Subscribe: RSS Twitter

Animal-Rights-Watch-ARW-7293

دیده بان حقوق حیوانات: در نخستین روزهای سال و در سکوت خبری ناشی از تعطیلی رسانه ها و درگیری های نوروز شاهد اتفاقی بد در زمینه حقوق حیوانات بودیم؛ دو کانگورو قرمز وارد باغ وحش تهران شدند.
چند وقتی است که روند بهسازی باغ وحش تهران در حال انجام است. تجهیز امکانات و بهینه کردن شرایط قفس ها با بهانه بهبود اوضاع حیوانات موجود در باغ وحش انجام شد اما در حال حاضر شاهد هستیم بر خلاف ادعای اولیه مسئولان باغ وحش ارم، بهسازی باغ وحش ارم جهت ورود حیوانات و افزودن محبوسان در باغ وحش بوده است!
نگاهی به اخبار رسانه های حامیان حیوانات نشان می دهد که پس از مساله شکار و قتل عام حیوانات، وضعیت باغ وحش ها در سراسر کشور بیشترین حجم نارضایی حامیان حیوانات در سراسر کشور را اختصاص داده است. این شاید از نیک اقبالی باغ وحش باشد که شکار وحشیانه حیوانات در کشور آنچنان گسترده است که مجال کمتری برای پرداختن به وضعیت باغ وحش ها فراهم می شود.
راست این است که باغ وحش ها محلی برای کسب درآمد از طریق حیوانات هستند. وقتی صحبت از کسب در آمد پیش می آید همه اصول مدیریتی به کسب در آمد بیشتر و فایده اقتصادی ختم می شود و همین مساله باعث می شود مدیران باغ وحش ها در سراسر جهان از ابزارهای مختلف برای رسیدن به درآمد بیشتر استفاده کنند. رسوایی باغ وحش دانمارک نشان داد که این مساله فراگیر و عمومی است و حتی در باغ وحشی با استاندارهای بالای جهانی در قلب اروپا بازهم سود اقتصادی بر همه مسائل اخلاقی و حقوق حیوانات ارجحیت دارد.
نداشتن قانون حمایت از حیوانات و ضعف نسبی گروه های حامیان حیوانات (نسبت به کشورهای توسعه یافته)، باعث شده وضعیت حیوانات در کشور ما در بدترین شرایط ممکن به سر برد. در شرایطی که باغ وحش های ما در سراسر کشور با کمترین امکانات روبرو هستند و به قتلگاهی برای حیوانات تبدیل شده اند(اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا)، هر گونه گسترش و افزودن حیوانات جدید جای سوال دارد.
مساله ظهور بیماری مشمشه در باغ وحش ارم و کشتن یک ببر سیبریایی و بیش از ده شیر باغ وحش (اینجا و اینجا و اینجا) و یا خفه شدن ببر بنگال به ساده ترین شکل (اینجا و اینجا) نشان از مظلومیت حیوانات بی پناه در قلب پایتخت ایران دارد.
در کنار همه مشکلات کوچک و بزرگ باغ وحش های کشور، شوربختانه شاهد ورود کانگوروهای قرمز به باغ وحش ارم بودیم. تجربه سالیان گذشته نشان می دهد نگاه ابزاری و سودجویانه به حیوانات باعث شده شاهد تقلید طرح های حیوان آزارانه در شهرهای مختلف باشیم.
دیده بان حقوق حیوانات هشدار می دهد که با شیوه کنونی باغ وحش ارم به الگویی برای ورود حیوانات جدید، گسترش باغ وحش های کشور و آزار حیوانات تبدیل خواهد شد. همانطور که پس از افتتاح نخستین باغ پرندگان در سال ۱۳۷۵ در اصفهان، شاهد افتتاح باغ های پرندگان در سراسر کشور بودیم، روند ورود حیوانات غیربومی به باغ وحش ارم می تواند به الگویی برای سایر باغ های وحش کشور جهت درآمدزایی و سودجویی از طریق حیوانات تبدیل شود.
ورود گونه های غیربومی علاوه بر گسترش فرهنگ حیوان آزاری می تواند سبب گسترش پدیده های قاچاق حیوانات وحشی در کشور شود و اگر تا دیروز در اتوبانهای تهران خرس و شیر پیدا می شد در آینده ای نه چندان دور شاهد پیدا شدن حیوانات جدید خواهیم بود.
عدم وجود قانون حمایت از حیوانات و نیز ساختار نظارتی موجود باعث شده که مدیران باغ وحش به هیچ شکل خود را در برابر افکار عمومی و رسانه ها پاسخگو ندادند (این مساله را به شکل ویژه در مساله خفه شدن ببر بنگال در باغ وحش ارم دیدیم) و همین عدم پاسخگویی زمینه ساز بسیاری از مشکلات است.
لازم است سازمان محیط زیست، فراکسیون محیط زیست مجلس و همه گروه های حامی محیط زیست و حیوانات نسبت به وضعیت باغ وحش ها حساسیت ویژه ای نشان دهند و اجازه ندهند گسترش باغ وحش و ورود حیوانات غیربومی به ابزاری برای ترویج حیوان آزاری در جامعه تبدیل شود و همین امروز با اتخاذ تمهیداتی مانع از ظهور پدیده ای شوند که در آینده ای نه چندان دور به شهرهای کوچک و بزرگ ایران سرایت می کند و سبب مرگ و رنج پنهان در اسارتگاههای حیوانات می شود.

_____________________

http://arw.ir/wp-content/uploads/2013/08/Animal-Rights-Watch-ARW-6579.jpg

http://arw.ir/wp-content/uploads/2013/08/Animal-Rights-Watch-ARW-6580.jpg

حقیقت نامه طراحی شده توسط دیده بان حقوق حیوانات که همراه با سایر حقیقت نامه ها جهت آگاهی بخشی به بازدیدکنندگان باغ وحش ها منتشر و توزیع شده است. برای دیدن سایر حقیقت نامه ها اینجا را ببینید.

_____________________

باغ وحش، آری یا نه؟/ بخش سوم: ظلم بزرگ به گونه های بزرگ

باغ وحش، آری یا نه؟/ بخش دوم: جهنمی با نام بهشت

باغ وحش، آری یا نه؟/ بخش یکم

بی‌تدبیری در پارک ارم

تلاش باغ وحش تهران برای افزایش گونه های اسیر: دو کانگورو در باغ وحش تهران/ تصویری

مرگ ببر بنگال در باغ وحش ارم و سووال های بی پاسخ/ نگرانی شدید از مخفی نگه داشتن شرایط زیستی ببر بیوه سیبری

خبر فوری: تنها ببر بنگال باغ وحش ارم خفه شد/ غرق شدگی «ببری» در استخر محوطه نگهداری

چشمانی که خاک شدند، مجموعه تصاویری از بچه شیرهای اعدامی

شیر ها قبل از مرگ اسب خزری هم می خوردند

باغ وحش ارم ایستگاه پایانی بزرگترین گربه جهان/ انقراض ببرها در ارم

شیری که خفه شد و سکوت رسانه ها

“بچه های تهران” هم معدوم شدند

تکذیب تکذیب مرگ شیر!

خبر فوری: شیرهای باغ وحش ارم معدوم شدند+ تکمیلی

مرگ ببر روسی در پارک «ارم»، احتمال انتقال بیماری به مردم+تصاویر+تکمیلی

شرایط نامناسب گربه سانان در باغ وحش ارم

هیچ کدام از باغ وحش های کشور استاندارد بین المللی ندارند

حیوانات غیربومی به باغ‌وحش تهران می‌آیند/ کانگوروی هلندی و ببر دانمارکی، اسیر اشتباهات گذشته

تایید دردناک یک خبر: شرایط نگهداری ببر سیبری در قرنطینه باغ وحش ارم نامناسب است

«اسارت کودکانه» به نمایش گذاشته می شود/ جداسازی بچه حیوانات برای نمایش در باغ وحش ارم

تعداد گوزنهای زرد در قفسهای باغ وحش ارم بیش از استاندارد است

مهلت دو هفته ای سازمان محیط زیست برای رفع نقایص باغ وحش ارم

باغ وحش ارم: هیچ شیری به مردم نفروخته‌ایم

باغ وحش ارم برای ورود فیل‌های سریلانکایی آماده نیست/ ابراز نگرانی دیده بان حقوق حیوانات

روش ناجوانمردانه ( تیر خلاص به سلاطین باغ وحش ارم )

مدیر باغ وحش ارم: هیچ شیری در باغ وحش تهران تلف نشده است!

سومین شیر باغ وحش ارم جان داد

معرکه گیری با حیوانات باغ وحش ارم به موازات نمایشگاه محیط زیست/ تصویر

چشمانی که یخ زدند، مجموعه تصاویری از ببری که بود

«ایدز» یا «گوشت خر» عامل مرگ ببر وارداتی!

باغ وحش ارم ایستگاه پایانی بزرگترین گربه جهان/ انقراض ببرها در ارم

انتقال توله شیر از نمایشگاه گردشگری به باغ وحش ارم

فشارها به نتیجه رسید! توله شیر مفلوک باغ وحش ارم از نمایشگاه خارج شد/ تصویر

۱۲ آگوست روز جهانی فیل/ به مناسبت این روز زنجیر فیل های اسیر در باغ وحش ارم را باز کنید!/ تصویری

با زایمان ملکه در باغ وحش ارم، ۴ توله شیر به شیرهای اسیر تهران اضافه شد/ تصویر

اظهارات رئیس باغ‌وحش ارم کذب است

احتمال قرنطینه باغ‌وحش ارم

۷۰۰مرکز نگهداری حیوانات و باغ وحش غیر استاندارد در ایران

بیداد بیماری های خطرناک در مراکز باغ وحش کشور

باغ‌وحش یا باغ شکنجه‌؟

بدون توبیخ مقصرین، یک سال از اعدام شیرهای باغ وحش گذشت/ باغ وحش های بی مجوز و غیر استاندارد لبریز از شیر

 شکایت محیط زیست از باغ وحش تهران

“باغ وحش تهران ” تحت تعقیب قضایی قرار گرفت

اخباری در ادامه بحث مرگ ببر سیبری در باغ وحش تهران ۸۹/۱۰/۱۲

پلمپ باغ وحش تهران در پی مرگ ببر سیبری نر

چگونه سایه انقراض بر سر گونه‌های نادر ایرانی گسترده‌تر می‌شود؟ (۳)/ اجرای یک طرح مشابه در ایران و روسیه با نتایجی به غایت متفاوت!/ فیلم

فرصتی ارزشمند برای آگاه سازی: برگزاری جشنواره یوزپلنگ ایرانی در شکنجه گاه حیوانات

اسناد ابتلای ببر ماده سیبری به مشمشه، باید ارائه شود

از فرستادن ۴ ببر دیگر جلوگیری کنید!

ببر سیبری، الاغ ۷۰ هزار تومانی می‌خورده است

کاریکاتور: گوشت الاغ نه!… گوساله!

الاغ های عراقی و قطری عامل ورود مشمشمه

گزارش مسولان درباره مرگ ببر سیبری قانع کننده نبود

زمزمه های توجیه برای مشمشه

ببرهای جدید و استمداد جهانی حامیان حیوانات در ایران

معرفی متهمان ردیف اول تا سوم مرگ ببر سیبری

عامل مرگ ببر سیبری در کمین تهرانی ها +تکذیب های قبلی!!!

ببر سیبری خودکشی که نکرده است!

یک روایت دیگر از راز مرگ ببر روسی

غذای ببر مرده

دقایقی پیش علت مرگ ببر سیبری اعلام شد

«ایدز» یا «مشمشه »، پایان رویای ببر مازندران

پرونده «مرگ ببر روسی» به مجلس رسید

مرگ ببر سیبری در تهران

۴ Comments

  1. Iman Memarian می‌گه:

    جای بسیار خوشحالی دارد که افکار تندرو هم متوجه تغییرات مثبت در باغ وحش تهران شدند و امیدوارم با علم و خرد سر جنگ نداشته باشیم و با خوشحالی حیوانات خوشحال و با ناراحتی آنها ناراحت شویم نه برای اعتقاداتی بعضا بدون منطق بر روی کار خود پافشاری کنیم
    http://arw.ir/?p=55635#comment-8300
    وقتی علم جایگاه خود را از دست داده باشد هر کس به خود اجازه می دهد بدونه دلیل و حتی بدون فکر نظراتی را اعلام کند که در مواردی با کمی فکر خنده دار هم خواهد بود! نظراتی همچون هر کانگورو ۱۶ هکتار جایگاه نیاز دارد! یا گونه های غیر بومی در باغ وحش تهران (کانگروی هلندی و ببر دانمارکی )! و وقتی بخواهید با جهت گیری از پیش مشخص شده مطلبی را خبر رسانی کنید مجبورید حقیقت را انتشار ندهید. در این مقاله چاپ شده در روزنامه فرهیختگان نظرات دوستان رادیکالی که با زنده بودن حیوانات در باغ وحش ها مخالف هستند و در این زمینه کوپکترین علمی ندارند انتشار داده شده و نظر تنها فردی که شاید اجازه نظر دادن در این باره را دارد سانسور شده! در ادامه توضحات دکتر امیر رستمی در این باره مطرح شده:

    دکتر امیر رستمی
    متخصص بیماریهای حیات وحش و
    رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

    نگهداری حیوانات در باغ وحش ها استانداردهای مشخصی دارد که طبیعتاَ همه باغ وحش ها در جهان از جمله باغ وحش تهران ملزم به رعایت این استانداردها هستند. البته گاهی کشورهای مختلف برحسب برخی شرایط اختصاصی خود، اقدام به تدوین استانداردهای ملی نیز می کنند. در باغ وحش تهران نیز طی چند سال اخیر اقدامات خوبی در جهت تغییر جایگاهها و روشهای نگهداری جهت رعایت این استانداردها به عمل آمده است که البته با وجود محدودیت فضای فیزیکی کنونی و اعتبارات لازم، این امر با کندی و مشکلات فراوان روبرو است. در مورد حضور کانگروی قرمز و ببر در مجموعه باغ وحش تهران و شرایط نگهداری آنها نیز مبنا، استانداردهای بین المللی از جمله استانداردهای انجمن اروپایی باغ وحش ها و اکواریوم ها(EAZA) بوده است و باغ وحش تهران این موارد را در حد لازم رعایت کرده است. به عنوان مثال بر اساس استانداردهای جهانی حداقل فضای مورد نیاز برای نگهداری یک جفت کانگروی قرمز حدود ۲۰۰ مترمربع است که هم اکنون باغ وحش تهران حدود ۳۰۰ مترمربع فضا برای این حیوانات در نظر گرفته است. البته ظاهرا عده ای از دوستداران حیات وحش اعلام نموده اند که شرایط حضور این حیوانات در باغ وحش تهران وجود ندارد و به طور مثال اشاره کرده اند که برای نگهداری کانگرو، فضایی دو برابر مساحت فعلی باغ وحش نیاز است ؟! اما باید دید مبنا و مستندات این اظهار نظرها چیست و لذا نمی توان خارج از ضوابط و بدون ارائه مستندات متقن ، اظهار نظر کرد.
    در خصوص پروسه نقل و انتقال حیوانات باغ وحشی نیز، مبنا قوانین بین المللی تجارت این حیوانات و قوانین بهداشتی سازمانهای دامپزشکی کشورهای مقصد و مبداء است که قطعا اطلاعات به روز مرتبط به کشورمان می تواند از طریق همکاران سازمان دامپزشکی اخذ گردد. البته اساسا این امر غیر ممکن است که همه انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی محتمل در یک گونه را بررسی و چک نمود. لذا معمولا مواردی که غالباً از دسته بیماری های عفونی هستند از سوی سازمان دامپزشکی و مراجع قانونی کشور مقصد اعلام می گردد تا کشور مبدا آنها را بررسی و مستندات قانونی عدم ابتلا حیوانات مورد نظر را ارائه نماید.
    در پاسخ به سوال در مورد انتقادات به ورود حیوانات غیربومی به مجموعه باغ وحش تهران نیز باید گفت که اصولا شکل گیری یک باغ وحش غنی به عنوان یک مجموعه آموزشی، پژوهشی و البته تفریحی، وابسته به این است که بسته به توان علمی و اجرایی، حتی الامکان بسیاری از گونه های جانوری شاخص موجود در جهان را دارا باشد و یکی از وجوه رقابت و تمایز باغ وحشهای مهم و معروف جهان نیز تعداد گونه های موجود در آنها است که طبیعتا بخش عمده ای از آنها غیر بومی هستند و باغ وحش تهران تا رسیدن به این جایگاه راه درازی در پیش دارد. پس به نظر بنده طرح این نقد از اساس اشتباه است. البته این نقد در خصوص ورود حیوانات غیر بومی به کشور و رها سازی در طبیعت کاملا صحیح است که خود موضوع جداگانه ای است و بحث خود را می طلبد.
    در پاسخ به سوال در مورد تغذیه حیوانات در باغ وحشها نیز استانداردهایی در مورد ترکیبات غذایی، مقادیر و شیوه های تغذیه وجود دارد که معمولا تا حد قابل قبولی رعایت می گردد. البته همواره این مراکز با مشکلاتی در امر تغذیه حیوانات روبرو هستند که متاسفانه بخش عمده ای از این مشکلات به بازدید کنندگان و تغذیه حیوانات با ترکیبات نامناسب و بعضا غیر مغذی توسط آنها برمی گردد. البته تغذیه دستی حیوانات، جذابیت زیادی برای تعدادی از بازدید کنندگان خصوصا کودکان دارد که باید در باغ وحشها تمهیداتی برای آن اندیشیده شود اما بهر حال به عقیده من این مشکل با فرهنگ سازی و آموزش مناسب براحتی قابل حل می باشد.

    • دیده بان حقوق حیوانات ش می‌گه:

      ممنون از شما و پیام دکتر رستمی که ذیل دو مطلب کپی فرموده اید.
      فعالان حقوق حیوانات بر خلاف آنچه شما تمایل دارید القا کنید، مخالف «زندگی حیوانات» نیستند بلکه مخالف «اسارت حیوانات» برای بلیط فروشی و کسب مال و هر گونه استثمار دیگر هستند. آنچه ظاهرا شما برای آن بسیار تلاش دارید، صنفی کردن مساله حقوق حیوانات است! حقوق حیوانات یک مساله غیر صنفی و چند بعدی است که با درمان حیوانات بیمار تفاوت ماهوی دارد و مباحث زیست محیطی و حیات وحش نیز حیطه های تخصصی دیگری هستند.
      رسم است که افراد ذینفع در استثمار حیوانات از شکار گرفته تا سیرک و اسارت و … خود را سمبل علم و خرد معرفی می کنند و تلاش می کنند رفتارهایی که هیچ کجای جهان مورد قبول مدافعان حقوق حیوانات نیست را به دلایلی مثبت جلوه دهند.
      منطق اصولی دارد که در رشته های مشخص دانشگاهی تدریس می شود و منطقی بودن و نبودن اعتقادات نیازمند سنجش غیر منفعت طلبانه و ناسودبر است.
      مجموعه دیده بان حقوق حیوانات، داعیه دار منطقی ترین برخورد با مقوله حقوق حیوانات، رفاه حیوانات و مسایل زیست محیطی مرتبط است و عمده دیدگاه های مرتبط همواره مستند به دیدگاه های موجود کشورهای پیشرو و اسناد معتبر بین المللی همراه می شود. به عنوان مثال از آنجا که فعالان حقوق حیوانات با دید کالاگونه به حیوانات مخالفند، از تئوری سازی های سودجویانه پرهیز می کنند.
      ممنون و خوشحال خواهیم شد اگر مایل هستید در رابطه با حقوق حیوانات و رفاه حیوانات مطلبی بنویسید یا از زبان یک حامی حیوانات بحث کنید، در این زمینه مطالعه داشته باشید تا با ذکر جملاتی چون اینکه فعالان حقوق حیوانات «با زنده بودن حیوانات در باغ وحش ها مخالف هستند» باعث شاد شدن مردم نشوید.
      و نهایتا دوستان شما در دیده بان حقوق حیوانات زمانشان را برای «جهت گیری از پیش مشخص» و صد البته بی دلیل تلف نمی کنند./ تحریریه

  2. Iman Memarian می‌گه:

    برای من همین کافی بود که تغییرات مثبت باغ وحش تهران حتی برای شما هم قابل انکار نیست و هدف من از توضیحات روشن کردن اذهان عموم است و نه تغییر در تفکرات شما. با درود فراوان به خاطر درج مطلب بنده٬ امیدوارم روزی در ایران هم همانند کشورهای پیشرفته شاهد باغ وحش استاندارد با اهداف زیست محیطی مشخص باشیم. در مورد بنده هم شما لطف دارید٬ ولی برای من جز آرامش خیال سود دیگری در تلاش برای بهبود باغ وحش وجود ندارد٬ با این حال هر طور میل دارید فکر کنید.

  3. جناب معماریان عزیز

    بهتر شدن شرایط در باغ وحش ها برای تمام گروه های حامی حیوانات خوشحال کننده است اما تفاوت نگاه ما ، در مرحله ای قبل از این است.
    ما هم به مانند شما خوشحال خواهیم شد وقتی شرایط برای حیوانات بهتر می شود اما باور ما بر عدم اسارت حیوانات برای رسیدن به منافع (مادی و معنوی) توسط انسان است.
    بدون شک زندان هرچقدر هم که بزرگ باشد، باز زندان است.
    ما امیدواریم روزی نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای دنیا باغ وحشی (نگهداری حیوانات در اسارت برای کسب منافع) وجود نداشته باشد.
    همچنین تا آن زمان تلاش میکنیم تا باغ وحش ها را بهتر و صد البته محدودتر نماییم زیرا ما حامیان حقوق حیوانات هستیم و این نقطه تفاوت ما با شما است.

Leave a Reply


© ۱۴۰۲ دیده بان حقوق حیوانات – ایران · Subscribe: RSS Twitter · Animal Rights Watch - IRAN