برنامه 5 ساله مدیر استانی در پاسخ به درخواست صریح وزیر!

Animal-Rights-Watch-ARW-8219

دیده بان حقوق حیوانات: بعد از آنکه وزیر درخواستی امیدوار کننده مطرح کرد، مدیر ارشد استانی سخنانی بر زبان آورد که پیش از آنکه فعالان محیط زیست را خوشحال کند، خیال صیادانی را راحت کرد که از موضع گیری های اخیر نگران شده و می‌پنداشتند سلسله واکنش های بروز کرده به معنای برچیده شدن بساط پر سودشان است اما حالا قوتی قلبی امیدوار کننده برای تداوم اعمال غیر قانونی خود یافته اند!

وزیر از استاندار خواسته که بساط شکار غیر مجاز برچیده شود و بالاترین مقام استانی محیط زیست در واکنش از برنامه‌ای چندین ساله با شیب ملایم برای برچیده شدن این بساط سخن گفته؛ آیا از این واکنش عجیب تر سراغ دارید؟به گزارش «تابناک»، هر ساله با فرا رسیدن فصول سرد سال، هنگامی که سیل پرندگان مهاجر از قطب شمال به سرزمین های گرمسیری از جمله کشورمان سرازیر می‌شود، اخباری از تالاب های شمالی کشورمان مخابره می‌شود که به هیچ وجه خوشایند نیست. اخباری که حکایت از کشتار و قلع و قمع شدید این مهمانان تازه از راه رسیده دارد و نوعی لجام گسیختگی در صید و شکار این گونه ها را نشان می‌دهد.

از این رو از لجام گسیختگی صید به ویژه پیرامون تالاب هایی که در مازندران وجود دارد سخن می‌گوییم که می‌بینیم برای صیادان و شکارچیان نه تنها مسائلی چون مجاز یا غیر مجاز بودن و حتی محدودیت شکار برای حفظ گونه هیچ جایگاهی ندارد، بلکه اصولا اهمیتی ندارد که قرار است چه چیزی شکار شود؛ از این روست که هیچ پرنده حلال و حرام گوشتی از دست ایشان زنده خارج نشده و علاوه بر آن، در صورتی که کراهت شدیدی از خوردن یک پرنده صید شده در عموم وجود داشته باشد، نهایتا حیوان برای تاکسیدرمی کردن کشته می‌شود.

http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1393/10/4/455570_677.jpgسالهاست که انبوه دام ها و تله ها و شلیک های متعدد، از امثال تالاب های کم نظیری چون فریدونکنار، قتلگاهی کم نظیر برای پرندگان بی نظیر مهاجر ساخته برخی از آن با نسل کشی یاد می‌کنند ولی حتی غیر مجاز بودن این عمل نیز نتوانسته موجبات برچیده شدنش را فراهم آورد تا فعالان محیط زیست به این نتیجه برسند که دستشان به جایی بند نیست و به اصطلاح «آنچه به جایی نرسد، فریاد است!»

البته امسال حکایت متفاوتی رقم خورده است؛ حکایتی که برخی فعالان محیط زیستی آن را رقم زدند و موجبات بروز واکنش هایی در مسئولان را فراهم آوردند. حرکتی به غایت نکو که با راه اندازی کمپین آغاز شد، به مذاکره با مسئولان برای نشان دادن ابعاد مختلف ماجرا ادامه یافت و در حالی که امید به ثمر نشستن آن به شدت کمرنگ بود، موجب شکل گیری جلساتی ویژه در استان مازندران برای مقابله با این قانون شکنی آشکار و گسترده شد.

متاسفانه باید اذعان داشت که این اتفاق در ادامه ابتر ماند چراکه هیچ خبری از مقابله ای که مسئولان مختلف استانی وعده انجامش را داده بودند نشد تا به نظر برسد که جریانی هماهنگ و البته قدرتمند مانع از شکل گیری عزمی برای پایان دادن به نسل کشی پرندگان در تالاب های شمالی کشورمان می‌شود. البته این انتهای ماجرا نبود.

طی روزهای گذشته، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری با سفر به مازندران داشت و طی بازدیدی که از تالاب بین‌المللی ازباران داشت، بعد از آنکه از زیبایی های چشم نواز پرندگان مهاجر در منطقه بهره مند شد، با تاکید بر این نکته که این طبیعت زیبا باید حفظ شده و اجازه ورود افراد سودجو به حاشیه آن داده نشود، از استاندار مازندران خواست تا حواشی مربوط به تالاب‌های فریدونکنار به‌ویژه در حوزه شکار غیرمجاز برچیده شود.این سفر در حالی بعد به روستای ازباران، برگزاری مراسم یادواره 44 شهید این روستا و در نهایت معرفی روستای ازباران به عنوان یکی از روستای نمونه کشوری ختم شد که وزیر دادگستری را جمعی از مسئولان استانی، از جمله مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همراهی می‌کردند تا به نظر برسد که بهترین مقدمات برای برخورد شایسته با شکارچیان و صیادان غیر مجاز فراهم آمده است.

این در حالی است که ساعاتی نگذشته، به نقل از ناصر مهردادی، مدیر کل محیط زیست استان اظهار نظری عجیب در خبرگزاری ها منتشر شد که تطبیق آن با درخواست وزیر دشوار است؛ وی در گفت‌وگو با مهر از طرحی پنج ساله برای حمایت از پرندگان مهاجری چون قوهای آوازه خوان خبر داد و گفت: «در راستای این طرح، در یک برنامه زمانی پنج ساله با شیب ملایم، دامهای هوایی و کرس که از روشهای صید پرندگان است، جمع آوری و نسبت به ساماندهی تالاب و ممنوعیت صید و شکار اقدام می‌شود.»

بدین ترتیب صیادانی که از اظهار نظر وزیر دادگستری نگران شده و می‌پنداشتند سلسله واکنش های بروز کرده به معنای برچیده شدن بساط پر سودشان است، خیالشان از همه بابت راحت شد چراکه همه به خوبی می‌دانیم معنای ارائه برنامه پنج ساله توسط مدیری که معلوم نیست عمر دوران خدمتش چه زمانی به اتمام می‌رسد، در دولتی که خیلی کمتر از طول برنامه از عمرش باقی مانده و در برنامه‌ای که هر روز و هر ساعت ممکن است متحول شود، یعنی چه!

جالب تر اینجاست که می‌بینیم به دلیل شیوع آنفلوانزای پرندگان، چند هفته‌ای است که بحث ممنوعیت شکار بار دیگر مطرح شده و پس از اعلام رسمی این ممنوعیت در استان گلستان، چند روز پیش تر، مدیر کل محیط زیست استان مازندران از اعمال این ممنوعیت در استان تحت امر خود هم خبر داده است؛ اینجاست که می‌توان پرسید اگر شکار ممنوع است، پس چرا سامان دادن شکار و صید بی رویه در منطقه به برنامه پنج ساله نیاز دارد و همین امروز نباید با کسانی که این ممنوعیت را به سخره می‌گیرند، برخورد نمود؟!

آیا این تناقض ها و پراکنده گویی ها بهترین شاهد و مثال برای نشان دادن فقدان عزم مقابله با نسل کشی پرندگان نیست؟ آیا انتظار برای تحقق برنامه پنج ساله در حالی که می‌دانیم ممکن است برخی از گونه های منحصر به فرد به دلیل شکار بی رویه از عرصه حیات نیست شده و برای همیشه منقرض شوند، تفاوتی با وعده سرخرمن دادن دارد؟!

____________________________

 بازدید وزیر دادگستری از تالاب بین‌المللی ازباران فریدونکنار/ تصویری

بیانیه شماره یک «کمپین پرواز» در رابطه با نسل کشی پرندگان شمال کشور

حمایت مسوولان امنیتی استان مازندران از «کمپین پرواز»؛ حمایت از برخورد قاطع با دام های هوایی

حمایت قاطع محیط زیست از «کمپین پرواز»

حمایت ۳۲ گروه زیست محیطی از «کمپین پرواز»/ جلوگیری از نسل کشی پرندگان مهاجر از اولویت های اولیه زیست محیطی است

مخالفان شکار احساساتی هستند؛ همراهی هومن جوکار با کشتارچی پیر

اعلام موجودیت «کمپین پرواز» همزمان با آغاز نسل کشی پرندگان مهاجر فریدونکنار/ درخواست همراهی

اعمال مدیریت مشارکتی و تعامل با جوامع محلی فریدونکنار

بیانیه شبکه سمن های زیست محیطی استان مازندران در رابطه با نسل کشی در فریدونکنار/ درخواست همراه شدن مسئولان محترم ارشد و نیروی انتظامی استان

سیاه چاله فریدونکنار آبروی ایران را نشانه گرفته است

نامه سرگشاده تشکل های زیست محیطی به ابتکار؛ درخواست برخورد قانونی، عاجل و قاطع با نسل کشی پرندگان مهاجر در فریدونکنار

هشدار یک حقوقدان نسبت به تخریب محیط زیست و کشتار گستردۀ پرندگان مهاجر در فریدونکنار

در رخدادی تحسین بر انگیز ماموران برای حفاظت از پرندگان مهاجر در فریدونکنار مستقر شدند

فریدونکنار: از کشتن گونه های در معرض تهدید جهانی با حشره کش تا فروش تاکسیدرمی آنها/ تصویری

بازار پرندگان وحشی دامگاهی در فریدونکنار/ تصویری

برگزاری جلسه ساماندهی و کنترل وضعیت شکار و صید در دامگاه های منطقه فریدونکنار

خرید و فروش علنی پرندگان وحشی در فریدونکنار/ تصویری

احداث اولین برج پرنده نگری ایران در فریدونکنار/ آگاه‌سازی جامعه محلی برای حفاظت از «امید»

آغاز کشتار میهمانان در فریدونکنار/ فرود ۲۰۰۰ پرنده مهاجر در زمینهای کشاورزی

باغ پرندگان در پارک لاله شهر فریدونکنار/ تصویری

فاجعه سالیانه در فریدونکنار؛ نسل پرندگان مهاجر فریدون‌کنار و سرخ‌رود در خطر است

تنهاترین پرنده ایران

دامگاه فریدونکنار‍، قتلگاه میلیونی پرندگان مهاجر

شکار ناموفق آخرین درنای سیبری ایران/ زندگی امید با شانس، محیط زیست به دنبال احیای شیر و ببر

شیوه‌ای ایرانی برای صید پرندگان؛ خیانت اردک!

حراج فلامینگو به قیمت ۵ هزار تومان در جاده‌های فریدون کنار! / تصویر

دوما (دامگاه پرندگان وحشی)/ تصویری

بازار پرندگان وحشی دامگاهی در فریدونکنار/ تصویری

خیانت اردک؛ شیوه‌ای ایرانی برای صید+عکس

جایگزین‌کردن طبیعت‌گردی به جای شکار

آغاز کشتار میهمانان در فریدونکنار/ فرود ۲۰۰۰ پرنده مهاجر در زمینهای کشاورزی

امید به طبیعت ایران بازگشت/ میهمان تنهای شمالی در دامگاه

قوهای مهاجر شالیزارهای سرخ‌رود/ تصویری

فرود ۳۰۰۰ قو در سرخ‌رود مازندران

تنهاترین پرنده ایران

تنها پرواز می کند اما امید ها را ناامید نمی کند

۲۷ تن ذرت برای تغذیه قوهای سرخرود به اتمام رسید.آنها را فراموش نکنیم.

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “برنامه 5 ساله مدیر استانی در پاسخ به درخواست صریح وزیر!”

  1. محمد نیم‌رخ

    هرچه بگندد نمكش ميزنند. واى به روزى كه بگندد نمك.

دیدگاهتان را بنویسید