Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: نوزدهم دی ماه ۱۳۸۸ «شنگول» و «منگول»، نخستین بزغاله‌های تراریخته با قابلیت تولید پروتئین نوترکیب انسانی در ایران در مجمتع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی متولد شدند.

به گفته محققان پژوهشگاه رویان این بزغاله‌ها حامل ژن تولید پروتئین نوترکیب انسانی موثر در درمان مبتلایان هموفیلی نوع B بوده و پس از رسیدن به مرحله بلوغ، شیر آنها حاوی فاکتور ۹ انعقادی موثر در درمان این بیماری خواهد بود.

با گذشت نزدیک یک سال و نیم از تولد «شنگول» و «منگول» در گفت‌و‌گو با رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، آخرین وضعیت این بزغاله های تراریخته و روند تحقیقات تولید حیوانات تراریخته در پژوهشگاه را جویا شدیم.

دکتر حمیدرضا گورابی در پاسخ به ایسنا اعلام کرد که این بزهای تراریخته به مرحله شیرآوری رسیده‌اند و نتایج خوبی هم از آزمایش‌های شیر آنها به دست آ‌مده، به طوری که محققان رویان در حال حاضر به دنبال تخلیص داروی فاکتور ۹ حاصل از شیر آنها هستند.

وی خاطرنشان کرد: فاکتور ۹ پروتئین نوترکیبی است که در بدن انسان در کبد سنتز شده و در اثر اختلال در تولید آن فرد به هموفیلی نوع B مبتلا می‌شود؛ بنابراین، مصرف فرآورده دارویی تولیدی از شیر این دام‌ها می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد.

رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در خصوص روند تحقیقات پژوهشگاه در زمینه تولید حیوانات تراریخته گفت: این تحقیقات در پایگاه تحقیقاتی اصفهان پژوهشگاه رویان ادامه دارد که پس از تولید «حبه انگور» به عنوان بز تراریخته حامل ژن tPA ، دو، سه حیوان دیگر از همین گونه تولید شد که در حال حاضر در تهران نگهداری می‌شوند؛ اما هنوز به شیرآوری نرسیده‌اند.

وی تصریح کرد: داروی «tPA» در درمان سکته‌های مغزی و قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد به طوری که چنانچه این دارو بلافاصله پس از ایجاد سکته به انسان تزریق شود، موجب از بین رفتن سریع لخته‌ها شده و بافت‌های اطراف آن بر اثر نارسایی تغذیه از بین نخواهد رفت و جریان خون به حالت عادی باز خواهد گشت.

گورابی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص علت این که مدتی است اخبار کمتری از فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی پژوهشگاه رویان منتشر می‌شود، اظهار کرد: مبنای کار پژوهشگاه رویان این است که علم را جدی گرفته و در مقوله علم، تحقیق کند تا پایه‌ای برای رسیدن به کاربرد باشد. حال آن که بیشتر مردم عمدتا علاقه چندانی به پیگیری اخبار علمی ندارند و مباحث پس از رسیدن به مرحله فناوری و کاربرد برای آنها جذاب تر است.

وی ادامه داد: زمانی گزارش‌های زیادی از پیشرفت‌های علمی پژوهشگاه رویان اعلام می شد که برخی دوستان در دانشگاه‌ها از این موضوع گله می‌کردند. در حال حاضر گزارش‌های کمتری از فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشگاه اعلام می‌کنیم که به معنای کم شدن فعالیت های ما نیست و تنها به دلیل سیاست جدید اطلاع رسانی پژوهشگاه است.

____________________________

خبر مرتبط:

حیوانات آزمایشگاهی، قربانیان خاموش پیشرفت علم

گزارش بازدید از وضعیت حیوانات در مرکز تحقیقات دانشکده دندانپزشکی دانشگاه اصفهان (پروفسور ترابی نژاد)

بوسه به یاد ماندنی دو موش در صف مرگ

مرکز ملی موش تراریخت افتتاح شد/ تصویری

آزار حیوانات در پژوهشگاه رویان/ تصویری

لزوم نظارت بر دانشکده های دامپزشکی/ تصاویر

لزوم نظارت بر دانشکده های دامپزشکی ۲/ تصویر

ایران در تامین موش تراریخته خودکفا شد !!!

برگزاری سمینار ابزار های جایگزین آموزش و تحقیقات دامپزشکی در دانشگاه تهران

موش در بیمارستان: آلوده، بهداشتی یا با نمک؟

باز هم تغییرات ژنی در حیوانات، «آبگون» و «آبگینه»

۱ Comment

  1. Platypus می‌گه:

    یغما ی شعو ر

    و تا را ج ا نسا ن

    تا ریخ تو لد ما بو د .

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN