Subscribe: RSS Twitter

Animal-Rights-Watch-ARW-8478

دیده بان حقوق حیوانات: در حالی که مدیران ۲۱ استان کشور با پیوستن به کمپین «سیرک نه!» متعهد شده اند مجوزی برای حیوان آزاری در سیرک ها صادر نکنند، دستوراتی از برخی اتاق های پردیسان در حمایت از حیوان آزاران میلیاردر صادر شده است و قرار است در روزهای آتی دو سیرک حیوان آزار به صورت همزمان دراستان کرمانشاه فعال شوند.

سیرک حیوانات نه! این درخواستی بوده که حامیان حیوانات در یک دهه گذشته به شکل های مختلف آن را بیان کرده اند. مخالفت با حضور، شکنجه و قاچاق حیوانات در سیرک ها خواست عمومی هواداران محیط زیست و دوستداران حیوانات از زمان شکل گیری نهاد های مدنی و سازمانهای مردم نهاد بوده است.

برگزاری دو تجمع اعتراض آمیز در آذر و دی ماه ۱۳۸۶ در پارک پردیسان و در محل برگزاری سیرک حیوانات نقطه عطف نمایان شدن خواست عمومی حامیان حیوانات برای پایان آزار حیوانات در سیرک ها بوده است. پس از آن بود که نگاه ها بیش از پیش به سیرک حیوانات جلب شد و اعتراضات فراگیرتر شد. مستندات علمی، گفتگو های حامیان حیوانات و تصاویر آزار حیوانات در سیرک ها یکی پس از دیگری منتشر شد. پس از آن و بر اساس مطالبات اجتماعی دیده بان حقوق حیوانات از سال ۱۳۸۸ دیده بان حقوق حیوانات اقدام به اخذ استفتاء از مراجع تقلید و مجتهدان دینی در خصوص سیرک حیوانات نمود.

حاصل این تلاش ها در کنار خواست عمومی، مستندات علمی و تجربی و استفتائات دینی باعث تشکیل کمپین «سیرک نه!» شد. کمپینی که از سوی بیش از ۴۵ سازمان مردم نهاد زیستی حمایت می شود و نشان پرسابقه ترین گروه های حامی حیوانات در میان حامیان آن خودنمایی می کند.

هدف کمپین «سیرک نه!» مشخص است: پایان مطلق حضور حیوانات در سیرک ها. هدفی که با توجه به کم بودن تعداد سیرک های حیوانات در ایران بسیار در دسترس محسوب می شود. این کمپین مستند به اجماع علما بر حرمت حیوان آزاری در سیرک ها، از مدیران استانی محیط زیست دعوت کرد با پیوستن به این کمپین مانع از اجرای سیرک حیوانات در استانهای خود شوند و به همین دلیل استانهای خراسان رضوی و قم آغازگر این راه بودند و پس از آن یکی پس از دیگری استانهای دیگر به این کمپین پیوستند و تعداد استانها به ۲۱ استان رسید. مدیران کل محیط زیست ۲۱ استان با ارسال نامه و یا گفتگو با رسانه ها به اشکال مختلف تعهد دادند مانع از اجرای سیرک حیوانات در استانهای خود خواهند شد. در همین روزها معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز از این کمپین حمایت کرد و لوگوی سازمان به جمع حامیان این کمپین اضافه شد.

کمپین «سیرک نه!» که علاوه بر کسب اجماع مراجع تقلید در قالب ۱۹ فتوا، فتوای رهبری در جایز نبودن آزار و اذیت حیوانات را نیز اخذ کرده بود، با در نظر داشتن سختی زندگی برخی معرکه گیرانی که نباید به آتش میلیاردرهای دست و دلباز و پر دوست و آشنای این حیطه شرایط معقول و اجرایی را برای حذف هر دو دسته سیرک بازان (میلیاردر و کم درآمد) به مسوولان ارایه کرد.

در این میان علیرغم اجماع علما و نظر رهبر، مطالبه عمومی، مرجع های معتبر علمی و اخلاقی، حمایت ۴۵ گروه غیردولتی، حمایت رسمی بالاترین شخص سازمان حفاظت محیط زیست از حذف حیوانات از سیرک ها، از بعضی از اتاقهای پردیسان صدای دیگری شنیده شد. به جای حذف حیوانات از سیرک ها خبر از تهیه دستورالعملی برای ادامه دادن به استثمار حیوانات در سیرک ها شنیده شد و بلافاصله جلسه ای با حضور نمایندگان سازمانهای فعال حامی حیوانات و در حضور دکتر کیخا، معاونت طبیعی سازمان محیط زیست برگزار شد. در آن جلسه همه نمایندگان سمن های حامی حیوانات بلا استثناء مخالفت خود با دستورالعمل تنظیم شده را اعلام کردند و خواستار حذف قطعی حیوانات از سیرک ها شدند. معاون سابق سازمان محیط زیست با توجه به مستندات ارایه شده و پس از رویت فتوای مقام معظم رهبری حمایت خود از کمپین سیرک نه و حذف حیوانات از سیرک ها را اعلام کرد. در آن جلسه نماینده یک گروه فیسبوکی در کنار رییس اداره ساماندهی امور مناطق سازمان محیط زیست از آن دستورالعمل دفاع کردند و گفتند زمان حذف حیوانات از سیرک ها فرا نرسیده است. مدتی بعد نیز دم روباه از خبرسازی های حمایت از دو سیرک متمول بیرون زد و گروه فیس بوکی که ظاهرا به نوعی از مکاتبات اداره ساماندهی امور مناطق آگاه میشد، تلاش کرد دو معرکه گیر پوشالی را قهرمان و پهلوان تاریخ کشور ایران معرفی کند!

در حالیکه گروه های معتبر زیست محیطی و مدافع حقوق حیوانات داستان زجر حیوانات در سیرک ها را موکول به قاطعیت سازمان حفاظت محیط زیست کرده و اعلام کردند بابت حذف حیوانات از سیرک ها اعتباری بین المللی برای ایران کسب خواهد شد، باز هم از پردیسان خبرهای دیگری شنیده شد و در اسفند ماه سال گذشته محمد رضا داداشی رییس اداره ساماندهی امور مناطق سازمان محیط زیست خبر داد که به سیرک های حیوانات دو سال مهلت داده خواهد شد، دو سال مهلتی که چنان انتخاب شده بود که از پایان عمر دولت فعلی گذر کند تا شاید تغییرات دولت و تغییر احتمالی ریاست سازمان و اتفاقات دیگر، منجر به ادامه فعالیت سیرک های حیوانات، به خصوص متمول ترینشان شود.

با اینحال اعتراض حامیان حیوانات در خصوص عملکرد مدیران پایین دست پردیسان به اتاقهای طبقات بالای پردیسان نرسید. اینک در آستانه بیستم شهریور، روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات خبر رسیده است که اداره ساماندهی امور مناطق سازمان محیط زیست مجوز برگزاری دو سیرک در استان کرمانشاه که پیش از این اعلام کرده بود در آن سیرک حیوانات برگزار نمی شود را از مقر اصلی سازمان محیط زیست صادر کرده است، مجوزی که طبق ادعای این اداره ده روزه است اما چاپ پوستر های این سیرک نشان می دهد مسوولان اداره ساماندهی امور مناطق سازمان، حتی از نظارت حد اقلی بر تبلیغات و زمان فعالیت سیرکی که به آن مجوز داده اند نیز ناتوانند و سیرک گردان مذکور از هم اکنون مدت اجرا را سی روز ذکر کرده و پوستر و تراکت تبلیغاتیش را نیز منتشر کرده است!

اینکه چگونه یک فرد در سازمان حفاظت محیط زیست مجاز است دستور مافوق خود را نادیده بگیرد، به خواست عمومی مردم و حمایت ۴۵ سازمان غیردولتی زیست محیطی دهن کجی کند و از همه مهمتر اینکه فتوای مراجع تقلید و عالی ترین مقام حکومتی کشور را ندیده بگیرد و اجرای آن را به تعویق بیندازد جای پیگیری و کنکاش از سوی نهادهای نطارتی دارد. با اینحال مراتب به صورت موکد برای اتمام فعالیت سیرک های دارای رابطه حسنه با مجوزسازان پیگیری خواهد شد.

دیده بان حقوق حیوانات ضمن ابراز تاسف از اتفاقات رخ داده به کلیه مدیرانی که در برابر کمپین «سیرک نه!» کارشکنی می کنند هشدار می دهد که در صورت ادامه صدور مجوز ها از مرکز با توجیهات پوشالی و عدم توقف فعالیت سیرک ها، با توجه به مستندات فقهی باید پاسخگوی اقدامات خود در سایر مراجع باشند. همچنین به مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می کند در صورت ادامه روند فوق و بی توجهی مدیران پایین دست، لوگوی سازمان حفاظت محیط زیست را از بین حامیان کمپین حذف خواهد کرد.

تا امروز تلاش بر «نهی منکر» از طریق لسانی با مرجع دانستن سازمان بوده اما با توجه به تلاش برخی کارمندان سازمان حفاظت محیط زیست در راستای امتداد بخشیدن به کسب مال غیر قابل دفاع میلیاردرهای حیوان باز با عنوان «سیرک» و «قهرمان» و «پهلوان» مشغول فعالیت هستند، طبق مجوز مراجع تقلید، باب نهی از منکر لسانی بسته خواهد شد.

اخبار تکمیلی جهت استحضار فعالان حقوق حیوانات منتشر می شود.

__________________________________

صفحه ویژه اخبار کمپین «سیرک نه!»

دو فتوای جدید در حرمت حیوان آزاری در سیرک ها/ تصویر

مراجع تقلید «سیرک حیوانات» را حرام می دانند؛ لزوم توقف سریع روند صدور مجوز سیرک های حیوانات/ استفتائات شرعی

حقایق پنهان سیرک/ اینفوگراف

به کارگیری خرس در سیرک کازرون متوقف شد/ ارجاع پرونده متخلفان به دادگاه

کمپین «سیرک نه!» در رادیو ایران/ گزارش صوتی

افتتاح نخستین سیرک بدون حیوانات کشور/ عملیاتی شدن مرحله سوم کمپین «سیرک نه!»

پیوستن «گیلان» و «بوشهر» به کمپین «سیرک نه!» در «روز جهانی حقوق حیوانات»

همراهی سیستان و بلوچستان، هرمزگان، همدان و لرستان با کمپین «سیرک نه!» ۱۸ استان را سبز کرد/ ۳۰ گروه زیست محیطی حامی کمپین «سیرک نه!»

پیوستن «چهار محال و بختیاری»، «کردستان» و «مرکزی» به کمپین «سیرک نه!»/ ممنوعیت فعالیت سیرک در ۱۴ استان

همراهی رسمی سازمان حفاظت محیط زیست با کمپین «سیرک نه!»/ ایلام استان یازدهمین استان سبز

کمپین «سیرک نه!» در رادیو ایران/ صوت

حمایت دکتر ابتکار از حذف حیوان آزاری در سیرک ها/ تایید و تشکر رییس سازمان از کمپین «سیرک نه!»

با پیوستن رسمی ۷ استان به کمپین «سیرک نه!»، نیمی از ایران سبز شد/ موافقت اولیه ۹ استان بعدی برای پیوستن به کمپین

گام چهارم کمپین «سیرک نه!» در خراسان شمالی؛ «نه» گفتن چهارمین استان به حیوان آزاری در سیرک ها

فوری: تا دقایقی دیگر بزرگ ترین گام کمپین «سیرک نه!» در حضور ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست

گام سوم کمپین «سیرک نه!» در گلستان؛ «نه» گفتن سومین استان به حیوان آزاری در سیرک ها/ سه استان بعدی در انتظار پیوستن رسمی به کمپین

«نه» گفتن دومین استان به حیوان آزاری در سیرک ها؛ گام دوم کمپین «سیرک نه!» در قم/ به مناسبت ۲۰ شهریور، روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات

از امروز هیچ سیرکی در خراسان رضوی اجازه نگهداری و استفاده از حیوانات را ندارد/ گام اول در «خراسان رضوی» برداشته شد

سیرک‌ها از شیوه‌های غیرقانونی درآمدزایی می‌کنند

حسین محمدی: حداقل استانداردها در سیرک کرج رعایت می شود؛ تایید سلامت حیوانات

ابتکار: تعطیلی یک شبه سیرک ها امکان پذیر نیست

نه به سیرک در نشست سمن ها با مدیرکل بازرسی و مدیر کل آموزش سازمان

مراجع تقلید «سیرک حیوانات» را حرام می دانند؛ لزوم توقف سریع روند صدور مجوز سیرک های حیوانات/ استفتائات شرعی

حقایق پنهان سیرک/ اینفوگراف

در پی هشدار دیده بان حقوق حیوانات، خرس دیواره مرگ ورزنه ضبط شد/ خرس بی نوا از قفس ۱/۵ متری به تهران می آید

شرایط دهشتناک نگهداری یک خرس قهوه ای در قفس ۱/۵ متری؛ هشدار شدید دیده بان حقوق حیوانات/ فیلم و تصویر

کارتون: خودت خوشت میاد؟/ ۱- سیرک

خبرهای خوش تبریز ادامه دارد؛ اخراج سیرک حیات وحش از تبریز در پی تحصن دوستداران حیوانات/ تصویری

سیرک ها موظف به رعایت حداکثری ملاحظات زیست محیطی هستند

لغو مجوز سیرک شیراز در صورت بد رفتاری با حیوانات / نمی توان بدون دلیل جلوی فعالیت سیرک را گرفت!

وری: در کمال ناباوری برای فعالیت سیرک شیراز در کرج مجوز صادر شد!

رییس انجمن حمایت از حیوانات؛ موافقت با سیرک وحوش به شرط قوانین حمایتی!

خطر انتقال ویروس شیرهای آلوده سیرک شیراز به گربه سانان/ سرطان خون شیرها قابل درمان نیست

شیرهای سیرک شیراز سرطان خون دارند؛ ارائه گزارش بیماری شیرها به سازمان محیط زیست/ تصویری

وقتی گونه‌ای در معرض انقراض سر از سیرک درآورده و رنج می‌کشد! قانون ایراد دارد یا ضعف از مسئولان است؟/ تصویری

سیرک قشم هیچ گونه مجوزی برای نمایش ندارد/ عدم صدور مجوز سلامت برای شیرها

توقف فعالیت تمام سیرکهای کشور ظرف ۵ سال آینده/ سیرک قشم به زودی تعطیل می شود

پشت صحنه زجر آور سیرک ها؛ شرایط دهشتناک ۳۰ شیر آفریقایی در سیرک حیوانات قشم/ تصویری

در تجمع مدنی در برابر اداره کل محیط زیست خراسان عنوان شد: مخالفت اکید مشهدی ها با هرگونه سیرک حیوانات/ تصویری

سیرک حیوانات: آنچه شما می بینید و آنچه نمی بینید/ تصویری

فیلی که به جرم قتل سیرک بان به دار آویخته شد/ تصویری

استفاده از حیوانات وحشی در سیرک‎های هلند ممنوع شد

تعقیب و گریز زرافه فراری از یک سیرک/ تصویری

تصاویر آزار حیوانات سیرک در خبرگزاری های داخلی/ سیرک مسکو و نقض حقوق حیوانات

اعتراض نمادین طرفداران حقوق حیوانات با زدن ماسک در مقابل سیرک شهر ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی

مدیریت متروی شهری از بدآموزی مرتبط با حیات وحش خودداری کند؛ توصیه به انتخاب گرافیست عالم تر/ تصویری

رفتار وحشیانه بشر با یک خرس در اسارت/ فیلم

​زخم کهنه حیوان آزاری، این بار شیرهای قشم/ وبلاگ میهمان

خلیل عقاب فیل هوا کرد!

سرنوشتی بدتر از قفس یک متری برای توله خرس گیلانی؛ توضیحات مهم دیده بان حقوق حیوانات در رابطه با دفاعیه جالب توجه اداره کل محیط زیست گیلان از مالک باغ پرندگان رشت/ تصاویری دیگر

ببر بنگال چطور از تلویزیون سردرآورد/ تصویری

علی ضیاء: خانم ببره به سختی وارد استودیو شد ببر بنگال در برنامه‌ زنده تلویزیونی!

نمایشگاه حیوان آزاری به جنوب کشور رسید/ در صورت ادامه برگزاری این نمایشگاه نگران کننده از مجلس و علما مدد خواهیم جست/ تصویری

وحشی ترین؛ آیا شنیدن این ترانه را تاب می آورید؟/ شعر

باغ وحش عجیب و غریب در سنندج

شکنجه گاهی که مورد اعتراض هیچکس قرار نگرفت/ وبلاگ میهمان

سفر استان به استان نمایشگاه حیوان آزاری ادامه دارد!/ تصویری

خلیل عقاب ،آزار مجاز توله شیرهای بیمار !!!

جزئیات پرونده پیدا شدن ۷ شیر درتهران

سومین شیر تهرانی در تصادف جان باخت/ پایش سراسری جنگل های لویزان توسط گارد محیط زیست

سگ در حلقه آتش/ تصویر

زندگی شیر ۵ ساله در قفسی پشت وانت

سکوت حامیان حیوانات در قبال آزار حیوانات در نمایشگاه قزوین

۵۰ حیوان یک سیرک روسی در آتش‌ سوختند

استفاده از شیر در مراسم تعزیه خوانی

۳ Comments

  1. kooshan می‌گه:

    دست اندر کاران محترم دیده بان حقوق حیوانات
    مقدمتأ با عرض سلام و نیز گلایه از اینکه در درج نظرات جانبدارانه عمل می کنید که شایسته نیست و همچنین با ذکر اینکه بنابر تجربه گذشته محتمل است این نظر را هم درج نکنید ، بهرحال موارد زیر بعرض میرسد :
    البته طرح این خواسته حق شما و همفکران شماست و از این جهت ایرادی به آن وارد نیست و قابل بحث و گفتگوست اما واقعیت این است که مطالبه و خواست عمومی در این باره در شهر کرمانشاه وجود ندارد و اگر جز این فکر میکنید لازم است مستندات معتبر خود از همراهی اکثریت مردم کرمانشاه با این خواسته خود را ارائه کنید ، صرف بیان از طرف شما، اثبات کننده این موضوع نیست ، ضمن اینکه یکی از مشکلات فعلی کرمانشاه میزان بالاتر برخی معضلات اجتماعی و نیز کمبود امکانات تفریحی است، و سیرکهای استاندارد در این زمینه سودمند هستند و علاوه بر اینکه باعث شناخت عمومی از حیات وحش و جلب توجه عامه مردم به این جانداران می شوند ، فرصت ساعاتی گذران اوقات مفید را در اختیار مردم می گذارند، حتی اگر تمام دلایل شما را فرضأ درست و منطقی بدانیم باز هم تحمیل خواسته شما بر عموم روا نبوده و تضییع حقوق دیگران محسوب می شود، بهتر این است ضمن تبلیغ و ترویج دیدگاه خود و ارائه آنها به اقشار مختلف مردم، بعوض تصمیم گیری بجای آنها که وکالت و یا نمایندگی نیز از جانب همه آنها ندارید ، فرصت انتخاب را بخودشان واگذار کنید.

  2. saba می‌گه:

    دمتون گرم ما پشتتون هستیم ! ممنون

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN