Subscribe: RSS Twitter

دیده بان حقوق حیوانات: در حالی که یک سال و ۲ ماه از اجرای ایده ورود ۲ قلاده ببر سیبری برای احیای نسل مازندران در کشور می‌گذرد و ببر نر ۶ ماه است که جان داده، وضعیت نگهداری ببر ماده که دوره‌ای هم مبتلا به بیماری مشمشه شد، قابل تأمل است.

به گزارش خبرنگار جامعه فارس، ببر نر سیبری که اردیبهشت امسال به ایران وارد شد حاصل تفاهم‌نامه مشترک سازمان محیط زیست ایران و روسیه بود برای احیای نسل منقرض شده “ببر مازندران “.

ببر سیبری در قرنطینه پارک ارم

تفاهم‌نامه‌ای که به گفته محمدی‌زاده؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اول اسفند سال ۸۸ با وزیر محیط زیست روسیه امضا شد و با حمایت‌های نخست‌وزیر این کشور مقرر شد در قبال تحویل ۲ قلاده پلنگ ایرانی به روسیه، ۲ قلاده ببرسیبری وارد ایران شود و در زیستگاه “میانکاله ” در مازندران روند احیای نسل آنها شروع شود.

محیط زیست برای ورود ۲ قلاده ببر از سیبری پروژه‌ای را تعریف کرد که رئیس سازمان محیط زیست بودجه مورد نیاز برای آن را ۵ میلیارد تومان اعلام کرد.

ببرهای روسی که مسئولان سازمان محیط زیست آن‌ها را به چشم قهرمانان زنده کردن یک نسل منقرض شده می‌دیدند، به چشم کارشناسان حیات وحش تنها حیواناتی دست‌آموز و غیروحشی بودند که پس از گذشت ۸ ماه از انتقال آن‌ها به ایران (باغ وحش پارک ارم تهران) با مرگ ببر نر، پیش‌بینی‌های کارشناسان حیات وحش درست از آب درآمد و ببر نر با یک “بیماری ” جان داد.

بیماری که با پیش‌بینی “ایدز گربه‌سانان “، “خوردن گوشت خر ” شروع شد و در نهایت مسئولان و کارشناسان به یک اجماع رسیدند و اعلام کردند : “ببر نر بر اثر بیماری مشمشه مرده است. ” بیماری باکتریایی مسری خطرناک که اغلب سبب ابتلای تک‎سمی‌ها می‌‌شود، بیماری مشترک بین انسان و حیوان که به شدت کشنده است.

ببر نری که صبح روز پنجشنبه (۹ دی) در باغ وحش پارک ارم جان داد همان ببری بود که محمدباقر صدوق، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، اول خردادماه سال گذشته اعلام کرد: “ببر نر از دیدن تصویر خود در استخر وحشت زده می‌شود. ”

گم‌شدن تنهایی ببر ماده در هیاهوی بچه‌ها

در شرایطی که ببر نر و ماده از همان ابتدای ورود به ایران در محوطه‌ای فنس‌کشی شده در باغ وحش پارک ارم تهران نگهداری می‌شدند، با مرگ ببر نر، ببر ماده همچنان در همان محل نگهداری می‌شد تا اینکه بیماری “مشمشه ” شیرهای باغ وحش را هم آلوده کرد و مسئولان مجبور به کشتن این شیرها شدند.

پس از مرگ ببر نر و شیرها، باغ‌وحش که مسموم از بیماری مسری “مشمشه ” شده بود و مردم از بازدید از باغ‌وحش ابراز نگرانی می‌کردند، پلمب شد اما پس از دوره‌ای اوایل امسال درهای باغ وحش دوباره به روی مردم باز شد.

مسئول باغ وحش ارم می‌گوید که دیگر آلودگی از نظر بیماری “مشمشه ” در باغ وحش وجود ندارد. اما ببر ماده‌ای که خود مسئولان بارها از ابتلای آن به بیماری “مشمشه ” ابراز نگرانی می‌کردند، در حال حاضرکجا نگهداری می‌شود؟ فضای فنس‌کشی‌شده اولیه در حال حاضر کاملاً خالی است حتی استخر کوچک آن‌ها هم آب ندارد.

جالب است در حالی‌که محیط زیست از عملکرد باغ وحش ارم در نگهداری از ببرها گله می‌کرد اما هنوز ببر ماده را از پارک ارم خارج نکرده است، ببر ماده برای باز شدن باغ وحش و خروج آن از پلمب، از باغ وحش خارج شد اما از پارک، خارج نشد.

بازدیدکنندگان خانه خالی ببر سیبری را در باغ وحش می‌بینند اما ببر ماده در همان نزدیکی‌ها در قرنطینه‌ای در میان پارک ارم نگهداری می‌شود. قرنطینه‌ای که می‌شد به جای یک پارک پر تردد، در نزدیکی سازمان محیط زیست در محل پارک پردیسان باشد تا نظارت مسئولان هم حداقل بیشتر انجام می‌شد.

انتقال ببرها از کامیون به محل قرنطینه در پارک ارم

میانکاله به عمر ببر ماده کفاف می‌دهد؟

خانه ببرها در پناهگاه حیات وحش میانکاله مازندران که روزی محیط زیست اعلام می‌کرد “آرشیتکت‌ها ” این خانه را خواهند ساخت به عمر ببر نر که کفاف نداد، برای ببر ماده هم مسئولان محیط زیست امروز و فردا می‌کنند.

در پی بازدید محمد جواد محمدی‌زاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از پناهگاه حیات وحش میانکاله و انجام مذاکرات با پیمانکار پروژه، قرار بر این بود تا پایان خرداد زیستگاه ببر وارداتی تحویل سازمان داده شود.

به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در صورت آماده نشدن پناهگاه حیات وحش میانکاله و تأخیر در تحویل آن پیمانکار به ازای هر روز تأخیر جریمه می‌شود.

در حال حاضر ۲۰ روز از مهلت تحویل این منطقه گذشته است و همه چیز آرام است، نه کسی از میزان جریمه پیمانکار می‌پرسد و نه محیط زیست درباره علت این همه تعلل در به ثمر رساندن ایده انحصاری خودش برای احیای نسل مازندران توضیح می‌دهد.

فنس‌کشی، آماده سازی محل زیستگاه ببر وارداتی، ایجاد فضای آزادی که بتوانند در آن زندگی کنند، فراهم کردن قفس‌هایی برای استقرار ببرهای وارداتی همچنین اتاقک‌های مخصوص دامپزشکی و دسترسی به فضای ساحلی برای شنا کردن ببرهای وارداتی از جمله اقداماتی است که باید توسط پیمانکار اجرایی شود.

________________________

خبر مرتبط:

باغ وحش ارم میزبان دو شیر دریایی شد!

روس‌ها برای عیادت از ببر ماده به ایران می‌آیند

مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست با طرح تکثیر در اسارت حیوانات

احتمال جابجایی زیستگاه نگهداری ببر مازندران از میانکاله

ببرها به میانکاله نمی‌روند …

ببر سیبری در سمسکنده!

ببر سیبری ماده رو به بهبود است

نگرانی بابت باغ وحش تهران وجود ندارد

تکذیب خبر مرگ ببر ماده روسی باغ وحش ارم

تا دو ماه آینده: ببرهای روسی به میانکاله منتقل می شوند

ببر ماده وارداتی روسی هیچ‌گونه بیماری ندارد

شکایت محیط زیست از باغ وحش تهران

از فرستادن ۴ ببر دیگر جلوگیری کنید!

۱ Comment

  1. Platypus می‌گه:

    من که این چند روزه بخاطر مرگ جوان رشید میهن” یاسر انصاری” تحت فشار عصبی هستم .آنوقت این بی اصل نصب ها ،نا مردها با این ببر بی گناه این رفتار را هم می کنند . تا حسابی مرا دق مرگ کنند .آنهم از برنامه شیرهای دریایی بد بخت بدون استخر ! بدبختی اینجاست ،تصمیم دارند چند توله ببر هم مجددا وارد کنند !!! بنا بر این از تمام خوانندگان معذرت خواسته ، مایلم لفظ […] بی مسئولیت را برای مقامات باغ وحش ارم بکار ببرم .ببخشید ،چاره ای دیگر برایم نگذاشتند .

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN