باشد گزارشگری از واقعیت‌های پیرامون خود ننویسد، اصولاً از چه چیزی بنویسد!
اما پاسخ شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران:

۳۰ میلیون موش در تهران
در تاریخ پنجم شهریورماه ۱۳۹۳ در صفحه ۱۵ شماره ۵۷۲۸ روزنامه ایران مطلب طنزی در مورد معضل موش در تهران به قلم هدی هاشمی به چاپ رسید که پوشش طنز مطلب نافی نادیده گرفتن منابع علمی و نظرات کارشناسی و در  عین حال دخالت دادن اغراض سیاسی در قضاوت‌های غیر‌منصفانه و به دور از اخلاق حرفه‌ای مطبوعات نبود، لذا شرکت ساماندهی بر خود لازم می‌داند که توضیحاتی را در این خصوص با شهروندان و مخاطبان محترم روزنامه ایران در میان گذارد. خواهشمند است دستور فرمایید تا طبق قانون مطبوعات جوابیه این شرکت به صورت کامل، برابر و همسان از نظر اندازه تیتر و حجم محتوا در همان موضوع – صفحه چاپ گردد. (پاراگراف اخیر نیز ضمیمه لاینفک باقی متن می‌باشد)
بارها از طریق واحد روابط عمومی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر در قالب نشست‌های خبری مختلف طی ۶ ماهه اخیر اعلام شد این مجموعه آمادگی دارد تا از طریق حوزه تخصصی مبارزه با جانوران مضر شهری و کارشناسان مجرب این امر، همه اطلاعات صحیح با پشتوانه علمی را در اختیار خبرنگاران و  علاقه‌مندان به بحث موش در شهر تهران قرار دهد، از این دست اقدامات می‌توان به گشت شبانه با خبرنگاران در اواسط مردادماه سال جاری با عنوان شبگردی و موضوع مبارزه با موش‌ها و کنترل جمعیت آنها اشاره کرد، چه اینکه اصرار برخی از افراد برای گمراه کردن ذهن شهروندان و ایجاد ترس و وحشت از موضوعات غیر‌واقعی با ارائه آمار نادرست با منشأ نامعلوم برخلاف وجود اسناد، مدارک، تحقیقات و بررسی‌های علمی منطبق با روش‌های روز دنیا زیر‌نظر برجسته‌ترین استادان و کارشناسان کشور با عنوان کارگروه علمی، هیچ توجیه منطقی ندارد. لذا باز هم برای روشن شدن ذهن نویسنده محترم مقاله‌ای با عنوان «۳۰ میلیون موش در شهر تهران» به آگاهی می‌رساند که این اعداد نه تنها از سوی هیچیک از مراکز علمی و پژوهشی تأیید نشده است، بلکه از نگاه محققان و پژوهشگران دانشگاهی، بیشتر شبیه یک افسانه مضحک است که چاپ این آمار در تیتر مطلب، شایسته یک فرایند صادقانه اطلاع‌رسانی نیست، چه اینکه با مراجعه به سطحی‌ترین منابع دم‌دستی می‌توان به بی‌اعتبار بودن چنین آماری
پی برد.
در صورت وجود ۳۰ میلیون موش می‌بایست ۵ میلیون لانه با طول متوسط ۵/۱ متر و ۱۵ میلیون منفذ در شهر تهران مشاهده شود. این بدین معناست که در شهر تهران حفره‌ای با محیط تقریبی ۰۰۰/۷۸۵ متر و یا گودالی به مساحت ۰۰۰/۱۰ مترمربع و تونلی به طول ۵/۷ میلیون متر قابل رؤیت باشد!
این تعداد موش مورد نظر باید بین ۰۰۰/۲۷۵ تا ۰۰۰/۴۳۸ تن غذا در سال مصرف کند و ۵ تا ۱۰ برابر این منابع غذایی در شهر تهران را آلوده کند که برابر آمار سازمان بهداشت جهانی در حقیقت مصرف غذای ۰۰۰/۴۰۰/۱ نفر را سالانه شامل می‌شود و در صورت واقعیت، غذای تمامی شهروندان شهر تهران را آلوده کند. مصرف روزانه آب آشامیدنی این موش‌ها معادل ۴۵۰ هزار بطری ۵/۱ لیتری آب معدنی و سالانه حدود ۰۰۰/۰۰۰/۲۴۶ لیتر خواهد بود. این موش‌ها در هر متر مربع از معابر شهر به صورت یکسان قابل رؤیت بوده و طولی بیش از مسافت تهران تا لندن را به خود اختصاص می‌دهند. بدین ترتیب این موش‌ها سالانه هفتصد و پنجاه میلیارد فضله و سی هزار میلیارد موی بدن خود را در شهر تهران پخش می‌کنند؛ براین اساس هم‌اکنون شهر تهران غیرقابل سکونت می‌شد و به زعم نویسنده مقاله، شهری متروکه را تجربه می‌کردیم.
نگارنده مطلب روزنامه ایران در نوشتارش از سمی به نام «فنس» یاد می‌نماید که عدم کارایی و مناسبتش با اقلیم شهر تهران، توسط کارشناسان وزارت بهداشت و شهرداری بیش از شش ماه پیش، پس از بررسی‌های آزمایشگاهی در همان مراحل اولیه مطالعاتی، مشخص گردیده بود حال اینکه به نظر می‌رسد نشانه‌ای از نام سم انتخابی کارگروه علمی مرتبط در ذهنیت انتفاعی نویسنده وجود نداشته و شباهت محتوایی نوشتار با خاستگاه دلالان سم فنس بوضوح قابل لمس است. شاید یک جست‌و‌جوی معمولی در فضای مجازی راه‌حل ساده‌ای بود برای دستیابی به صحبت‌های مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران که کمتر از ۱۰ روز پیش از چاپ این مطلب در کنفرانس خبری خود سم دیفتیالون ایتالیایی را به عنوان سم مورد استفاده شهرداری معرفی کرده بود.
با توجه به توضیحات ذکر شده آیا بهتر نیست اگر قصد داریم درباره معضل جانوران مضر شهری طنز بنویسیم با پرهیز از مسائل حاشیه‌ای و با استفاده از نظر کارشناسان از مردم بخواهیم تا با تفکیک و کنترل دقیق‌تر زباله‌های خانگی، پرهیز از آلوده کردن معابر شهری بویژه در کنار اغذیه‌فروشی‌ها و پرهیز از ریختن مواد خوراکی فاسد در باغچه‌ها و جوی‌های شهری به شهرداری در مقابله با جانوران مضر کمک کنند؟ براستی مشکل موش در تهران با طعنه‌های سیاسی زودتر به نتیجه می‌رسد یا با همکاری‌های مردم در کنار تلاش مسئولان؟
شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، هیچ‌گاه ادعا نکرده است که معضل جانوران مضر به طور کامل از تهران رخت بربسته است اما با افتخار اعلام می‌دارد ضمن نتایج مبارک حاصل شده از حرکت‌های نوین چند ماه اخیر، آمار موش در تهران به صورت قابل توجهی تحت کنترل قرار گرفته است، لذا معتقدیم جمعیت کثیری از موش‌ها، بی‌صدا و فارغ از بلندگوهای تبلیغاتی، تهران را ترک گفته‌اند و اکنون نوبت خروج دلالان «احساس وجود موش» از این دایره است.

_______________________

جوسازی رسانه ای مدیریت شهری برای گردش مالی هنگفت از طریق موش کشی: احتمال حمله ۵۰ میلیون موش به تهران!

شش ماه دیگر تهران موش‌های میلیونی‌اش را نخواهد داشت؟!

معدوم سازی موش های تهران با اسلحه، روش های شیمیایی و مکانیکی! روشهای غیر کارآمد و آزارنده برای برخورد با حیوانات شهری

آنها را نکشید، هیچ کس به آنها محبت نمی کند!/ آیا راه عالمانه کنترل حیوانات شهری کشتن است؟

آیا راه کنترل جمعیت حیوانات این است؟/ تصویر +۱۲

آیا راه کنترل جمعیت حیوانات این است؟/ تصویر +۱۸

معدوم سازی موش های تهران با اسلحه، روش های شیمیایی و مکانیکی! روشهای غیر کارآمد و آزارنده برای برخورد با حیوانات شهری

طرح سگ کشی شهرداری رامسر به قتل زن جوان منجر شد

آغاز طرح “مرگ ترحم‌آمیز” سگ‌های ولگرد/ جمع اضداد: کشتن و ترحم

پس از سالها حیوان کشی: اولین گام شهرداری در مسیر صحیح کنترل حیوانات شهری/ مانور آموزشی صنوف آلوده‌کننده شهری

کدام مقصریم؟ ما یا موش ها؟ / صحنه های تاسف بار از زباله خرید شب عید/ تصویری

تک‌تیراندازهای حرفه‌ای در کمین موش‌های شهر/ امتداد روش های بی نتیجه و آزارنده

پس از پلنگ ها، این بار موش ها به مجلس می روند

روش های ناجوانمردانه کشتار حیوانات در سکوت حامیان حیوانات/ تصویری

طرح کنترل جمعیت جانوران مضر شهری در دو محور ولیعصر(عج) و شریعتی اجرا شد

ادامه سگ کشی شهرداری در تهران/ موش ها مسموم می شوند

بازیگر آمریکایی شیفته موش های تهران!/ تصویر

زباله ریزی بشر و تجمع سگهای آزاد در کوهدشت/ تصویری

اجرای طرح ضربتی مبارزه با جوندگان شهری در شرق تهران

تعارض موش‌ها و آدم ها در یک روستا/ تصویری

ادعای حمله «موش‌های گوشتخوار» به یک روستا/ گزارشی جوگیرانه از خورده شدن گوسفندان توسط جربیل!

برچسب‌ها, ,

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN